FBI: „Évekig megfigyelés alatt tartottuk Nikola Teslát”

nikola tesla

Nikola Tesla 1934-ben, 78 éves korában sajtókonferencián jelentette be a meglepett újságíróknak legújabb találmányát. Felfedezte a halálsugarakat, közölte.

A sugarak – elmondása szerint –  a hanghullámokhoz hasonlóan viselkednek. Nagy hévvel jelentette be a következőket:

„Az új fegyver lehetővé teszi, hogy már háromszáz mérföld távolságban minden repülőgépet megsemmisítsenek. Ha pedig a sugarakat egy egymilliós hadseregre irányítják, minden katona azonnal meghal!”

A jelenlévő újságíróknak alighanem egyike sem vette komolyan, amit Tesla mondott és csak kevés újságban jelent meg bármiféle tudósítás a halálsugarakról.

old nikola tesla

Sokan kétségbe vonták a bejelentés igazságtartalmát, ennek azonban ellentmond az az FBI-akció, melyre Tesla halálának napján, 1943 január 7-én  azonnal sor került!

Az FBI ügynökei megrohamozták a halott hotelszobáját és minden tudományos dokumentumát azonnal lefoglalták.

Az ügynökök még a legapróbb papírdarabkákat is gondosan összegyűjtötték, amelyeken Tesla írása vagy képletei felfedezhetők voltak.

Kofferszámra szállították el a feltaláló tervrajzait és adták át azokat a rájuk türelmetlenül várakozó kutatóknak. Amikor a megdöbbent újságírók megkérdezték, mi köze van az FBI-nak Tesla hagyatékához, az illetékesek azt válaszolták:

A sok értéktelen kacat között rejtőzhet olyan érték is, amelyhez a hozzáférést idegenek számára meg kell akadályozni!”

Beismerték a következőket:

„Az FBI és más szervezetek az elmúlt években megfigyelés alatt tartották Teslát. Nem attól féltünk, hogy Tesla átáll az ellenséghez, hanem azt akartuk csak megakadályozni, hogy német vagy japán kémek fölvegyék vele a kapcsolatot és kicsalják belőle néhány titkát.”

fbi top secret

Csak jóval később derült ki, a félreismert zsenit, a különböző titkosszolgálatok sokkal fontosabb személyiségnek tartották, mint ahogyan arról a nagyközönségnek tudomása volt.

Nikola Tesla volt volt a történelem legjobban megfigyelt feltalálója!

Nikola Tesla

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend