10 támpont ahhoz, hogy kézbe vegyük saját sorsunkat

1. Figyelj a tested jelzéseire

Figyelj a testedre, mert benne természetes bölcsesség él; a kellemes és kellemetlen érzésekkel mindig jelzi a véleményét. Amikor elkezdesz valamit, figyelj erre. Ha nyílt vagy lappangó kellemetlenségérzeted van, légy óvatos. Ha tested lelkesen követi szándékodat, bátran folytathatod, amit elkezdtél.

2. Élj a jelenben

Ez az egyetlen pillanat, amivel rendelkezel. Arra figyelj, ami itt és most van; keresd a pillanat teljességét. Fogadd el teljes mértékben azt, ami történik veled, és tudj tanulni belőle, értékelni azt – majd engedd el nyugodtan. Ne állj ellen és ne ragaszkodj – mindkét görcsösség eltorzítja az átélést és a tapasztalat tisztaságát.

A jelen olyan, amilyennek lennie kell. A Természet végtelen törvényeit tükrözi, nem véletlenül hozta számodra pontosan épp ezt a gondolati és fizikai eseményválaszt. A jelen pillanat az egyetemes folyamatok része, abba illeszkedik. Sohase küzdj a dolgok átfogó rendje ellen, hanem értsd meg és válj eggyé vele.

3. Belső párbeszéd

Szánj időt a meditációra, a lecsendesült belső párbeszédre. A csend pillanatai teszik lehetővé, hogy újra kapcsolatba kerülj tudatod eredeti, tiszta forrásával. Folyamatosan figyelj befelé, hogy inkább megérzéseid vezessenek, ne pedig a kívülről beivódott értelmezések arról, hogy mi jó és rossz számodra.

4. Ne kapaszkodj a külső helyeslésért

A saját értékeid és céljaid bírája Te magad vagy. Fel kell fedezned magadban a végtelen értéket, függetlenül attól, más mit gondol felőled. Ezzel a lépéssel igazi szabadságra találhatsz.

5. Oldd fel korábbi sérelmeidet

Ha azt veszed észre, hogy valakire haraggal vagy ellenállással válaszolsz, ébredj rá, hogy a saját magadban feltámadt erőkkel szemben küzdesz. Korábbi és fel nem oldott sérelmeid kényszerítenek birkózásra.

Ha lemondasz erről a kényszerről, meggyógyítod önmagadat, és újra békésen körülvesznek az egyetemes folyamatok, Te pedig összhangba kerülve együttműködsz azokkal.

6. Mindig tartsd szem előtt, hogy a „kinti” világ belső világodat tükrözi

Azokkal az emberekkel kapcsolatos érzéseid, akikre a legerőteljesebben válaszolsz – akár szeretettel, akár gyűlölettel -, saját belső világod kivetítései. Azt gyűlölöd a legjobban, amit önmagadban a leginkább tagadsz.

Azt veszed körül a legimádóbb szeretettel, amit a leginkább szeretnél magadban is felfedezni. Használd a körülvevő kapcsolatokat az önismeret tükreként.

Páratlan lehetőség áll rendelkezésedre ezzel. A cél a teljes önismeret. Ha eléred, akkor minden megvalósul; amit nem szeretsz, magától eltűnik.

7. Ne ítélkezz

Dobd le magadról az ítélkezés kényszerét, és nagy megkönnyebbülést fogsz átélni. Az ítélet a jó és a rossz mintáit erőlteti a helyzetekre, holott az élet árnyalatokból tevődik össze.

A minősítés elzár a dolgok és folyamatok mélyén ható lényeg megértésétől, a megbocsátás lehetőségétől és egyáltalán: a szeretet megtanulásának lehetőségétől. Mások felett ítéleteid önmagad elfogadásának hiányát tükrözik.

Minden megbocsátás másokkal szemben önmagaddal szembeni belső békédet építi, így képessé tesz az élet mélyebb megértésére.

8. Figyelj a lelkedre és a testedre

Ne szennyezd se a lelkedet, se a testedet; sem anyagokkal, sem érzelmekkel. A test több, mint eszköz. Szüntelen kölcsönhatás érvényesül, a legkisebb sejtjeid is visszahatnak rád: élő, ható építőkockáid.

9. Találd meg belső biztonságod forrását

Ha eddig többé-kevésbé a félelem és a szorongás irányította viselkedésedet, ezentúl a szeretet határozza meg lépéseidet. A félelem az emlékezet terméke, a múltból fakad. Aki korábbi sérelmeinek hatása alatt él, legfőbb törekvése lesz elkerülni azok ismétlődését.

Ha a jelent a múlt alapján kezeljük, egyfelől eleve zsákutcába és újabb összeütközésekhez vezet, másfelől nem képes biztonságérzetet adni, mert a jelen sokkal gazdagabb lehetőségi kört hoz mint a múlt. A biztonságot megleljük, ha rátalálunk belső biztonságunk forrására, a szeretetre.

Aztán már bármilyen fenyegetéssel nyugodtan nézünk szembe, mert megtapasztaljuk, hogy legbelső önmagunk sérthetetlen.

10. Ne mérgezd a világot

A fizikai világ csupán a mélyebb és mindent átfogó értelem tükre. Minden anyag és energia láthatatlan szervezője. Áthat mindannyiunkat, elválaszthatatlanul összekapcsolódunk minden más létezővel.

Nem illő zűrzavart keltenünk és mérgeket kibocsátanunk. Tisztaságban és összhangban élni és azt sugározni – a hivatásunk. Gondolataink és tetteink szertesugárzó erővel hatnak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: