A hopi indiánok úgy tartják, a „Csillaggyermekek” hivatottak helyreállítani a világ egyensúlyát

Az ősi kultúrák számtalan mítoszt és lebilincselő történetet tartanak számon a Földre érkező idegen látogatókról.

Az Arizona északkeleti részén, rezervátumokban élő hopi indiánoknak is van egy ilyen legendájuk, mely az úgynevezett „csillaggyermekekről” szól.

Az indián történet sokak érdeklődését felkeltette, noha ebben az esetben nem konkrétan egy földönkívüli civilizáció jövőbeni érkezését jósolják meg.

A hopik hite szerint a csillaggyermekek egy földi ember és egy csillag egyesüléséből jöttek létre.

Hagyományaik szerint ezeket a különleges gyerekeket hatéves korukig a törzs nevelte, ezután pedig a „mennyei őseik” gondoskodtak róluk. Ezért mikor felnéztek a csillagos égre, gyakran eltűnődtek egykori védenceik további sorsán.

Egyes hiedelemek viszont úgy tartják, hogy nem minden csillaggyermek tért vissza eredeti otthonába. Néhányuk a hopikkal maradt, ahol ébredező bölcsességük révén később tanítói vagy vezetői szerepet válalltak a közösségben.

A hopik úgy tekintenek ezekre a gyermekekre, mint akik rendelkeznek a Föld meggyógyításához szükséges tudással és bölcsességgel.

A csillaggyermekek érzékelik hogy a bolygón jelenleg nincsenek egyensúlyban a dolgok, ezt az állapotot nevezik a hopik saját nyelvükön, “koyani scotsie” – nek.

A hopik úgy hiszik, hogy ezt az egyensúlyából kibillent bolygót a csillaggyermekek hivatottak jobbá tenni, hogy az ő közreműködésük által érhető el egy magasabb tudatszint, illetve a megfelelő társadalmi átalakulás.

A legenda egyik központi eleme a „kék csillag” és az azt kísérő „kachina” vagyis csillaglény megjelenése.

A „kék csillag” fogalma különböző értelmezéseket váltott ki. Egyes hopik úgy utalnak rá, mint egy „házra az égen”, egy „égi hajóra”, amely végül tüzes robajjal leereszkedik a csillagokból.

Bár a legenda nem kifejezetten az idegenek érkezését jósolja, néhány paleoasztronautikával foglalakozó teoretikus érdekes párhuzamot von a „kék csillag” megjelenése és a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel lehetősége között.

Lehet, hogy a „kék csillag” valójában egy rejtélyes utalás a földönkívüliek közelgő érkezésére?

Mondhatni költői kérdés, de akár metaforikus elbeszélésnek, akár egy rejtélyes jóslatnak tekintjük a csillaggyermekekről és a kék csillagról szóló hopi legendát, annyi bizonyos, hogy újabb és újabb generációkat ösztönöz arra, hogy elgondolkozzanak a világmindenségben betöltött szerepünkről.

forrás

indián

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend