A földönkívüliek a mesterséges intelligencia segítségével fognak kapcsolatba lépni velünk – állítja a Harvard csillagászati ​​tanszékének vezetője

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Avi Loeb elméleti fizikus szerint nem kizárt, hogy a jövőben a mesterséges intelligencia segítségével fognak kapcsolatba lépni velünk a földönkívüliek.

Egy másik fajjal való kapcsolatfelvételt a legtöbb ember úgy képzeli el, ahogyan például Steven Spielberg nagy sikerű filmjeiben, az ET-ben vagy a Harmadik Típusú Találkozásokban is láthattuk. Emberszerű teremtményeket vizionálnak, akik távoli bolygókról érkeznek hozzánk hatalmas űrhajóikon, hogy megismerjenek bennünket.

A Harvard csillagászati tanszékének vezetője azonban úgy gondolja a logika ellentmond ennek az idilli elképzelésnek.

Avi Loeb

Szerinte a „nagy találkozás” nem biológiai lények, sokkal inkább elektronikai eszközök és harmadik féltől származó interfészeken keresztül fog végbemenni, mégpedig „azért, mert a hatalmas távolságok miatt az utazás rendkívül sok időt venne igénybe”.

A kommunikációs eszközök gyakorlati előnyein túl Loeb azt is hangsúlyozta, hogy a földönkívüliek a mesterséges intelligenciával valószínűleg előbb „szót értenének”, mint velünk.

„Az emberi és az idegen mesterséges intelligencia rendszerek könnyebben kommunikálnának egymással, s az idegenek emiatt talán még némi rokonságot is érezhetnének velünk kapcsolatban.” – mondja a harvardi tudós.

Avi Loeb többek között arról az elméletéről ismert, mely szerint az Oumuamua nevű csillagközi objektum földönkívüli eredetű, egészen pontosan egy másik civilizáció űrjárműve.

„Ha igazam van, akkor ez az emberiség történetének legnagyobb felfedezése”. – lelkendezett 2021 januárjában.

forrás

Avi Loeb

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend