Elon Musk: 2029-re a mesterséges intelligencia okosabb lesz, mint az összes ember együttvéve

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Hírek, Tudomány és technika

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia (AI) rövidesen felülmúlja az emberi képességeket.

Musk az X közösségi platformon adott hangot véleményének, miszerint az AI valószínűleg már 2025-ben meg fogja haladni bármelyik ember képességeit, 2029-re pedig vélhetően

okosabb lesz, mint a bolygó összes lakosa együttvéve.

Mint elmondta, jóslatát a robotika és a mesterséges intelligencia rohamos fejlődési ütemére alapozza.

A Tesla jelenleg saját humanoid robotjának, az Optimusnak a fejlesztésén dolgozik, amely már képes járni, feladatokat végrehajtani és interakcióba lépni az emberekkel.

A Tesla saját fejlesztésű humanoid robotja, az Optimus

Musk célja, hogy minél előbb piacra dobhassa az Optimust, és úgy véli „gépembere” hamarosan elsőszámú kihívója lehet a a Boston Dynamics jelenleg még fejlettebb, Atlas nevű robotjának.

A tech-guru mesterséges intelligenciával kapcsolatos előrejezéseit egyébként a híres futurista és feltaláló, Ray Kurzweil is reálisnak tartja.

Kijelentéseik vegyes reakciókat váltottak ki, egyes szakértők szerint Muskék prognózisai túl optimisták, mások viszont osztják a két zseni véleményét.

Hogy mikor fog ténylegesen felülmúlni minket a mesterséges intelligencia, az még a jövő zenéje, de Musk és Kurzweil szerint ez jóval hamarabb megvalósulhat, mint azt a legtöbben gondolnák.

forrás

Elon Musk mesterséges intelligencia robot

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend