Az emberi agyakat egymással, és a gépekkel is összekötné Elon Musk

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Tudomány és technika

Elon Musk Neuralink

Elon Musk rendkívül lassúnak nevezte az emberek kommunikációját, új cégével éveken belül lehetővé tenné, hogy kiborgok legyünk, és olyan módon beszéljünk egymással, ahogy azt eddig elképzelni sem tudtuk.

Egy korábban kiszivárgott értesülés szerint, Musk a PayPal, a SpaceX és a Tesla sikere után most egy agy-számítógép interfész megalkotására vállalkozó céget hozott létre.

A Wait But Why exkluzív és igen terjedelmes anyagában vált hivatalossá: valóban megalapították a Neuralink céget,  Elon Musk vezetésével.

Musk úgy véli cége termékeinek a gyógyításban is óriási hasznát vennénk, kifejtette: többek között a stroke, a paralízis, illetve az időskori demencia is megelőzhetővé válna.

A Neuralink azt a célt tűzte ki maga elé, hogy olyan eszközöket fejlesszen, melyeket az emberi agyba ültethetők, és amelyek ezáltal elősegítik az emberi agy és a gépek közvetlen kapcsolódásának lehetőségét.

Elon Musk épphogy hivatalossá tette a cég indulását, már ki is jelölt egy váratlanul korai határidőt: 2021-ben szeretnék piacra dobni az első olyan eszközt, ami az embereket részben már kiborggá tenné.

A hatékonyabb kommunikáció érdekében az emberek agyát is összekapcsolnák, hogy a beszédnél és gépelésnél közvetlenebb módon társaloghassunk egymással.

Elon Musk szerint a kommunikációnk őrült lassú, és ezt gyakorlati példával szemléltette: jelenlegi beszédünk olyan, mintha két ujjal gépelnénk, miközben megtanulhatnánk a tízujjas gépelést is.

Musk úgy véli, ideje félretenni a félelmeinket, mivel az ilyen „kiegészítőkre” feltétlenül szüksége lesz az emberi fajnak a túléléshez.

A technológiai átalakulás sokkal gyorsabban történik, mint arra sokan számítanak, és ha akkor nem leszünk készen, a robotok úgy törölhetik el az emberiséget, mint valami ócska spamet. – jegyezte meg a milliárdos.

forrás: hvg.hu

Elon Musk

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend