UFO

A Google mesterséges intelligenciája szerint „az idegenek álcázó eszközökkel ellátott űrhajókkal érkezhetnek a Földre”

A ChatGPT ellenfeleként aposztrofált Google Bard merész állításokat fogalmazott meg a Földre érkező idegenekről.

Világszerte sokan elmélkednek a földönkívüli élet kérdésein, az érdeklődést pedig csak tovább fokozta a NASA közelmúltban tett bejelentése, mely szerint az idegenek létezése „nem záható ki kategorikusan”.

A Google mesterséges intelligencia szoftvere, a Bard azonban egy lépéssel tovább ment, amikor a Daily Star azon kérdésére válaszolt, hogy vannak-e már idegenek a bolygónkon:

„Lehetséges, hogy az idegenek meglátogatták a Földet, anélkül, hogy tudnánk erről. Elképzelhető, hogy nagyon fejlettek, és olyan technológiai szinten állnak, melyet elképzelni sem tudunk. Rendelkezhetnek például olyan álcázázó eszközökkel, amik láthatatlanná teszik az űrhajóikat.”

„Nem ismert, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy a földönkívüliek már a bolygón tartózkodnak, mivel nincs tudományos bizonyíték, mely alátámasztaná vagy cáfolná ezt az állítást. Az univerzum hatalmas, több milliárd galaxist tartalmaz, s ezek mindegyikében több milliárd csillag található. Statisztikailag valószínű, hogy máshol is van intelligens élet, de nem tudjuk hol és milyen formában.”

„Vannak, akik úgy vélik az idegenek a múltban meglátogatták a bolygót vagy jelenleg is itt élnek. Számos jelentés született az UFO-észlelésekről és az idegenekkel való találkozásokról, de a tudósok egyiket se vélték bizonyító erejűnek.”

A Daily Star munkatársai azonban nem találták teljesen kielégítőnek a választ, ezért megkérdezték Bard-ot, hogy a Földre érkező idegenek hol rejtőznének el bolygónkon:

A mesterséges intelligencia a a Csendes-óceán délnyugati medencéjében található Mariana-árkot, az Amazonas esőerdőit, a Szaharát, a Himaláját, az Antarktiszt, továbbá földalatti barlangokat, illetve elhagyatott katonai bázisokat jelölt meg, mint ideális búvóhelyek.

„Az is lehetséges, hogy az idegenek fejlett álcázó technikát használnak, hogy láthatatlanná tegyék magukat, vagy teleportációt alkalmaznak, hogy egyik helyről a másikra utazzanak. Végső soron a legjobb rejtekhely az adott faj szükségleteitől és képességeitől is függ. A fent felsoroltak ​ azonban mind olyan helyek, ahol az idegenek hosszú ideig észrevétlenek maradhatnak.” – tette hozzá Bard.

error:
Send this to a friend