Változás és gyógyulás

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

Minden változik. Mindannyian meghalunk egyszer és elhagyjuk a fizikai világot. Az, ami a fizikai testünket alkotta, formát változtat és visszatér az anyaföldbe. Egészséges, ha életünk változékonyságát észben tartjuk. Értékes pillanatként éljük így át életünket az idő mezejében.

Meg tudjuk változtatni az élethez való hozzáállásunkat, és arra használni értékes időnket, hogy szeretetet, örömöt és nyugalmat érjünk el. Még fontosabb, hogy saját hozzáállásunkon és magatartásunkon keresztül másokat is hozzásegíthetünk, hogy efelé a valóság felé induljanak el.

Mások gyógyítása szenvedés okozója is lehet, ha nem a helyes hozzáállással közelítünk a gyógyítás felé. Ha a rossz hozzáállással (felfogással) gyógyítunk, akkor azt gondolhatjuk, hogy mi magunk gyógyítunk, vagy tőlünk függ mások gyógyulása, és hogy hatalmunk van mások egészsége felett.

Lehet, hogy az, hogy gyógyítóvá akarunk válni, csak menekülés saját személyes problémáink elől, mert így nem kell önmagunkkal foglalkoznunk. Lehet, hogy ez  is csak még egy felesleges próbálkozás arra, hogy világunkat hatalmunk alá vonjuk azáltal, hogy egy mágushoz hasonlóan, jobbá tesszük a világot a gyógyító energia által.

Abba a hibába eshetünk, hogy vágyainkat és félelmeinket egy  torz hitrendszerré gyúrjuk össze, amellyel meg akarjuk szabni, hogy másoknak hogyan kéne az életüket élniük. Ez egy lehetetlen feladat.

Amit igazán növelni és fejleszteni kell a szívünkben az az arra irányuló vágy, hogy szeretteink, barátaink, és minden érző lény boldog legyen, szenvedéstől mentes, szabad attól a vágytól, hogy másokat tudatosan bántson.

Nincsen gyógyító varázspálca, sem pedig csodaszerek. Bár mindannyian egészségesek és fiatalok szeretnénk maradni, nem így működik a világ. Minden változik. Ha valóban össze vagyunk kötve benső tiszta természetünkkel, akkor lesz elég belső békénk és nyugodtságunk ahhoz, hogy elfogadjuk a dolgokat úgy, ahogy vannak, szenvedés nélkül.

Igazán csak önmagunkat tudjuk meggyógyítani. Az igaz gyógyítás túlhalad a fizikai test gyógyításán. Mindig lehetnek egészségügyi problémáink. Hozzáállásunk életünkhöz és ezekhez a dolgokhoz, megváltozhat az együtt érző szívünk által.

Megoszthatjuk másokkal az energiánkat, de ők maguk kell, hogy meggyógyuljanak. Behozhatunk a testünkbe gyógyító energiát, de a testünk végzi a gyógyulást. Mindannyiunkban megvan a képesség, és a tenyereinken keresztül segíthetünk másoknak. Távenergiát is mindannyian tudunk küldeni. A szándék a lényeg.

A gyógyításhoz bátorság kell. Túl kell lépnünk félelmeinken és téves érzékeléseinken. A jó hír az, hogy már most hatalmunkban áll, hogy átalakítsuk szenvedésünket és fájdalmunkat. Először azonban meg kell tapasztalnunk szívünk esszenciáját, hogy felismerjük igaz természetünk hatalmát.

A szívesszenciánkhoz való kapcsolódással történő öngyógyítás is nagy tisztulással jár. Minél jobban fejlesztjük ezt a szívkapcsolatot, annál inkább átjár bennünket ez a  mély energia. Újra kinyílunk.

Mások gyógyítása kézrátétellel

A magunkon és másokon végzett kézrátételes vagy távgyógyítás között nagy különbség van az energia dinamizmusát illetően. Amikor Reikivel kezdesz foglalkozni, érdemes lassan és fokozatosan haladva megnövelni a gyógyító kapacitásodat, mielőtt még  szeretteiden és barátaidon alkalmazod a gyógyítást. Fogd fel úgy, mintha atléta lennél egy tréningen.

kézrátételes gyógyítás

Először csak néhány háztömböt futsz naponta. Aztán idővel már a maratont is le tudod futni. Amikor másokkal dolgozol, legalább három energiarendszer van jelen: a sajátod, a másik emberé, és az anyaföldé.

Természeti világunkban az energia egyensúlyt keres. Amikor másokkal dolgozol, az energia kompenzálódik és kiegyensúlyozódik. Nincs más megoldás. Minden nap gyakorolni kell azokat a technikákat, amivel növelhetjük állóképességünket és tisztaságunkat, hogy az energia minél szabadabban áramolhasson a testünkbe, és vissza az anyaföldbe.

Nagyon fontos az is, hogy a Reiki gyógyítást elfogadó személy is tisztító gyakorlatokat végezzen a gyógyítás előtt.

Távgyógyítás

A gyógyító energia másokkal való megosztásának a képessége egy természetes és csodálatos benső ajándék, amit mindannyian születésünktől kezdve birtokolunk.

Amikor hozzákapcsolódunk másokhoz a szívesszenciánkkal, és megosztjuk velük a gyógyító ajándékunkat, hirtelen egy csodálatos jólétet tartalmazó környezetbe csöppenünk. Hasonlóan a világ más dolgaihoz, a távgyógyítást illetően is több személetmód és megközelítés alakult ki.

Azt ajánlom a távgyógyítás gyakorlóinak, hogy ne feledjék, hogy ez egy egyszerű folyamat, ezért ne bonyolítsák túl. De azért nem annyira egyszerű, mint ahogy azt egyesek képzelik, és téves az az elgondolás, hogy az energiakapcsolat még azután is megmarad a gyógyító és a kezelt személy között, miután a gyógyító már befejezte a gyógyító ülést.

Egyesek azt gondolják, hogy elég megkezdeniük a gyógyítást, és aztán az energia majd magától áramlik, miközben a gyógyító közben egész mást is csinálhat, s nem marad a gyógyításra hangolódva. Ismerek olyan embereket, akik azt hiszik, hogy miután abbahagyták a gyógyítást, az energiafolyam még napokig, hetekig, sőt hónapokig áramlik a kezelt személybe.

Ám az igazság az, hogy amint a gyógyító abbahagyja a gyógyító energia küldését, és elkezd más dolgokkal foglalkozni, az energiakapcsolat is azonnal megszakad. Én is szeretném, ha ez másként lenne, de nincs másként.

távgyógyítás

Megint mások pedig túlbonyolítják a távgyógyítás folyamatát: rengeteg gyógyító szimbólumot használnak, különböző szertartásokat kevernek a műveletbe, túlságosan erőlködnek. Ez sem túl jó ötlet.

A távgyógyítást úgy tekinthetjük, mint a hagyományos kézrátételes gyógyítás tükörképét. Amikor a gyógyítás véget ér, a gyógyító energia is megszűnik áramolni. Bár előfordulhat, hogy a gyógyító energia még folyik valamilyen mértékben, ha a figyelmünk és tudatosságunk továbbra is a szeretteinkkel van, vagy fordítva. „Ahol a tudatosság, oda áramlik az energia. Bár a figyelmünk előbb-utóbb egyre inkább más dolgokra terelődik, és az energia-együttműködés is megszakad.

Ha viszont az energiaközpontok energiafolyamát stimuláljuk és növeljük, akkor ennek hatása akár még napokkal a kezelés után is érezhető lesz. Biztos vagyok benne, hogy sokan érezték már ezt közülünk a csoportos gyógyítások vagy behangolások után, stb.

A távgyógyítás során a csakrákkal való munka hatásossága az akupunktúraszerű hatáshoz hasonlítható, mivel így megtisztíthatjuk és kiterjeszthetjük ezeket a központokat az egyénben, hogy elérjük a maximális gyógyító folyamot. Ez egy egyszerű, de mégis alapvető felismerés.

Bár minden gyógyulás amely az együttérzésből fakad csodálatos, a távgyógyítás sok módon semmiben sem különbözik egy olyan hagyományos kézrátételes gyógyítástól, ahol szintén időnket áldozzuk egy szerettünkért vagy egy barátunkért. A távgyógyító csoportok segíthetnek szétterjeszteni a szeretet csiráit. A lényeg, hogy teljes tudatosságunkkal ott kell lennünk kezelés közben a szerettünkkel.

forrás: Tom Jacobs: Kapuk A Mezőn / Fénykeresők

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend