A reiki japán szó, mely annak az egyetemes életenergiának, isteni erőnek az elnevezése, mely mindnyájunkat áthat.

A reiki módszerét, Dr. Mikao Usui japán teológus ismertette meg a világgal, ő fedezte fel újra az egyetemes életenergia átadásával történő gyógyítás elfeledett művészetét. Ebben volt segítségére Buddha egyik tanítványa iratainak alapos tanulmányozása.

Ezt a tevékenységet a 19. század végén folytatta egy buddhista kolostorban, majd 21 nap böjt és meditáció következett, melynek végeztével úgy érezte beavatást nyert az ősi gyógyító tudományba.

Dr. Usui ettől kezdve képesé vált arra, hogy reikierőt adjon át, illetve, hogy másokat is a reikierő csatornájává tegyen.

Reiki

A reiki Nyugatra való beáramlása a közvetlen szellemi követők, vagyis  dr. Csujiro Hajasi, Havajo Takata és Phillys Lei Furumoto nagymesterek nevéhez köthető. Aki szeretné alaposabban megismerni a reiki jelenkori történetét, annak érdemes Baginski és Sharamon, vagy Paula Horan könyveit elolvasni.

A teljes tudásanyagot persze nem lehet egyetlen könyvben átadni, ezért indítanak világszerte tanfolyamokat az érdeklődőknek, ahol a módszer gyakorlati részével is megismerkedhetnek.

Reiki – összeköttetésben a világgal

A reiki önmagában véve se nem „pozitív”, se nem „negatív”. Az ember rendelkezésére álló életenergia legmagasabb áramlását képviseli. Ez az isteni eredetű, végtelen áramlás összekapcsol bennünket a világgal, annak élő impulzusaival, így teremtve meg számunkra az Egység érzését.

Az emberek többnyire igen szkeptikusan érkeznek az első reikifokozat tanfolyamaira (mely bevezetés az Usui-féle reiki módszerébe). Alig beszélnek valamit, s érzéseikből szinte semmit sem mutatnak ki.

Ez az állapot azonban nem sokkal az első reikierő behangolások után gyökeresen megváltozik. A résztvevők arcán megjelennek az első mosolyok, és elkezdenek beszélgetni egymással.

Reiki

Amint egyre jobban felfedezik magukban ezt a csodálatos éltető erőt, annál inkább kezdenek felengedni, s megnyílni a másik ember előtt. A tanfolyam végén sokszor már összeölelkező személyeket látni, akik olyan barátságosan társalognak a mellettük lévővel, mintha hosszú éve barátok lennének.

Hasonló tapasztalatokról számoltak be a reikikezeléseken résztvevők is: megnyíltak a világ és a többi ember előtt, sokkal empatikusabbak lettek, illetve a stresszhelyzeteket is jóval eredményesebben kezelték.

A Reiki és a szabad akarat tisztelete

A reikikezelés egyik nagyon fontos szabálya, hogy az alany a tudatalatti síkján maga dönti el, hogy szeretne-e felvenni ebből az életenergiából, s ha igen, akkor mennyit. Elmondható tehát, hogy ezt az erőt nem lehet a testbe kényszeríteni, a befogadó szívja magába, vagyis a reiki hatása az egyén individuális szükségleteitől függ.

Ennek fényében elmondható, hogy a reikikezelés már kezdettől fogva a másik ember tiszteletén alapul, ami nem meglepő, hiszen a reiki nem is tesz lehetővé más eljárást, ugyanis az egyetemes életenergia nem engedi meg az „erőszakos terápia” semmilyen formáját.

Azok, akik gyakrabban foglalkoznak a reiki művészetével, hamar megteremtik saját életerejüket, és úgy tapasztalják, hogy a „sors” kevésbé sújtja őket szerencsétlenségekkel vagy balesetekkel. E módszer segítséget nyújt számukra abban, hogy személyiségüket önmagukból, s ne külső nyomás hatására fejlesszék ki.

természetgyógyászat

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend