Adamus Saint-Germain – Ti legyetek az elsők!

Önmagatokat tegyétek az első helyre! Ez az elv az elmúlt több mint ötezer év tanításainak igencsak ellentmond. A régi Mesterek közül olyan sokan tettek másokért. Feláldozták magukat – vagy legalábbis a történeteik erről tanúskodnak.

De elmondhatom, hogy számos esetben ezeknek a Mestereknek nem mások szolgálata volt a fő gondja. Ez vicc. Ezzel a mesével irányítani akarnak benneteket. Hogyan is lehetnétek Mesterek, hogyan lehetnétek tanítók, ha nem gondoskodtok önmagatokról? Ez egy nagyon egyszerű elv.

Elhitették veletek, hogy a megváltás mások szolgálatán keresztül, a templomok és szervezetek adományokkal történő támogatásán, önmagatok feláldozásán keresztül érkezik. Nos, őszintén szólva, ez egy nagyon régi energia-minta.

Mesterként elsősorban önmagatokról kell gondoskodnotok – a ti saját testetekről, elmétekről, szellemetekről. Önmagatokat kell ismét egyensúlyba hozni. Önmagatoknak kell tisztának és egészségesnek lenni. Önmagatoknak kell multidimenzionális módon működni.

Tudjátok, a legtöbb ember csupán egy dimenzióban létezik – arra is alig képesek, hogy a harmadik dimenzióban éljenek.  A többiek látni és érezni fogják, amikor tiszták, kiegyensúlyozottak és egészségesek vagytok. Irányadóvá váltok a számukra.

Ha letörtek vagy betegek vagyok, ha anyagi problémákkal küzdötök és menekültök a behajtók elől, akkor ez nem lesz példamutató mások számára, és a mesteri mivoltotok lényegét teszi nevetségessé. A többi embernek látnia kell a mesteri lét példáját – ti pedig érdemesek vagytok erre a fajta létezésre. El tudjátok ezt fogadni? Megérdemlitek. Megérdemlitek, hogy gondoskodjatok önmagatokról.

Tudjátok, az önmagatokba vetett bizalom elvesztésével elhittétek azt is, hogy nem szabad gondot viselnetek magatokra. Elhittétek, hogy elsősorban mindenki másról kell gondoskodnotok, nem pedig önmagatokról. Megszülettek a következő szavak: „önző”, „egoista”, „öntelt” – és ezeket negatívnak tekintitek.

De én azt mondom, hogy önmagatokkal eltelve létezni a legnagyszerűbb dolog! Akkor tudok szolgálni, segíteni és tanítani másokat, amikor tiszta és kiegyensúlyozott vagyok. Halljátok, ahogy hetvenkedve a saját nagyságomról és intellektusomról beszélek – nem is szólva persze a vonzerőmről és szépségemről.

Részben azért teszem, hogy példát mutassak nektek. Tudjátok, ha nem dicséritek először ti saját magatokat, akkor bizonyos, hogy más sosem fog dicsérni benneteket. A Mesterek először önmagukról gondoskodnak – ez a legtöbb dolognak (ha nem mindennek) ellentmond, amit tanultatok, és bizonyosan ellentmond mindennek, amit a hozzátok érkező tanítványok tanultak.

Először meglepődnek, talán még dühösek is lesznek, de végül eljutnak majd a megértésig. Először viseljetek gondot önmagatokra! Gondoskodjatok magatokról! Ez a legfontosabb és legszentebb dolog, amit magatokért tehettek.

Nem terhel felelősség másokért, nem terhel felelősség a tömegtudatosságért, és ideje rájönnötök, hogy az az elképzelés, hogy mindenkinek egyszerre kell haladnia, nem más, mint illúzió. Vannak, akik azt tanítják és prédikálják, hogy ami eggyel történik, az történik mindenkivel – mintha egyetlen lemaradozó miatt mindenki másnak is várakoznia kellene, holott ez nem így van! Mindannyian szuverén lények vagytok. Sehol semmi sem állítja, hogy bárki mást helyre kellene hoznotok, sőt valójában ez tiszteletlenség lenne velük szemben.

A legnagyszerűbb dolog, amit másokért tehettek az az, ha tisztelitek az útjukat, a választásaikat – bármik legyenek is azok –, a második legszuperebb dolog pedig az, ha ott vagytok számukra, amikor tanítóért kiáltanak.

Láttátok, hogy mi történt az egyházakkal és az evangelizációs törekvéseikkel, tapasztaltátok hogyan próbáltak mindenkit megtéríteni. Békességet hozott ez a Földre? Megszüntette a szegénységet? Megoldotta a világ problémáit az, hogy az akaratotokat és az álmaitokat másokra erőszakoltátok? Egyáltalán nem.

Ha az emberek megtanulnának tisztelettel és együttérzéssel fordulni az összes többi ember felé, az valóban megváltoztatná az energiát. Először gondoskodjatok magatokról! Ez egy nagyon fontos elv.

Forrás: Adamus Saint-Germain: Az új energia mesterei

 

error:
1.1K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap