Steven Spielberg úgy véli, nem földönkívüliek, hanem időutazó emberek állnak az UFO-észlelések hátterében

Steven Spielberg nem gondolja, hogy a megszaporodó UFO-észlelésekért a földönkívüliek lennének a felelősek, azt viszont lehetségesnek tartja, hogy időutazó emberek látogatnak minket a távoli jövőből.

Ahogy arról beszámoltunk, Steven Spielberg, a háromszoros Oscar-díjas filmrendező nemrégiben Steve Colbert Late-night showjának volt a vendége, ahol többek között a közvéleményt erősen foglalkoztató UFO-észlelésekre is kitért. Hangsúlyozta, szerinte az amerikai kormány jóval többet tud az esetek hátteréről, mint amennyit hajlandó megosztani az emberekkel.

Spielbergnek volt egy másik érdekes felvetése is a földönkívüliekkel kapcsolatban. Bár lenyűgözőnek véli azt, ami jelenleg az égen zajlik, a számtalan rejtélyes megfigyelést, a különféle légi incidenseket, mégsem idegen civilizációk látogatóira gyanakszik.

„Nem hiszem, hogy egyedül lennénk az univerzumban. Matematikailag lehetetlen, hogy mi lennénk az egyetlen intelligens faj a kozmoszban. Szerintem ez teljesen lehetetlen.”

Ugyanakkor szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az idegenek 400 fényévnyi távolságokat utazzanak, hogy minket látogassanak, feltéve, ha nem találtak valami hatékonyabb megoldást a világok közötti óriási távolságok áthidalására.

A rendező sokkal inkább nyitottabb arra az elképzelésre, miszerint a jövőben az emberiség felfedezi az időutazást, így lehetségessé válik az elmúlt korok, civilizációk megfigyelése, tanulmányozása. Spielberg így nyilatkozott erről Colbertnek:

„Mi van akkor, ha ezek a látogatók mi magunk vagyunk, akik egy 500 ezer évvel későbbi világból jönnek, mint antropológusok, hogy dokumentálják a 21. századot? Talán történt valami, amiről ők tudnak, de mi még nem, és megpróbálják nyomon követni az elmúlt néhány száz évünket.”

Spielberg elmélete érdekes kérdéseket vet fel az emberiség jövőjével kapcsolatban, hiszen nem csak azt sugallja, hogy sikeresen túléltünk, de elég jól boldogulunk is, ha már képesek vagyunk az időben utazni.

Bár nincs konkrét bizonyíték Spielberg teóriájának alátámasztására, ahhoz épp elég érdekes, hogy egy kicsit jobban elgondolkodjunk rajta.

forrás

elmélet Steven Spielberg

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: