Spielberg: Az E.T. vetítése után Reagan elismerte, a film valós eseményeket dolgoz fel

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Steven Spielberg egy telefoninterjúban megerősítette azt az évek óta keringő szóbeszédet, miszerint 1982-ben, az E.T., a földönkívüli című mozi fehér házi bemutatója után Ronald Reagan elnök azt mondta, a film valós eseményeket dolgoz fel.

Részlet az interjúból:

Riporter: – A történet lényege, amit én hallottam, hogy miután Reagan megnézte a filmet, arról beszélt, hogy a filmben történtek mennyire közel állnak a valósághoz, majd ezután azonnal kiparancsolták a helyiségből. Ez tényleg így történt?

Steven Spielberg: – Dehogy parancsolták ki a helyiségből, hiszen ő volt az USA elnöke. Ki utasíthatná távozásra az elnököt? Ez a Fehér Ház vetítőtermében történt. A vetítés végén Reagan felállt és megköszönte nekem, hogy elvittem nekik a filmet, és megnézhette az elnök, a felesége és a vendégeik, akik között ott volt Sandra Day O’Connor, akit egy hete választottak a legfelsőbb bíróság elnökévé, de voltak ott űrhajósok is. Úgy emlékszem, talán még Armstrong is ott volt, de ebben nem vagyok teljesen biztos. De az egy fantasztikus este volt. És amikor felállt, előbb körbenézett a termen – egy kicsit olyan volt, mintha számba vette volna, ki van ott, majd azt mondta:

„Szeretném megköszönni, hogy elhoztad az E.T. filmet a Fehér házba, nagyon tetszett a film.”

– Majd megint körbenézett és így szólt:

„Többen vannak ebben a teremben, akik pontosan tudják, hogy ami ebben a filmben látható, az valóban megtörtént.”

– És mindezt teljesen komolyan mondta, egyáltalán nem mosolygott közben. A terem viszont hirtelen nagy nevetésben tört ki, mert úgy hangzott, mint egy poén, pedig ő egyáltalán nem nevetett közben, mindenki más viszont igen.

Steven Spielberg

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend