A spirituális fejlődés gátjai

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

Napjaink egyik legnagyobb gátja a globalizáció, tehát a Föld népeinek azonos képűre formálása. Ez a folyamat a lélek szabad fejlődésének ellensége. A törekvés, hogy azonos képűek legyenek a társadalmak a világ valamennyi országában, egy tudatos viselkedési rendszer.

Kézzelfogható megnyilvánulási formája a materializmus. A globalizáció mindenki számára betartandó viselkedési, fogyasztási, vallási és társadalmi szokásokat, illetve megnyilvánulásokat ír elő, gyakran erőszakosan és könyörtelenül.

A kitalálók érdeke szerint ebben a folyamatban elveszik az egyéni látásmód és értékítélet. A földön élő ember csak addig értékes, amíg fogyaszt és pénzt költ azokra a termékekre és szolgáltatásokra, amikről azt mondják neki, hogy érdemes. A hangsúly a fogyasztáson, a természet erőforrásainak és készleteinek mértéktelen kizsákmányolásán van.

Mindezt egy igen agresszív és könyörtelen Isten, a pénz nevében. A világ azonos képűre formálásának legkártékonyabb hatása, hogy a pénzt isteni rangra emelte. E körül forog minden. Pedig az anyagi javakat, így a pénzt sem tudjuk magunkkal vinni, ha meghal a fizikai test. A koporsóban nincs zseb.

A pénzt is csak kölcsönkapjuk, hogy meg tudjuk vásárolni a létfenntartásunkhoz szükséges energiákat, illetve fenn tudjuk tartani a számunkra elfogadható komfortot vagy életszínvonalat. Szükségünk van rá, de a pénznek is van egy körforgása. Ki kell adni, hogy visszajöjjön. A felhalmozása megakasztja a körforgását és így függőséget okoz. Lerakódást és dugulást hoz létre a rendszerben.

Pénzért minden kapható. Látszólagos kényelmet és jólétet biztosít a jól-lét helyett. Ezért a kényelemért sokan hajlandóak eladni magukat és feladni egyéniségüket. Egyáltalán nem véletlen, hogy a globalizáció és Istene, a pénz a fehér emberek által lakott területeken éri el legnagyobb sikereit és okoz mérhetetlen pusztításokat a testekben és lelkekben.

A fehér ember – tisztelet a kivételnek – egoista, hatalom- és sikeréhes. Kisebbségi érzése van, amit agresszivitással és más népek, illetve kultúrák feletti uralkodási vággyal kíván leplezni. Lusta és kényelemszerető. Éppen ezért gyenge. Mind fizikálisan, mind mentálisan. Befolyásolható.

A média

A világ azonos képűre formálásának egyik leghatékonyabb terjesztő és kiszolgáló eszköze a média, aminek nagyon komoly tömegbefolyásoló hatása van. TV-n, rádión, újságon és a világhálón jutnak el hozzánk az információk, értesülünk a világ eseményeiről. Vagy legalábbis azt gondoljuk, hogy értesülünk. A valóságban csak arról van hírünk és információnk, amiről hagyják, hogy legyen.

A rendszer irányítói a médián keresztül befolyásolják, illetve formálják gondolatainkat, valamint cselekedeteinket. Egy régi Columbo filmben láttam, hogy a gyilkos úgy befolyásolta áldozata elméjét, hogy a neki levetített játékfilmbe meghatározott időpontokban bevágott egy–egy képkockát.

A felvillanó képek hatására szomjúság kezdte el gyötörni az áldozatot, aki kiment a vetítőből csillapítani a hirtelen támadt ingerét. Ezt a pillanatot használta ki gyilkosunk tette elkövetésére.

A reklámok, sorozatok és politikai műsorok mind–mind befolyásolják gondolatainkat és mossák agyunkat. Szerencsére néha zavar támad a rendszerben és bekerülnek olyan tükröt tartó és gondolatébresztő alkotások a köztudatba, mint a Mátrix vagy a szeptember 11-i események igazi hátterét megvilágító 9/11 című filmek.

A valóságot egy 360 fokos teljes körnek képzelem el, aminek közepén áll az ember. Minél több fokot képes érzékszerveivel befogni a 360 fokból, személyes valósága annál nagyobb, tágabb és összetettebb lesz.

Vegyük a zöldbabot, mint valóságot és két földlakót.

Az egyik tudja, hogy a zöldbab megfelelő előkészítés után elfogyasztható növényfajta. Isteni levest lehet belőle készíteni. A másik földlakó mindezeken felül azt is tudja, hogy főzelék is készíthető belőle.

Utóbbi földlakónk a 360 fokos körből, ami példánkban a zöldbab valósága, nagyobb szeletet fog be, így személyes valósága a zöldbab tekintetében nagyobb és összetettebb.

Tegyük fel, hogy az első földlakó megszerzi a zöldbabfőzelék receptjét és legyőzve ellenkezését, valamint félelmeit, ami az ismeretlen étellel és önmagával szemben fennáll, elkészíti a zöldbabfőzeléket. Ebben az esetben ő is befogta a valóság egy újabb fokát. Gazdagodott, gyarapodott és teljesebb lett személyes valósága.

A jelenkor médiája igyekszik az ember valóságképét beskatulyázni és csak azt láttatni vele, amit ő jónak lát. A zöldbab példája alapján ki lehet törni ebből az állapotból és meg lehet keresni azokat a fórumokat és forrásokat, ami valóságképünket növelik, illetve szélesítik. Ehhez elengedhetetlen a nyitottság, befogadókészség és tudatosság.

A médiának tudatbefolyásoló hatása van. Nem kivétel ez alól az ezoterikus média sem. Az ezoterika egyidős az emberiséggel. A kifejezés a görög esoterikós szóból ered, amit a görögök azokra az emberekre használtak, akik a kézzel meg nem fogható, titkos és belső mondanivalót kutatták és képesek voltak felismerni az összefüggéseket.

Ez a szó a főnévi formája az ezoterikosz melléknévnek, aminek jelentése benső és belső. Az ezoterikában elmélyedni annyit jelent, hogy elindulni egy belső utazásra és megtalálni önmagunkat. Tudatosodni. A tudatosság fogalma: tudni, hogy mi a feladatunk és azt őrizni, fejleszteni és tanítani. Ehhez az úthoz adja meg az eszközöket az ezoterika.

A gyógyszeripar

Modernnek nevezett világunkban azért fogyasztunk gyógyszereket, hogy felgyógyuljunk valamilyen betegségből. Kialakul a fizikai testben egy rendellenesség, például tüdőgyulladás. Ekkor elmegyünk az orvoshoz, aki általánosságban felír egy antibiotikumot. Az okokkal nem törődik, mert nem érdekli. A tünetet kezeli.

Amikor az emberiség együtt élt a Természettel, vele harmóniában és egységben tevékenykedett, az orvoslás az ember egészére irányult és a fizikai test egész-ségben tartásának tudományaként kezelték.

A Kínai Shang dinasztia vörös uralkodói, illetve az I. e. 100 körül hatalomra került Huang Di császár, akit Sárga Uralkodónak neveztek, akkor száműzték a gyógyítót udvarukból, ha nem volt képes egész-ségben tartani őket.

A gyógyszergyártás iparosítása és ezzel a gyógyszer tömegfogyasztási cikké emelése a II. Világháború után kezdődött el. A háború befejeződése után Az USA-ban hadiipari gyárak és magánember tulajdonosaik maradtak munka, valamint megrendelés nélkül.

A tőkést a vagyon felhalmozása és nyereség érdekli. A tulajdonosok új bevételi forrás után néztek. Hosszútávon nyereséges, alacsony költségkihatású és kiemelkedő nyereséget termelő tevékenységet kerestek maguknak. Gyorsan rájöttek a megoldásra.

Adva volt az emberek félelme a betegségektől és a fájdalomtól, illetve a minél hosszabb élet utáni vágyakozásuk. A tapasztalt üzletemberek könnyedén felismerték az emberek befolyásolhatóságában rejlő lehetőségeket, illetve a beteg emberek tömegeiben rejlő üzleti lehetőségeket. A hadiipari termelésre beállított gyárakat átprogramozták gyógyszerek tömegtermelésére.

Az Akia filozófia és gyógymódrendszer tanfolyamain a kezdetektől fogva arra emlékezetjük a spirituálisan fejlődni kívánó Földlakókat, hogy a fizikai test eredendően öngyógyító és odafigyeléssel, tudatos étkezéssel, valamint a történések okainak feltárásával és megértésével el lehet hagyni a gyógyszereket. Vissza lehet emlékeztetni a testet önmaga rendben tartására.

Ehhez elsősorban az agyban, az irányító központban kell rendet tenni. Valamennyi betegség vagy sérülés egy – egy ok következménye, amit fel lehet deríteni, kielemezhető és megérthető. A tünet maga ezután energiával meggyógyítható, illetve megszüntethető. Az öngyógyításra és gondolatainak, illetve életszemléletének átállítására mindenki képes. Eredendően rendelkezünk evvel a képességgel. Ezt az értéket és szabadságot veszi el a gyógyszeripar az emberektől.

Ha a kórházban vagy rendelőben rendellenességet találnak a vér, vizelet vagy egyéb vizsgálatok során, az kerül rá a leletre, hogy Pozitív. Ha minden rendben van, tehát egészséges az illető, akkor pedig: Negatív. Véletlen? Nem, a cél a kollektív tudat átformálása. Negatív vagy, ha nincs problémád és pozitív, ha gondod van.

szerző: Mabek – forrás: hu.ezo.tv

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend