Ledöntötték a Georgia Guidestones emlékművet, miután ismeretlen tettesek robbantottak a helyszínen

A Georgia-i Nyomozóiroda szerint egy Elbert megyében történt robbanás megsemmisítette a Georgia Guidestones egy részét. A hatóságok a hírek szerint most vizsgálják az esetet.

Közlésük szerint „ismeretlen személyek” szerdán hajnali négy óra körül robbantást hajtottak végre a Georgia Guidestones emlékműnél. Az Elbert megyei rendőrök kiérkezésükkor azt tapasztalták, hogy a robbanásban alaposan megrongálódott a hírhedt építmény.

A robbanást állítólag a környékbeli lakosok közül többen is hallották, sőt a házuk is megremegett tőle. Többen olyan fotókat tweeteltek, amelyeken a kövek környékén lévő törmelék látható.

Dawn White a 11Alive-tól arról számolt be, hogy munkások mentek be, hogy a Georgia Guidestones megmaradt, álló darabjait is ledöntsék. A helyszínen készült videón több építőipari eszköz, valamint halomba rakott kőtömbök láthatók. A beszámolók szerint a megmaradt álló darabokat nem tartották biztonságosnak, ezért kellett őket ledönteni. Furcsának tűnik azonban, hogy ezt alig néhány órával az első incidens után, egy aktív nyomozás közepén tették.

Egy, az eset helyszínétől mintegy öt mérföldre élő személy arról számolt be az NBC WYFF csatornának, hogy hangos robajra ébredt. Hajnalban elindultak az építményekhez, amelyeket gyakran az „amerikai Stonehenge”-ként is emlegettek, és megdöbbenve tapasztalták mekkora pusztítás történt.

A Georgia Guidestones 1979-óta állt, de a mai napig heves viták folytak arról, hogy a 19 láb magas rejtélyes monolitok mit is szimbolizálnak valójában.

Kapcsolódó cikk:

Georgia Guidestones – Az amerikai Stonehenge

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend