Georgia Guidestones – Az amerikai Stonehenge

A Georgia Guidestones (Georgia Útmutató Kövek)az Egyesült Államok egyik legtitokzatosabb, de minden bizonnyal legtöbbet vitatott értékű építménye. Az amerikai Stonehenge-nek is nevezett építményhez nem járnak turisták ezrei, tövében nem fényképezkednek összekapaszkodó fiatal párok.

Ide inkább csak a misztériumok, összeesküvés elméletek hívei járnak, s a róluk készített képekről döbbent arcok néznek vissza. A Georgia Guidestones minden köve titok és útmutatásait mindenki máshogy értelmezi, de egyvalami biztos, aki valaha is hallott róluk, olvasta a kövekbe vésett sorokat, nem feledi azok tartalmát. A kövek fizikális és szellemi útmutatást is hordoznak, de nem feltétlenül nekünk, a ma emberének, jóval inkább az Új Embernek, az Apokalipszis utáni embernek.

Az érdekes az, hogy az eltelt évtizedek alatt semmivel sem tudtak meg többet a tudósok, történészek, kutatók ennek az építménynek a titkairól. Nincs válasz arra, ki építtette és miért. S hogy valaha hasznát vesszük-e a rajta szereplő utasításoknak, ez a jövő meséje.

Elbert County, Georgia. Itt található ez a monumentális építmény. (Földrajzi koordinátái: 34°13′55″N  82°53′40″W   Google Earth: 34.231944, -82.894444) Atlantától 145 kilométerre keletre, Elberton városkától 15 kilométerre, a Georgia Highway melletti kietlen dombokon. A köveket az útról is lehet látni, az autópályáról lehajtósáv visz az építmény lábához. 4 hatalmas gránitkő csillag alakzatban veszi körül az ötödik középsőt, és az alakzatot egy hatodik zárja le, a többi tetején, mint sarokkő.

Georgia Guidestones

A kövek egyenként több mint 20 tonnásak és 6.1 méter magasan emelkednek a földfelszín fölé. A hat kő mellett egy hetedik gránitkő is látható, de ez már a földbe süllyesztve. Ezen különféle adatok és magyarázatok olvashatóak a kövekkel és azok elhelyezkedésével kapcsolatban.

A leíró kő azt is jelzi, egy „időkapszulát”  helyeztek el a földben, ám ennek se az elhelyezés dátumát, se a felnyitás időpontját nem adták meg, ezen rovatok üresen maradtak. A kő lazán kezeli az írásjeleket és még betűhiba is található a szövegben. Az álnév szót írták ‘mellé’, ám a kivitelezők szerint azért, mert az előírásban ez szerepelt, s amikor rákérdeztek, a megbízó azt felelte, mindennek maradnia kell, ahogy az az eredeti utasításban szerepel.

The Georgia Guidestones
Center cluster erected March 22, 1980

Author: R.C. Christian
(a pseudonyn) [sic]

Sponsors: A small group
of Americans who seek
the Age of Reason

Time Capsule
Placed six feet below this spot
On
To Be Opened on

A kövekről rengeteg elmélet született, de valamennyi megegyezik abban, hogy az ezeken olvasható utasítások a jövő generációjának szólnak, azoknak az embereknek, akik túlélik az Apokalipszist és új világot próbálnak építeni. Az Új Világrend támogatói természetesen rajongva nyilatkoznak a kövekről, míg a New World Order, továbbiakban NWO, támadói ellenérzésüket néhány éve vandál módon – graffitiket spréztek a kövekre, ‘halál a NWO-ra’, szöveggel – is kifejezték. A kövek olyan támogatókat tudhatnak maguk mögött, mint Yoko Ono, aki Thomas Paine gondolatainak (The Age of Reason) modern változatát látja bennük, míg az ellenzék az Antikrisztus tízparancsolatát véli felfedezni.

Akárki is építtette, tudta mit csinál. A Georgia Guidestones tökéletes, a gránitkövek tájolása csillagászati szempontból hajszálpontos, míg mondandójában felkavaró, misztikus és végtelen vitákra ad okot, vagyis elérte célját, a szoborcsoport mindig is a szóbeszéd tárgya lesz.

1979. júniusában, egy péntek délután kezdődött a történet, amikor az Elberton Granite Finishing Company irodájába egy őszülő hajú, elegáns úriember lépett be és a társaság elnökét kereste. Joe H. Fendley-nek elege volt már a hétből, alig várta, hogy leteljen az utolsó munkaóra és indulhasson haza, ám amikor a tisztes úriember szándékának hangot adott, a döbbenettől még a vacsorájáról is elfeledkezett.

A szép beszédű megrendelő Robert C. Christian néven mutatkozott be, de azonnal jelezte, ez nem a valódi neve, kilétét örökre titokban szeretné tartani. Egy ‘kis, lojális amerikai csoportot’ képvisel, mely egy kifejezetten monumentális építményt szeretne Elberton környékén felállítani. Mr Christian azt is elmondta a döbbent elnöknek, hogy azért esett a választása erre a kis georgia-i városra, mert itt találhatóak a legszebb gránitkövek, kellemes az időjárás és elég messze van a túristalátványosságoktól. Személyes emlék is fűzi a környékhez, ükanyja erről a vidékről származott.

Mr Fendley első kérdése akár illetlenül is hangozhatott, de az úriember szeme se rebbent. „Mi a fene akar ez lenni?”- fakadt ki a gránitmester. Mr Christian pedig elmagyarázta, hogy olyan gránitköveket akar a pénzéért, melyek minden földi katasztrófát túlélnek. A gránitba a világ nyolc nyelvén vésnek majd szöveget, mely útmutatást nyújt az Apokalipszist túlélők számára az Új Világ megépítéséhez és irányításához, mert az egyértelmű, hogy ezt a világot tönkretesszük.

Mr Fendley azóta sajnos eltávozott az élők sorából, de nem sokkal az építmény átadása után nyilatkozatot adott a TV-ben, ahol arra a kérdésre, mire gondolt, így felelt:

„Azt hittem, elment az eszem, s ha nem az enyém, akkor az öregúré. Azon járt az agyam, hogyan rázzam le. A valódi ár többszörösét mondtam neki, elvégre ez egy hatalmas mű, mely rengeteg munkást, szakértőt, különleges eszközöket igényel. Ő azonban csak némán bólintott és arról érdeklődött, mikor lehet kezdeni a munkálatokat és mikor lesz kész. Be kell vallanom, aggódtam a pénzkérdés miatt, ezért úgy döntöttem, továbbküldöm a Granite City Bank igazgatójához.”

Wyatt Martin bankigazgató a második és egyben utolsó ember, aki Elberton-ban személyesen találkozott Robert C. Christian-nal. A 80 éves öregúr így emlékezik:

„Frendley felhívott és azt mondta, ‘egy furcsa ember itt egy örült emlékművet akar állítani, átküldöm hozzád pénzügyekben’. Amikor az úriember megjelent a drága öltönyében, ízes beszédével, rögtön tudtam, hogy komolyak a szándékai és egy művelt emberrel beszélek. Azonban amikor közölte, hogy álnevet használ, megint elment a kedvem ettől az egész ügytől. Elmondta, hogy a csoport, melynek tagja, több mint húsz éve tervezi ezt az emlékművet és most jött el az ideje, hogy elkészüljön. Ez az emlékmű nem csupán gránitkövek csoportja, de útmutatás, kalendárium, óra és iránytű is egyben. 

Azonnal közöltem vele, hogy ezzel az erővel ki is dobhatja az ablakon a pénzét, de ő csak komolyan nézett és azt mondta, ‘maga ezt nem érti’. Ekkor kivittem a város főterére és megmutattam neki a 200 éves városalapítás emlékére állított emlékművünket, jelezve, ekkora a legnagyobb gránitkőemlékmű, melyet valaha készítettünk. Ő nem látott ebben problémát. Jelezte, hogy hétfőn visszatér, addig bérel egy repülőt, hogy a magasból találjon megfelelő helyet az építménynek.

Na, ekkor már kezdtem komolyan venni. Hétfőn vissza is tért, s én még egyszer kijelentettem, álnévvel nem adhat le rendelést, hisz így semmi biztosítékunk, hogy a hatalmas munkadíj valaha is megérkezik. Ekkor Mr Christian megígérte, elárulja a nevét, de soha nem jöhet nyilvánosságra, élő ember meg nem tudhatja, hogy ki áll az építkezés mögött. Írásba kellett adnom és meg is esküdtem rá, hogy a dokumentumokat az építmény elkészülte után megsemmisítem. Mr Christian azt is elmondta, a pénz különböző bankokból érkezik majd, hogy ne lehessen azt se lenyomozni.”

Mielőtt Christian elhagyta a várost, felkereste még egyszer Fendley gránitmestert egy cipős doboz társaságában. Ebben az emlékmű fából készítette mása volt, valamint több oldalnyi, matematikai-asztrológiai utasítás az építéssel kapcsolatban. Miután Fendley ezeket elfogadta és a telefon is megérkezett Martintól a 10000 dollár letétről, Mr Christian illedelmesen megköszönte a közreműködést és elköszönt. ‘Engem soha többé nem lát’, mondta és kézfogás nélkül távozott. Valóban soha többé nem láttuk Elbertonban. – mondja Fendley – Néha írt, érdeklődött a földvásárlással, az építéssel kapcsolatban, de soha nem jött levél tőle ugyanabból a városból.”

„Az édesapám szerette a kihívásokat, – meséli Melissa Fendley Caruso – és ez az emlékmű minden bizonnyal a város történelmének legnagyobb kihívásának bizonyult.”

A kövek asztrológiai tájolása olyan nehéz volt, hogy Fendley segítséget kellett, hogy kérjen a Georgia Egyetem csillagászaitól. A négy külső kőnek úgy kellett irányulnia, hogy kövesse a Nap éves vándorlását. A középső követ több szempont szerint kellett tájolni. Ebbe lyukat kellett vágni, melyen keresztül a Sarkcsillag állandóan látható, valamint egy rést is, melyen a Napfelkeltét lehet követni napfordulókor és napéjegyenlőség idején. A zárókövön pedig egy 7/8-os rést kellett hagyni úgy, hogy ezen keresztül délben a napfény áthaladhasson és megvilágítsa a középső követ, melyen ezáltal az év napjai leolvashatóak.

A Georgia Guidestones fő eleme mégis az a 8 nyelven (angol, spanyol, orosz, kínai, arab, hebrew, hindi, és swahili) bevésett utasítássor volt, mely a 4 külső kő mindkét oldalán látható. A kövek tetején 4 nyelven (egyptomi  hieroglifákkal, klasszikus görög nyelven, szanszkritül és babiloni ékírással) ez olvasható:

let these be guidestones to an age of reason – Legyen ez útmutató az értelmes/ésszerű kor számára.

Az emlékmű még az elkészülte előtt hatalmas port kavart, mely vihar a kisvárosban kezdődött, ahol a lakók azt beszélték, Fendley és Martin összejátszanak és a saját zsebükre dolgoznak. A két férfi azt is vállalta, hogy elmegy a rendőrségre hazugságvizsgálatra, mely meg is történt és mindketten igaznak bizonyultak. Fendley barátai, sőt a helyi lelkész is azzal vádolta a mesterembert, hogy az ördöggel kötött egyezséget és az ő művét készíti ekkora odaadással.

Hamarosan megjelentek az első turistacsoportok Japánból, Kínából. Elberton rákerült a világtérképre, ám az első látogatók borzongva olvasták a kövek utasításait.

Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
 – Tartsátok 500 millió alatt a népességszámot, a természettel összhangban.

Már ekkor, az 1980-as évek elején 4.5 milliárd ember élt a Földön, így elkezdődtek a találgatások az Új Világrend állítólagos terveihez köthető népességpusztításáról, s a kövek további utasításokat tartalmaztak erre vonatkozóan.

Georgia Guidestones

Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity. – Szaporodjatok bölcsen, fejlesszétek az állóképességetek, törekedjetek a sokféleségre.

Nem volt túl nehéz párhuzamokat vonni a náci nézetekkel sem, így a kedélyek hamarosan a tetőfokra hágtak és a televízióban is mindennapos téma lett az emlékmű üzenete.

Unite humanity with a living new language. – Egyesítsétek az emberiséget egyetlen, élő nyelvvel, szól a harmadik utasítás, mely azonnal meghúzta a vészharangot a világ hívői számára, hisz már a Jelenések Könyve is megmondta, óvakodjunk a közös nyelvtől, az egyesített irányítástól, hisz ezek az Antikrisztust erősítik.

Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason. – Tartsátok a hitet, szenvedélyt, tradíciókat ésszerű keretek között.

Protect people and nations with fair laws and just courts. – Védje a nemzeteket és az egyes embereket az igazságos törvény és bíráskodás.

Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court. – A nemzetek dönthessenek saját ügyeikben, a nemzetközi vitákat a világbíróság döntse el.

Avoid petty laws and useless officials. –  Ne legyenek piti törvények és hasztalan hivatalnokok.

Balance personal rights with social duties. – Az egyéni jogok és a szociális kötelezettségek legyenek egyensúlyban.

Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite. – Értékeld az igazságot, szépséget, keresd a harmóniát a végtelennel.

Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature. – Ne légy a föld ráksejtje – Hagyj teret a természetnek – Hagyj teret a természetnek.

A helyi lelkész aggodalmai hamarosan beigazolódtak. Az emlékmű átadása után közvetlen egy atlantai, 13 fős boszorkánycsoport azonnal adoptálta a Georgia Köveket, mint új, ‘messzi otthont’, s hétvégéken zarándokoltak ide. A város lakói szerint volt ott minden ‘Istennek nem tetsző’, tánc és ének, boszorkánymágia és varázstüzek, valamint rengeteg csirke vesztette el a fejét.

Természetesen az UFO-hívők is a magukénak akarták tudni a szoborcsoportot, s állították, leszállópálya, hasonlóan a Nazca-sivatag rajzolataihoz, a földönkívüliek érkezését segítő építmény, tökéletes tájolásával, X alakzatával.

Mr Christian és Mr Martin levelezőpartnerek lettek, és a titokzatos idegen minden alkalommal telefonált az atlantai reptér fizetős fülkéjéből, ha épp a környéken járt. Még találkoztak is Elbertontól néhány kilométerre egy-egy vacsora erejéig, de Mr Christian sosem árult el semmit a csoportról, melynek tagja és Mr Martin egy idő után elfogadta a titkot, nem kérdezősködött tovább. Az utolsó levél közvetlen a szeptember 11-i terrortámadás előtt érkezett, s azóta semmi. Martin szerint Mr Christian akár az áldozatok között is lehetett, akár…. de az is lehet, hogy sajnos elhunyt, hisz már a 80-as években is jóval hetven fölött járt.

A Georgia Guidestones-ról hosszú évekig senki nem beszélt, hisz minden csoda három napig tart, aztán hirtelen, 2008 óta újra megnövekedett az érdeklődés a kövek iránt, amikor antiglobalisták megrongálták őket, különböző globalizáció ellenes feliratokat fújtak rá. Azóta Elberton város videókamerás megfigyelést tart az emlékmű körül.

A Georgia Guidestones-szal kapcsolatos teóriáknak se szeri, se száma. Rengeteg könyv, folyóirat, cikk foglalkozik a lehetséges magyarázatokkal. A legismertebbek ezek közül Marc Dice, konspirációelmélet-tudós könyve, aki szerint a kövek az Új Világrend Parancsolatai, az elité, akik túl fogják élni az Apokalipszist, hisz rájuk tökéletesen felszerelt, minden lehetőségre kialakított, rejtett bunkerek várnak a föld alatt, ha a világvége esemény bekövetkezne. Dice szerint Mr Christian ennek a sátánista közösségnek volt a tagja, s éppen a megtévesztés miatt választotta az álnevét, akár az Antikrisztus.

És Mr Martin? Ő hallgat. 2009-ben jártak nála utoljára riporterek, akiknek elmondta: „Mr Christian sosem tűnt elvetemült, sátáni embernek, ám amikor ezeket a könyveket olvasom, úgy érzem, el kéne mondanom, amit tudok, de nem fogom, hisz ígéretet tettem. Az egyetlen dolog, amit nem tettem meg, a dokumentumokat még nem semmisítettem meg, de megmutatni senkinek nem fogom. Néha arra gondolok, könyvet kellene írnom nekem is, de aztán leteszek róla, mert emlékszem Mr Christian azt mondta, ‘hogy ki vagyok és honnan jöttem, titokban kell hogy maradjon. A misztériumok így működnek. Ha azt akarjuk, hogy az emberek érdeklődjenek, nem kell mindenbe beavatni őket’.”

A Georgia Guidestones pedig nem veszített titokzatosságából, misztikumából egy hajszálnyit sem az elmúlt évek alatt.

S mi történt Mr Martinnal és titkával? Az utolsó hírek szerint az idős embert 2010 márciusában sajnos elérte a második szélütés, de úgy tudni, felépülőben van.

forrás:www.flagmagazin.hu

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend