Chupacabra – A rettegett kecskeszívó

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Kriptozoológia

Chupacabra

Chupacabra, ami spanyolul annyit tesz: kecskeszívó. Így nevezik a helyiek azt a rejtélyes teremtményt, mely állítólag hosszú évek óta rettegésben tartja Puerto Rico lakosait.

A chupacabra onnan kapta nevét, hogy áldozatai vérét a vámpírokhoz hasonlóan kiszívja.

Chupacabra – Vadállat? Genetikailag létrehozott lény? Földönkívüli?

A chupacabrák létezése továbbra is rejtély. Egyesek úgy hiszik, hogy a chupacabrák genetikai kísérletek eredményeként jöttek létre, és az Egyesült Államok helyi katonai központjából szöktek meg. Mások meg vannak győződve róla, hogy földönkívüli teremtmények. Bármi is az, a helyiek rettegnek.

Jorge Martint jól ismerik Puerto Ricóban, több mint egy évtizede kutatja a chupacabra jelenséget:

„Két lábon járnak, felegyenesedve, fura tüskék vagy kemény sörték borítják a hátukat, a fejük tetejétől le egészen a hát alsó részéig, és váltják a színüket is. Nagyon gyorsan lélegeznek és valahogy „felragyognak”, halk zümmögő hangot hallatnak, mely valahogy repülésre is képessé teszi ezeket a teremtményeket.”

chupacabra-kutato
Jorge Martin már több mint egy évtizede próbálja megfejteni a chupacabra rejtélyét

„Úgy vélem, hogy  földönkívüli származásúak. Kezdetben arra gondoltam, hogy valamiféle genetikai kísérlet eredményéről lehet szó, melyet valahol Puerto Ricóban folytattak, és onnan szökött ki az erdőbe, ezért nem vállalja senki a felelősséget érte. De aztán egyre több jelentést kaptunk, köztük szavahihető, komoly szemtanúktól is, miszerint többször látták a chupacabrákat UFO-kkal és humanoid lényekkel. Többször fellebegtek az űrhajóra… Ezért megváltoztattam az addigi véleményemet.”

Aki megsebezte a chupacabrát

Az egyik szemtanú, Jesus Sanchez azt állítja, hogy sikerült elég közel kerülnie egy chupacabrához, hogy megsebesítse bozótvágó késével, miután az megtámadta a nyulait. Azt mondta, hogy minden nyula elpusztult, mert kicsorgott a vérük.

jesus-sanchez-chupacabra-szemtanu
Jesus Sanchez nyulait megtámadta a chupacabra

„Felkeltem, mert ijesztő zajok hallatszottak a nyulaim felől. Felálltam és kirohantam. Fogtam a bozótvágó késemet és mikor megláttam, hogy mi történt, megvágtam a teremtményt. Adtam neki egyet, és mikor megsebesült, felvisított és iszonyú gyorsan elrepült. Szörnyű állapotban hagyta az állatokat! Ilyet emberi lény biztosan nem csinál. Mit is mondjak…senki…senki nem tesz olyat, amit ez a lény tett. „

Az biztos, hogy a Puerto Ricó-iak félelme és a tömeghisztéria, amelyet a szemtanúk hiteles leírása kelt, a világ minden táján felkeltette a sajtó érdeklődését. A kecskeszívó a címlapokra került.

A chupacabra az egész szigeten elterjedt beszédtémává vált. Juhokat, teheneket, lovakat és disznókat ejt zsákmányul. Egyesek arról is beszámoltak, hogy megtámadták őket ezek a karmos teremtmények.

A kecskeszívó éjszakai tevékenysége a lapok címoldalára került, hiába osztotta az Egészségügyi Minisztérium azt a nézetet, hogy ez csupán egy „nagy denevér” garázdálkodik, amely megvadult az aszálytól.

Megszólal a chupacabra szakértő

A chupacabra-támadások elismert amerikai szakértője, egy korábbi matematika tanár, Cope Schellhorn professzor:

„A chupacabra szó szerinti fordításban kecskeszívót jelent, és azért nyerte el ezt a nevet, mert az első észlelések alkalmával egy kisebb kecskenyájat tizedelt meg. Tevékenységük 1995 márciusa körül megsokszorozódott, mikor több tucatnyi jelentés futott be a Puerto Ricó-i chupacabrákról. A hírekben egyre többször szerepeltek, a média felkapta a témát és a hírverés nagyon jót tett az ügynek. A számok tényleg megdöbbentőek! Most úgy becsülöm, hogy vélhetőleg több ezer, de legalább ezernyi chupacabra észlelés volt, sokszor igazán közeli távolságról, akár egy méterről.”

amerikai-chupacabra-kutato
Cope Schellhorn professzor, elismert amerikai chupacabra szakértő

Schellhorn professzor alaposan kielemezte a fényképes és a filmes bizonyítékokat, és ezek segítségével részletesen leírta a teremtményt:

„A chupacabra teljes testmagassága 150 cm körüli, körülbelül akkora, mint egy szürke óriáskenguru. A feje erősen megnyúlt, ormányszerű, a szemét izgalmi állapotban vörösnek és mandula alakúnak írták le.  A chupacabra szőre legfeljebb 2,5cm hosszú, a színe barnásszürke és lágy tapintású. Olyan, akár a macska szőre. Hármas osztatú lábujja és lába van a végén erős karommal. A chupacabra térde igen vékony, de a combtő azért izmos. Nem szabad elfeledni a háton végighúzódó sörénytarajt, amely hasonlít az angol és skót kastélyok vízköpő szobrainak tüskéire és sörényére. Miközben a szemtanúk szerint a lények repülnek, ezek a szőrök rezegni kezdenek a hátukon, és több leírás alapján rezgés közben változott a szőrük színe.”

chupacabra

Hivatalos vizsgálat a chupacabra ügyben

A közvélemény és a sajtó nyomásának engedve a Puerto Ricó-i hatóságok úgy döntöttek, hogy elvégeznek néhány boncolást azokon a juhokon, amelyeket állítólag a hírhedt chupacabrák öltek meg.

A korbonctani szakértő megvizsgálta a juhok nyakán talált fognyomokat, megmérte és nyilvántartásba vette, hogy összehasonlítsa a következő esetekkel, de nem kockáztatta meg a lény kilétének megállapítását.

Bár a szakértők még mindig nem tudják pontosan mi is az a chupacabra, Schellhorn professzor kutatásai alapján már sejteni véli hogyan szívja ki az áldozatok vérét:

„A chupacabra a támadáskor a jelek szerint egy toldalékot tol ki a szájából, viszonylag hosszú, tőrszerű toldalékot, talán 15-20 cm hosszú lehet, és ezt a kisebb állatokba döfi, így a csirkébe, kacsába, libába, általában a nyak tájékon.”

chupacabra
Egy szemtanú leírása alapján készült rajz a chupacabráról

Chupacabra – Földönkívüli eredet és UFO-jelenségek

Sok kutató szerint közvetlen kapcsolat van a gyakori Puerto Ricó-i UFO-észlelések és a chupacabrák között. A már idézett Jorge Martin ezt így kommentálta:

„Már körülbelül 25 éve kutatom az UFO-észleléseket, elsősorban Puerto Rico területén. Jelenleg olyan ügyeket vizsgálok, melyek bizonyítják, hogy az amerikai kormánynak a jelek szerint valamilyen kapcsolata lehet idegen lények egy csoportjával. Nem tudjuk milyen csoport ez, nem tudjuk hányan vannak, de egyre nyilvánvalóbb, hogy mi folyik itt, Puerto Ricóban. Először a chupacabra helyzetet kezdtem vizsgálni, de elhivatott kutatóként, nyilvánvaló kapcsolatot találtam az UFO-jelenségek és a chupacabrák között. Ezt a megfigyelést ellenőriznem kellett. A legtöbb kutató nem tette volna meg, hiszen különös jelenségekről és furcsa teremtményekről van szó. De ha őszinték vagyunk, fel kell derítenünk az igazságot, és azt a közvélemény elé tárni.”

„A kapcsolat nyilvánvaló a lények és a Puero Ricói állatok pusztulása és megcsonkítása, illetve kivéreztetése között. Mintázatokat is találtunk az esetek közt: ezek a lények a fúvócső-technikához nagyon hasonlóan ölik meg az állatokat, ami intelligens lényekre utal. A szerv vagy eszköz, amivel áldozatait megöli, nagy, kerek sebet hagy az állatok testén. Akármit is vezet a testbe, az egyből a kisagyba kerül, és elvágja azt. Megöli az állatot, de úgy, hogy az közben nem szenved túl sokat.”

chupacabra

Egy brazil kutató is hasonló nézeteket vall a chupacabráról

Egy széles körben elismert brazil kutató, Cloudier Covo egyetért Martinnal. Szerinte is idegen teremtményekről, vagy géntechnológiával előállított klónokról van szó.

„Több tanulmány is napvilágot látott az ügyben, sok komoly kutató tollából. Összehasonlító elemzés is készült, mely általánosságban leírja ezeket a lényeket, és nagyon hasonlítanak egymásra. Emiatt úgy vélem, hogy ezek talán klónok, klónozott lények, melyeket előállítottak, úgy gyártottak. Meg vagyok győződve róla,  hogy egy földi vagy földönkívüli laborban hozták létre őket.”

Még mindig nem tudni, hogy mi folyik Puerto Ricóban, lehet, hogy valóban földönkívüli teremtmények pusztítják a helyiek jószágait? Vagy valamilyen mesterséges mutáns szökött ki egy szigorúan titkos létesítményből a szigeten?

Egyelőre megválaszolatlan kérdések ezek. De amíg az állatok mészárlása és a vérszívás folytatódik a trópusi szigetország lakói továbbra is félelemben élnek.

Chupacabra

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend