A Wendigo legendája

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Kriptozoológia

A Wendigo sokak szerint egy Algernon Blackwood nevű író által kitalált lény, azonban nagyon is van valóságalapja. Számos legenda kering a titokzatos lényről, ami Amerika északi erdeiben él, főleg Minnesota-ban. Az évtizedek alatt rengeteg bejelentés érkezett vadászoktól, túrázóktól.

Az egyik történet szerint csak akkor lehet látni, ha szemben áll az emberrel, mivel annyira vékony, hogy oldalról szinte észrevehetetlen.

Az eltűnt személyek hozzátartozói, barátai, szomszédai mind úgy vélik, hogy a Wendigo áll a háttérben.

Az amerikai indiánok több évtized alatt sajátos történetet alakítottak ki a Wendigóról. Az inuit indiánok különböző nevekkel illetik, többek között Wendigo, Witigo, Witiko és Wee-Tee-Go.

A Wendigo kinézete

Az amerikai indián legenda szerint a Wendigo egy 15 láb magas lény, mely egykor egy emberi lény volt, aki valamilyen mágia hatására vált ilyenné.

Egyik variáció szerint ragyogó szemei, hosszú, sárga agyarai vannak hosszú nyelvvel. Másik variációban sárga, sápadt, aszott bőr, csapzott hajjal. Vékony alakjának az állandó éhség az oka.

A tudományos megállapítás szerint a Wendigo egy olyan ember lehetett, aki az erdőben eltévedve, elszigetelve a világtól vadásszá válik a túlélés érdekében. A tudósok viszont meg vannak győződve arról, hogy a Wendigo csak egy legenda.

A telepesek úgy vélték, hogy megjelenése rossz ómen, vagyis ha megjelenik, akkor valaki meghal a közeljövőben. Ezt arra alapozták, hogy minden alkalommal amikor megjelent, nemsokára meghalt valaki. Ezek a halálesetek Észak-Minnesota-i Rosesu településen történtek az 1800-as évektől, 1920-as évekig.

Való igaz, hogy nem bizonyították még 100%-osan a Wendigo létezését, viszont a legendák valahogy megszülettek.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend