Álommelót hirdettek a Loch Ness-i szörny hívőinek

Hiszel a Loch Ness-i szörnyben? Akkor van egy álommeló a számodra.

A skóciai Loch Ness Centre ugyanis egy izgalmas álláslehetőséget hirdetett meg. Olyan „Nessi-hívő” személyt keresnek, aki a tó közelében dolgozna, fogadná az ide látogató turistákat, elmesélné nekik a Loch Nessi-szörny legendáját, illetve beszámolna a legfontosabb észlelésekről. – írja a Mirror.

A központ szóvivője elmondta, hogy az új jelölt az ikonikus hely közelében fog dolgozni, így valószínűleg az ebédszünetben lesz rá ideje, hogy egy kis Nessi-keresést beiktasson.

A központot az év elején vette át a Continuum Attractions, amely 1,5 millió fontot fektetett be a helyszín korszerűsítésébe.

A The Heraldnak nyilatkozva Paul Nixon, a Loch Ness Centre munkatársa elmondta:

„Nessie története az egész világon ott él az emberek szívében. Miközben arra készülünk, hogy a Loch Ness Centre-t átfogó felújítások után újra megnyissuk, tehetséges, lelkes embereket keresünk, akik csatlakoznának hozzánk, hogy még szélesebb körben megismertessük Nessie történetét. Cserébe a kiválasztott jelöltek bőséges fizetést és juttatási csomagot kapnak, valamint egyedülálló lehetőséget arra, hogy a világ minden tájáról érkező közönséggel kapcsolatba kerüljenek, és megosszák velük Skócia legendás történetét.”

Az évek során több százan állították, hogy látták a Loch Ness-i szörnyet, és ezeket a megfigyeléseket mind fel is jegyezték a „Loch Ness-i szörny észlelési nyilvántartásban”.

Nemrég egy új elmélet látott napvilágot, mely szerint nem csak egy, hanem két szörny is él a tóban. A Nessie-vadász Eoin O’Faodhagain egy webkamerával figyelte a tavat, amikor meglátott egy nagy sötét árnyat a vízben, mely becslése szerint akár 30 láb hosszú is lehetett. Aztán egy órán belül két „púpot” is észrevett kiemelkedni a vízből, melyek nagy meglepetésére távolodni kezdtek egymástól.

Ez az észlelés még jobban feltüzelte, az amúgy is lelkes vadászokat, turistákat, így nem valószínű, hogy a Loch Ness Centre által meghirdetett állás túl sokáig betöltetlen marad.

Loch Ness-i szörny

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend