“A Nagyláb nem hús-vér lény, és kapcsolatban áll a földönkívüliekkel.” – állítja egy kutató.

1.8KShares

Stan Gordon UFO- és Nagyláb-kutató azon a véleményen van, hogy a földönkívüliek és a Nagyláb (Bigfoot) elnevezésű rejtélyes lény között valamiféle kapcsolat van.

De vajon mire alapozza állítását a paranormális jelenségek nyomozója?

Gordon az elmúlt 63 évben számtalan olyan esetet vizsgált az amerikai Pennsylvaniában, melyben UFO-kat, földönkívülieket, vagy a Nagylábot vélték megfigyelni.

A szemtanúkkal folytatott beszélgetésekből arra a következtetésre jutott, hogy lennie kell valamilyen kapcsolatnak az idegen látogatók és a kriptozoológia szőrös lénye között.

Stan Gordon több nagysikerű könyvet is írt a témában

Gordon a Daily Starnak most néhány olyan esetről is beszámolt, melyek alátámaszthatják elméletét.

Az első incidens, 1973. október 25-én történt Pennsylvaniában, és tizenhat szemtanúja volt – köztük egy rendőr is. Közülük két fiatal fiú és egy idősebb férfi elmesélték Gordonnak, hogy aznap egy hatalmas, kupola formájú izzó tárgyat pillantottak meg a közeli mező felett.

Ezzel szinte egyidőben a tőlük 20 méterre lévő drótkerítés előtt, két hatalmas bozontos alak tűnt fel. Leírásuk alapján a lények magassága legalább két méter volt, nyakuk látszólag hiányzott, hosszú karjaik pedig a térdeik alá lógtak.

Az idősebb férfi ijedtében tüzet nyitott a teremtményekre, de ez semmilyen kárt nem tett bennük, sőt, egyikük még olyan mozdulatokat is tett a karjával, mintha el akarná kapni a lövedékeket.

Ekkor a kupola alakú UFO állítólag eltűnt, a rémült férfi azonban tovább tüzelt a lényekre.

“Ezt soha nem fogom elfelejteni! Éles lőszerekkel lőttem rájuk, de rá se hederítettek. Csak álltak ott, és meredten bámultak ránk.” – emlékszik vissza.

Stan szerint 1973-tól beindultak az események, és a pennsylvaniai Fayette megyéből egyre több hasonló beszámoló érkezett.

A következő történet szintén ebből a régióból származik. 1974. február 6-án egy hegyekben élő nő különös zajokra lett figyelmes, melyek háza terasza felől érkeztek. Megragadta puskáját, majd elindult a veranda irányába, s kiérve nyomban felkapcsolta a külső lámpát.

Legnagyobb megdöbbenésére egy óriási, szőrös majomszerű lény állt előtte, magasba emelt karokkal. Azonnal reagált, és közvetlen közelről belelőtt a hívatlan látogatóba, aki ahelyett, hogy a földre rogyott volna, egy fényvillanás kíséretében köddé vált. Az eset idején többen is jelezték a helyiek közül, hogy “azonosítatlan fények” lebegtek a közeli erdő felett.

Ugorjunk néhány évtizedet előre az időben. 2019 májusában egy Pittsburgh külvárosában élő férfi azt állította, hogy egy Nagyláb jelent meg a kertjében, majd nem sokkal ezután, a lény a közeli erdőbe menekült. Pontosan azon a helyen, ahol belépett az erdőbe, három másodperc múlva egy fénygömb jelent meg, ami egy fénysugarat bocsátott ki, majd hirtelen eltűnt. – áll a férfi vallomásában.

Gordon megemlített még egy furcsaságot, az általa csak “mini-UFO”-nak nevezett jelenséget. Néhány szemtanú ugyanis arra lett figyelmes a Nagyláb-találkozások alkalmával, hogy a lények apró, fénylő gömböket tartanak a kezükben. Arról, hogy ezek milyen funkciót töltenek be, csak találgatni lehet.

Az nemzetközi UFO-szakirodalmat átböngészve számos olyan esetre bukkanhatunk még, ahol a földönkívüliek és a Nagylábúak egyidejű megjelenéséről számolnak be. A Nagyláb talán maga is egy földönkívüli faj képviselője? Netán az idegenek hibridizációs kísérleteinek eredménye? Vagy valami egészen más, amit jelenlegi tudásunkkal még nem igazán tudunk megmagyarázni?

Stan Gordon sem ismeri a pontos válaszokat, de úgy érzi a jelenség jóval több figyelmet érdemelne, és a jövőben is mindent elkövet majd azért, hogy közelebb kerüljön az igazsághoz.

Az alkotó álom

Az alkotó álom

Már az ókori egyiptomiak tudták, hogy az álmokat csak akkor érthetjük meg, ha az egész ember egyéniségét és életkörülményeit elemezzük.…

50 Ébresztő kérdés, ami segít felszabadítani az elmédet

50 Ébresztő kérdés, ami segít felszabadítani az elmédet

1. Hány éves lennél, ha nem tudnád, hogy hány éves vagy? 2. Melyik a rosszabb: kudarcot vallani, vagy sosem próbálni?…

Gyermekként mindenki médium

Gyermekként mindenki médium

A csöppségek észlelik a túlvilág mozgásait, csak épp a felnőttek nem veszik komolyan őket. A gyerekek különleges képességei talán nem…

A Kennedy-gyilkosság előtt fél órával rejtélyes figyelmeztetést kapott egy brit lap

A Kennedy-gyilkosság előtt fél órával rejtélyes figyelmeztetést kapott egy brit lap

John F. Kennedy meggyilkolása előtt fél órával valaki felhívta Cambridge News egyik riporterét, hogy rövidesen vegye fel a kapcsolatot az…

A kozmikus testvér mítosza

A kozmikus testvér mítosza

Nagyon sok ember teljesen komolyan hiszi, hogy ha idejönnének az idegenek, felvennék velünk a kapcsolatot, akkor az egyenlő lenne a…

70 éve kutatja a világ a roswelli UFO-rejtély titkát

70 éve kutatja a világ a roswelli UFO-rejtély titkát

Hetven éve adott ki közleményt arról az amerikai légierő, hogy az új-mexikói Roswell városka környékén lezuhant egy meteorológiai ballon. Ám…

error:
Share via
Copy link