„A Nagyláb nem hús-vér lény, és kapcsolatban áll a földönkívüliekkel.” – állítja egy kutató.

Stan Gordon UFO- és Nagyláb-kutató azon a véleményen van, hogy a földönkívüliek és a Nagyláb (Bigfoot) elnevezésű rejtélyes lény között valamiféle kapcsolat van.

De vajon mire alapozza állítását a paranormális jelenségek nyomozója?

Gordon az elmúlt 63 évben számtalan olyan esetet vizsgált az amerikai Pennsylvaniában, melyben UFO-kat, földönkívülieket, vagy a Nagylábot vélték megfigyelni.

A szemtanúkkal folytatott beszélgetésekből arra a következtetésre jutott, hogy lennie kell valamilyen kapcsolatnak az idegen látogatók és a kriptozoológia szőrös lénye között.

Stan Gordon több nagysikerű könyvet is írt a témában

Gordon a Daily Starnak most néhány olyan esetről is beszámolt, melyek alátámaszthatják elméletét.

Az első incidens, 1973. október 25-én történt Pennsylvaniában, és tizenhat szemtanúja volt – köztük egy rendőr is. Közülük két fiatal fiú és egy idősebb férfi elmesélték Gordonnak, hogy aznap egy hatalmas, kupola formájú izzó tárgyat pillantottak meg a közeli mező felett.

Ezzel szinte egyidőben a tőlük 20 méterre lévő drótkerítés előtt, két hatalmas bozontos alak tűnt fel. Leírásuk alapján a lények magassága legalább két méter volt, nyakuk látszólag hiányzott, hosszú karjaik pedig a térdeik alá lógtak.

Az idősebb férfi ijedtében tüzet nyitott a teremtményekre, de ez semmilyen kárt nem tett bennük, sőt, egyikük még olyan mozdulatokat is tett a karjával, mintha el akarná kapni a lövedékeket.

Ekkor a kupola alakú UFO állítólag eltűnt, a rémült férfi azonban tovább tüzelt a lényekre.

„Ezt soha nem fogom elfelejteni! Éles lőszerekkel lőttem rájuk, de rá se hederítettek. Csak álltak ott, és meredten bámultak ránk.” – emlékszik vissza.

Stan szerint 1973-tól beindultak az események, és a pennsylvaniai Fayette megyéből egyre több hasonló beszámoló érkezett.

A következő történet szintén ebből a régióból származik. 1974. február 6-án egy hegyekben élő nő különös zajokra lett figyelmes, melyek háza terasza felől érkeztek. Megragadta puskáját, majd elindult a veranda irányába, s kiérve nyomban felkapcsolta a külső lámpát.

Legnagyobb megdöbbenésére egy óriási, szőrös majomszerű lény állt előtte, magasba emelt karokkal. Azonnal reagált, és közvetlen közelről belelőtt a hívatlan látogatóba, aki ahelyett, hogy a földre rogyott volna, egy fényvillanás kíséretében köddé vált. Az eset idején többen is jelezték a helyiek közül, hogy „azonosítatlan fények” lebegtek a közeli erdő felett.

Ugorjunk néhány évtizedet előre az időben. 2019 májusában egy Pittsburgh külvárosában élő férfi azt állította, hogy egy Nagyláb jelent meg a kertjében, majd nem sokkal ezután, a lény a közeli erdőbe menekült. Pontosan azon a helyen, ahol belépett az erdőbe, három másodperc múlva egy fénygömb jelent meg, ami egy fénysugarat bocsátott ki, majd hirtelen eltűnt. – áll a férfi vallomásában.

Gordon megemlített még egy furcsaságot, az általa csak „mini-UFO”-nak nevezett jelenséget. Néhány szemtanú ugyanis arra lett figyelmes a Nagyláb-találkozások alkalmával, hogy a lények apró, fénylő gömböket tartanak a kezükben. Arról, hogy ezek milyen funkciót töltenek be, csak találgatni lehet.

Az nemzetközi UFO-szakirodalmat átböngészve számos olyan esetre bukkanhatunk még, ahol a földönkívüliek és a Nagylábúak egyidejű megjelenéséről számolnak be. A Nagyláb talán maga is egy földönkívüli faj képviselője? Netán az idegenek hibridizációs kísérleteinek eredménye? Vagy valami egészen más, amit jelenlegi tudásunkkal még nem igazán tudunk megmagyarázni?

Stan Gordon sem ismeri a pontos válaszokat, de úgy érzi a jelenség jóval több figyelmet érdemelne, és a jövőben is mindent elkövet majd azért, hogy közelebb kerüljön az igazsághoz.

Nagyláb

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend