A Föld gyógyítása – Amit Te is megtehetsz

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

Kívülről úgy tűnik, mintha a Föld egyre fenyegetőbb környezeti válságba jutna, amivel szemben az egyén tehetetlen. Tudatosan vagy tudattalanul félünk a Föld élővilágának elpusztulásától.

Belülről nézve azonban optimistább a kép: mivel a Föld pusztulásának mi emberek és a mi civilizációnk az oka, ezért kezünkben van a fenyegető jövő elhárításának a kulcsa is.

Négy lehetőség is van, amit minden, ebben a döntő pillanatban a Földre inkarnálódott ember megtehet a bolygóval kapcsolatban:

Az első és legfontosabb feladat a személyes változás. Ennek során újra kell fogalmaznunk a lelkünkkel, személyiségünkkel, egónkkal való kapcsolatot.

A második helyen a személyes lakótér gyógyítása, és a környékünkön lévő táj ápolása áll. Itt olyan pontokról van szó a ház körül, amelyeket a lakók többé-kevésbé rendszeresen érintenek sétáik, kirándulásaik vagy utazásaik alkalmával.

bonsai-fa

Ezek lehetnek olyan gyújtópontok a szűk környezetünkben, amelyekkel naponta találkozunk. Szó lehet azonban egy tágabb környezetről is, amelynek helyeit ritkábban keressük fel: hétvégeken vagy szabadságunk alatt. Az említett határokon belül mindenki találhat olyan helyeket, ahol erőközpontok vagy másfajta szakrális minőség található.

Általában az történik, hogy a figyelmes látogató az ilyen jellegű helyeket magától „megtalálja”. Ez megeshet váratlan események hatására, de az is lehet, hogy a hely szokatlan szokatlan formájú fái lesznek szembetűnőek.

Időnként onnan ismerjük fel ezeket a helyeket, hogy különös érzés jár át, ha ott vagyunk. Külső és belső érzékszerveinkkel megvizsgálhatjuk ezeket a helyeket, és geomantiai tudásunkat felhasználhatjuk a hely mélyebb dimenzióinak megismeréséhez.

Harmadik lehetőségként mindenki annyi geomantiai tudást alkalmazzon szakmai területén, amennyit a környezet megenged. Elsősorban olyan foglalkozásokról van szó, amelyek közvetlenül érintik a tájat, mint pl. várostervezés, tájrendezés, építészet, ökológia. Ugyanilyen értékes lehet azonban minden geomantiai ismeret bármely más szakmában is, mint pl. a természetgyógyászatban, orvoslásban, terápiákban, a biológiában, mezőgazdaságban, a művészetben stb. Fontos hangsúlyozni, hogy a siker mennyisége itt nem sokat számít. Nem a mennyiségen, hanem a minőségen van a hangsúly.

Csak az állhatatos munka számít, amely nem az eredményekre összpontosít, hanem a civilizáció mélyreható változására. Mindezt azzal a céllal, hogy elismerjük a többdimenziós valóságot, hogy a teljességet szolgáljuk, és tiszteletben tartsuk az élet alapjait.

Ez a változás csak úgy jöhet létre, hogy ha egyénileg nagyon sokan szakítanak az uralkodó gondolkodási mintákkal. Ezzel arról is döntenek, hogy nem hagyják el azokat a civilizációs struktúrákat, amelyekhez szakmájuk köti őket, hanem megmaradnak helyükön és új impulzusokat fogadnak be. Csak így, egyéni munkával változhat meg kultúránk.

Negyedik helyen a meditáció vagy a csoportmunka említhető, amelynek az a célja, hogy elősegítse a Föld gyógyulását. Ezen a téren számtalan módszer van: elmélyülhetünk egyénileg meditációval a belső csendben, de egy csoporthoz is tartozhatunk, amely a Földdel kommunikál.

Egy gyógytó szándékú csoport azzal támogathatja szűkebb hazáját, hogy keres egy rászoruló helyet, megvizsgálja, megtisztítja, elősegíti regenerálódását. Ez lehet a hely vitálenergetikai központja vagy más erőhely, amely döntő szerepet játszik a terület életében.

Szükséges, hogy a csoport tagjai ismerjék a területet, és belső érzékelésükkel derítsék fel minőségét. Később nem kell mindennap odamenni. Az is elég, ha emlékezetünkbe idézzük a helyet, gondolatban ráhangolódunk a hely rezgéseire, és aztán elkezdjük a meditációs munkát.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend