Érdekes helyek

Az indonéz Csirketemplom bármilyen vallás híveit szívesen látja

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ez egy galamb vagy tyúk? Milyen madár lehet valójában, és mégis milyen célt szolgálhat Jáva szigetének erdejében? Erre hamar megkapjuk a választ, mivel az épület neve, a Gereja Ayam, második szótagja azt jelenti csirke. Tehát ez egy Csirketemplom, de nem a szárnyasokhoz imádkoztak benne.

Indonéziában, Magelangban található ez az egyedülálló épület, mely hosszú évek óta elhagyatott, ám így is rengetegen megfordulnak a falain belül; turistacélpont.

Indonéziában, Magelangban található ez az egyedülálló csirke alakú templom, mely hosszú évek óta elhagyatott, ám így is rengetegen megfordulnak a falain belül

1989-ben Daniel Alamsjah álmot látott, amelyben Isten személyesen szólt hozzá, és szólította fel arra, hogy építse meg ezt az egyedülálló épületet.

Nem is akármilyet, galambformájút. A tervezés nem sikerülhetett túl jól, mivel a szabadság jelképének számító madár helyett, mindenki egy csirkét látott benne.

Csirketemplom
A templom tetejéről pazar a kilátás

Az 1990-es években Daniel Alamsjah meggyőzte a hívőket, hogy segítsenek az építkezésben, de sajnos pénzügyi nehézségek miatt, a templom sosem lett teljesen kész. Mára már – befejezés és renoválás hiányában – az épület igen romos, mégis rengeteg turista és fotós megy be az épületbe, sőt vannak, akik meg is másszák.

Az 1990-es években Daniel Alamsjah meggyőzte a hívőket, hogy segítsenek az építkezésben, de sajnos pénzügyi nehézségek miatt, a templom sosem lett teljesen kész

Ám fontos tudni a Csirketemplomról, hogy bár Alamsjah keresztény, mégse kötelezte el vallásának az épületet. Szerinte ez egy imaház, melyben bárki imádkozhat Istenéhez. Így különböző vallású hívők is ellátogatnak ide, egyfajta zarándoklatként – buddhisták és muszlimok is.

Csirketemplom

A templom, vagyis imaház alatt 15 szoba található – melyek egy része befejezetlen. Alamsjah elismerte, hogy drogfüggőket és elmezavaros, erőszakos fiatalokat is kezeltek itt, de egy ideje már csak a látogatók keresik fel.

forrás: Dózsa-Vépy Renáta – life.hu

Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend