3 jótékony hatású ásvány, ami mindenkinek hasznos

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Ezotéria

Ha rendre tanácstalanul toporogsz a csodaszép féldrágaköveket áruló standok előtt, mert fogalmad sincs, hogy az esztétikumon és az obligát horoszkóp szerinti leosztáson kívül milyen szempont szerint vásárolj jótékony hatású kristályt, most segítünk dönteni! Íme három alapásvány, ami mindenki számára egyaránt hasznos.

Az ember a történelem kezdete óta vonzódik a szép kövekhez, melyekből nemcsak használati tárgyakat készített, hanem egyes drágakövek és féldrágakövek a hatalom jelképeivé is váltak.

A Föld méhének kincsei azonban nem csak szépségükkel varázsolnak el: az évmilliók bölcsességét magukba záró ásványokat a test és a szellem egészségének megőrzése vagy helyreállítása szolgálatában is több ezer éve bevetik.

A kristálygyógyászatnak nevezett tudománynak az ókorra visszanyúló hagyományai vannak: a gyógyító hatást a terápia művelői annak tulajdonítják, hogy a kristályok bizonyos energiamezővel, és így egyfajta kisugárzással rendelkeznek, mellyel meg tudják változtatni az élőlények belső energiaáramlását.

Az ásványok azonban környezetükből információkat vesznek fel és tárolnak kristályszerkezetükben, így a pozitív mellett a negatív energiákat is elraktározzák, és egy időn túl már nem tudják megtisztítani; ezért fontos gyógyító köveink megfelelő tisztítása.

A különböző kristályoknak, ásványoknak és féldrágaköveknek más és más kisugárzása van, rezgésükkel más és más természetű energiamezőkre képesek hatni.

Három gyógyító kő azonban olyan sokoldalú és általános módon fejti ki jótékony hatását, hogy tulajdonképpen minden háztartásban helyük lenne. A hegyikristállyal, a gránáttal, valamint a rózsakvarccal egyszerűen nem lehet mellényúlni, ezért ajándéknak is ideális féldrágakövek.

Hegyikristály, a szeretet köve

A görögök úgy tartották, hogy ez az átlátszó, tiszta kő az Alpok csúcsain felolvaszthatatlanná fagyott jégből keletkezett: el is nevezték kristallosnak, ami jeget jelent. A hegyikristály valójában a kvarc egyik változata, de legnagyobb lelőhelyei valóban az Alpokban találhatók.

Hegyikristály

Tisztasága és gyémánthoz hasonló külseje ideális alapanyaggá tette az ékszeriparban és a gliptikában (drágakő- és  féldrágakő-faragás): hajdani megbecsültségére és exkluzivitására jellemző, hogy a magyar királyi jogar vésett oroszlánokkal díszített gömbje is hegyikristályból van kifaragva.

Mire használható? Szinte bármire, a hegyikristály afféle jolly joker a kövek között: pozitív gondolkodásra hangol, segít a személyiségfejlesztésben, tisztítja az ártó gondolatoktól az elmét és felszabadít a stressz alól.

Energiablokkokat old, érzékennyé tesz más emberek irányába és megmutatja a legegyszerűbb utat a problémamegoldásban. Acélozza az immunrendszert, összehangolja a két agyfélteke működését, tisztítja a vért, valamint általános gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír. Ha ez még nem lenne elég, a tisztaság és szeretet köve minden más ásvány energiáját és hatását felerősíti.

Gránát, a biztonság és az erő köve

Ez a különösen kemény, ellenálló kő szimbolikusan uralja mindazt, amitől szilárdságot várunk el, a hűség és a barátság talán legfontosabb köve, de egészségvédő és erőt adó hatásáért már a bronzkori vadászok is viselték. Neve a latin Granatus / Granum, azaz „mag” szóból ered, és elsősorban a biztonság megteremtéséért, az általános erőnlétért és a méregtelenítésért felelő gyökércsakrához társítható.

A gránát számtalan színárnyalatban előfordulhat a mélyvöröstől az opálos sárgáig, de léteznek barna, fekete, lime és ibolya színű gránát féldrágakövek is.

Gránát

A legősibb gyógyító ásványok egyikeként erősíti a testet és a szellemet, az önbizalomhiány és a nagyképűség között segít megtalálni a helyes önértékelést, kiegyensúlyozza a vérnyomást és hatékony ellenszere a depressziónak vagy alvászavarnak. (E kő erejét egyébként nem csak spirituális szinten hasznosítjuk: a nyers gránát porítva közkedvelt polírozószer, de a smirglin található dörzsbevonat is többnyire gránátból készül.)

Rózsakvarc, a szerelem és a vonzás köve

Már bájos babarózsaszín külsejével is romantikus ábrándokat ébreszt ez az opálos kő: nem véletlenül, hiszen a rózsakvarc elsősorban a szerelem és az emberi kapcsolatok terén fejti ki kedvező hatását.

Az ókori görögök egyenesen úgy tartották, hogy ezt a követ Eros, a szerelem istene küldte a Földre, hogy vele a szerelem és kibékülés őserejét ajándékozza az embereknek. Nem is csoda, hogy sokáig drágakőnek számított, és igencsak komoly pénzekért cserélt gazdát.

Rózsakvarc

A rózsakvarc a nemi szervek védelmezője, serkenti a termékenységet, harmonizálja a mozgást és növeli az egyensúlyérzéket. Érzelmi életünkre a szépérzék és a romantika iránti igény fokozásával, a megbocsátás és az elfogadás könnyítésével hat gyógyírként.

A vonzás köveként egyébként a mindennapok pénzügyeinek kedvező alakulásában is segítséget nyújthat: tarts a zsebedben, a táskádban vagy a nyakadban egy rózsakvarc követ, és működni kezd a vonzás törvénye mind anyagi, mind kapcsolatépítés terén – hiszed vagy se, de vannak, akik esküsznek rá, hogy alkudni is könnyebb egy ilyen kristálybarát társaságában.

forrás: life.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend