A 23-as számmal kapcsolatos egybeesések

 Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül –  a 23-as számmal kapcsolatos érdekesebb egybeesések olvashatók:

Arthur Flegenheimer  alkoholcsempész egy másik bűnözőt,  Vincent Collt ölte meg, aki épp 23 éves volt és New Yorkban, a 23. utcában történt az eset. Életfogytglani börtönbüntetést kapott az elkövető, de 23 év elteltével feltételesen szabadlábra helyezték.

Egy Hans Seisel nevű chicagói egyetemi professzor édesanyja a 23-as szám alatt lakott, nagyszülei házszáma egy másik utcában szintén 23 volt. Minő “véletlen” maga Seisel egy másik városrészen, ugyancsak a 23-as szám alatt lakott, és ügyvédi irodája is egy ilyen számú épületben volt.

Mialatt édesanyja nyaralását élvezte Monte Carlóban, egy olyan könyvet olvasott, melynek főhősnője a 23-as számmal hatalmas vagyont nyert a ruletten. Kis idő múlva a professzor édesanyja – a regény szereplőjéhez hasonlóan – szintén jókora összeget nyert a 23-as számmal az egyik helyi kaszinóban.

Shakespeare Április 23.-án született 1564-ben és 1616 Április 23.-án halt meg. Az első hivatalos portfolió 1623-ban jelent meg róla.

Az 1930-as évek két hírhedt bankrablóját, Bonnie-t és Clyde-ot 1934. május 23-án lőtték le Ranger Sailes városának közelében. A kabalában neveik kezdőbetűinek értéke: 2-3.

 1973. július 23-án az Illuminatis című trilógia egyik szerzőjének, Robert Anton Willsonnak az az érzése támadt, hogy szíriuszi lények akarnak kapcsolatba lépni vele.

Nem sokkal később megtudta, hogy összefüggés van a Szíriusz és július 23 között, mivel az ókori Egyiptomban a papok ezt a napot választották a csillagnak szentelt szertartásokhoz.

A következő héten Willson megvette a Time című amerikai magazint. Egyik cikkében a hetilap hosszasan taglalta Robert Temple, A Szíriusz titka című művét, melynek írója azt a véleményt hangoztatta, hogy Kr. e. 4500 körül a Szíriusz és a Föld között kapcsolat létesült a Közel-Keleten.

A 23-as számmal kapcsolatos rejtélyek a filmipart is megihlették, 2007-ben Jim Carrey főszereplésével egy izgalmas thriller is készült.

www.rejtelyekszigete.com

Hirdetés