Végzetes találkozás

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Azon esetek száma, amelyeknél az UFO-val történt találkozás a repülőgép eltűnéséhez vezet, nem túl gyakori (ide tartozik Frederick Valentich, egy fiatal ausztrál pilóta 1978-as esete), mégis épp elég számban történnek ahhoz, hogy komoly figyelmet szenteljünk nekik. Sőt, 1988-ban Puerto Ricóban két alkalommal szemtanúk is előkerültek.

1988. november 16.-án este Yesenia Velázqez egy kerek, világító tárgyat vett észre, ami sárga fényt árasztott, San Germán közelében. Egyből odahívta egész családját, így mindannyian szemtanúi voltak a nem mindennapi látványnak.

– Hirtelen két vadászgép érkezett dél felől, ezek üldözték a tárgyat – emlékezik Santiago, Yesenia apja. – Az UFO megállt a levegőben…és a vadászgépek minden irányból körberepülték. Aztán egyszercsak úgy tűnt, mintha alulról elnyelte volna őket az UFO; mindkettő eltűnt. Nem láttuk őket többet, sőt ezután a motorzajt sem hallottuk. Majd két kisebb fényes gömb szállt ki az UFO-ból és nagy sebességgel elindultak. Végül ugyanilyen gyorsan az UFO is távozott.

Ezek után 1988. december 28.-án Cabo Rojo közelében több tanú is megfigyelt egy hatalmas háromszögletű tárgyat, ahhoz hasonlót, amilyenről több mint 2600 belga lakos számolt be 1989-90-ben.

– Hatalmas volt – meséli Wilson Sosa – és különböző színű fények gyulladtak ki rajta. Rohantam a távcsövemért, és azon keresztül tisztán láttam, hogy háromszög alakú, hátulja pedig enyhén görbül. Megfordult, lejjebb ereszkedett és így még nagyobbnak tűnt. Ekkor vettük észre, hogy két vadászgép (F-14 Tomcat) repül mögötte. Az egyik megpróbálta feltartóztatni és jobbról elévágott, de akkor az UFO balra kanyarodott és megfordult, közben lassított is. A vadászgépek háromszor próbálták meg feltartóztatni, de az UFO lejjebb ereszkedett, és megállt a levegőben.

Az egyik gép a különös háromszög jobboldalán maradt, míg a másik a hátuljához repült. Aztán nem tudom pontosan mi történt, lehet, hogy a jet berepült az UFO hátuljába, vagy a tetejébe, vagy valami ilyesmi. Akkor mindannyian kiabálni kezdtünk, mert attól féltünk, hogy összeütköznek vagy felrobbannak. Az a gép, amelyik hátul volt, eltűnt az UFO tetején, vagy benne – ezt láttam a távcsövemen keresztül – és egyik oldalán sem jött ki.

A másik gép, amely közvetlenül a repülő tárgy jobb oldalán maradt, nagyon aprónak tűnt a hatalmas jármű mellett. Amint az UFO nyugat felé indult, a jet eltűnt, a hangját se hallottuk többet… Miután az UFO csapdába ejtette a vadászgépeket, lejjebb ereszkedett a Sámán-tó fölé. – Egy darabig állt a levegőben – folytatta Sosa – aztán úgy tűnt, mintha „kiegyenesítette” volna a sarkait, erős sárga fényt bocsátott ki a középső kerek fényforrásból. Majd a közepén kettévált, két különálló háromszögletű részre… Hirtelen mindkét fele kilőtt és nagy sebességgel eltűnt. Mikor kettévált, vörös szikrák csaptak ki belőle.

Bár a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal tagadja, hogy az eset megtörtént, Jorge Martint később megerősítette egy amerikai haditengerészeti forrás, mely szerint radarfelvételek őrzik az esetet, ám ezeket rögtön zárolták és Washingtonba küldték.

– Láttuk, mikor a kisebb céltárgyak, amelyek a radaron a két vadászgépet jelezték, beleolvadtak egy nagyobba. Ezután a nagy céltárgy kettévált és nagy sebességgel eltűnt. Az eset nem került nyilvánosságra. Sok hasonló dolog történik, de nem áll módunkban nyilatkozni az ügyben.

1990. augusztusában Puerto Ricóba utaztam és ellátogattam arra a területre, ahol az esetek történtek. Jorge Martin bemutatta nekem a szemtanúkat, akiknek őszinteségében nem kételkedtem. Mit jelentenek ezek az események? Rosszindulatot, vagy talán még ennél is szenzációsabb dolgokról van szó?

Amíg Puerto Ricóban voltam, számos mendemondát hallottam a földönkívüliekkel való kapcsolatról. Igen különös dolgokról érkeznek beszámolók, melyek ezen a területen történtek.

Felhasznált irodalom: Timothy Good – Alien Liaison. The Ultimate Secret

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend