A világ egyik leghíresebb asztrofizikusa szerint nem vagyunk elég okosak ahhoz, hogy egy magasan fejlett idegen faj felvegye velünk a kapcsolatot.

Neil deGrasse Tyson, a világhírű amerikai asztrofizikus és kozmológus szerint „könnyen meglehet, hogy valamennyien egy hiperintelligens idegen faj állatkertjében élünk; sőt, az sem lehetetlen, hogy ezek az idegenek a politikai folyamatokba is beavatkoznak – csak hogy minél jobban derülhessenek rajtunk.”

Neil deGrasse Tyson
Neil deGrasse Tyson

Tyson a Spanyolországi Tenerifében rendezett Starmus konferencián nyilatkozva kijelentette: nem tartja valószínűnek, hogy valaha is kapcsolatba léphetünk majd egy idegen civilizációval. Szerinte ehhez nem vagyunk elég intelligensek – de ez nem is feltétlenül baj, hiszen így legalább „boldog tudatlanságban” élhetünk.

„Rettegek attól a naptól, amikor találkozunk egy ilyen [magasan fejlett] fajjal. De talán nem is rettegek, inkább csak azt remélem, hogy ha jönnek, építenek nekünk egy állatkertet, ahol boldogan élhetünk. Talán már meg is tették, és ez [az állatkert] maga a Föld” – fejtegette.

megfigyelt bolygó

Tyson Stephen Hawking néhány évvel ezelőtti kijelentéseire reflektálva vázolta fel meglehetősen utópisztikusnak tűnő elméletét. A világhírű elméleti fizikus akkor azt mondta, hogy egy idegen faj felfedezése könnyen az emberiség pusztulását jelenthetné, de ennek ellenére nem szabad feladnunk a keresést.

Nem Tyson az egyetlen, aki az utóbbi időben sci-fibe illő kijelentéseket tett az emberiséggel és az általunk megélt valósággal kapcsolatban. Elon Musk, a Tesla és a SpaceX milliárdos alapítója szerint például nagyon valószínű, hogy valójában egy bonyolult számítógépes szimulációban élünk.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend