Az ufológiában mondhatni, hogy már fogalommá vált az 51-es körzet, azt viszont kevesen tudják, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak a világ számos pontján léteznek még hasonló bázisaik. Ezek közé tartozik a rejtélyes Pine Gap bázis is.

Pine Gap  Ausztrália szívében, Alice Springstől alig 15 mérföldnyire található. Ez az ausztrál és amerikai hadügyminisztérium által közösen szponzorált létesítmény több szempontból is érdekes.

Ennek a közös védelmi-űrkutatási létesítménynek a feladata a SIGINT (geostacionárius hírszerző) műholdakkal történő földi kapcsolattartás. Ide futnak be a kém-, és kommunikációs műholdak adatai és innen kerülnek továbbításra azok az utasítások, amelyek az amerikai hírszerző hivatal, a CIA és a nemzetbiztonsági hivatal, a NSA érdekeinek megfelelőek.

1966-ban ez a két hivatal hozta létre a Pine Gap bázist, és ma is ők üzemeltetik. Számos adat utal arra, hogy a Pine Gap bázis már jóval korábban, a háborút követően létezett.

Pine Gap

Amerikai felügyelet

Az ausztrálokat mára teljesen kirekesztették, és a bázis szinte már területen kívüli státuszt élvez. A főként amerikaiakból álló személyzet és az ellátmányok, titkos szállítmányok rutinszerűen jönnek és mennek anélkül, hogy ki lennének téve bármiféle vámhatósági vagy bevándorlási eljárásnak.

Ami viszont UFO szempontból érdekessé teszi Pine Gapot, az az NSA szerepe az UFO-ügyben. Már a Moszkva—Washington tévéhídban elhangzottak azok az információk, amely szerint az amerikai nemzetbiztonsági hivatal is aktívan részt vesz abban az összeesküvésben, amelynek során az amerikai kormány kapcsolatba lépett a földönkívüliekkel, és technológiai információkért cserébe elnézi az idegenek embereken végrehajtott kísérleteit és állatcsonkításait, sőt maguk az USA kormányának titkos szervezetei is végrehajtanak hasonlókat.

Az NSA szerepe állítólag a földönkívüliekkel történt kapcsolatfelvétel volt, amelyhez a SIGINT műholdak által, a világűrből vett és a Földre továbbított jeleket használta. Ez napjainkra olyan szabályos kommunikációvá fejlődött, amelynek során eddig legalább kilenc földönkívüli fajjal vették fel a kapcsolatot, ennek célja pedig a közvetlen találkozás körülményeinek előkészítése.

Az idegenek jelét egy fejlett számítógépes rendszer lefordítja és visszaalakítja. Így születik megállapodás arról, hogy hivatalosan hol és mikor kerülhet sor a találkozásra, amelynek helyszíne általában egy-egy olyan szupertitkos katonai bázis, mint az 51-es körzet vagy épp az ausztráliai Pine Gap.

Pine Gap és az UFO-tevékenységek

Ezt bizonyíthatja, hogy mind a két helyen számtalan UFO-t láttak már, sőt egy 1989-ből származó beszámoló szerint három éjszakai vadászatról hazatérő férfi, hajnali 4 óra tájékán egy álcázott ajtót látott a bázis egyik külterületén kinyílni, és az ajtó által takart földalatti hangárból egy diszkosz alakú, fémből készült, nagyméretű UFO emelkedett fel függőlegesen, majd hangtalanul, de hatalmas sebességgel kilőtt és eltűnt az égbolton.

Pine Gap

George Adamski egyik levelezése is megerősítette azt, hogy Pine Gap esetleg a földönkívüliekkel kialakított egyik kommunikációs központ, ahol közvetlen kapcsolatfelvételre is sor került már az ötvenes években..

Ebben Adamski az alábbiakat írta a földönkívüli látogatójától származó információkkal kapcsolatban:

„…tudomást szereztem egy hatalmas földalatti űrlaboratóriumról, amely Sydneytől 1400 mérföldnyi-re működött az elmúlt három évben… az űrhajók leszállhattak ott és az emberek és az űrlakók közötti kommunikációs rendszer is keresztül halad azon a laboratóriumon…”

Lehet, hogy Adamski valóban rendelkezett ezekkel az információkkal, de elképzelhető, hogy csak ráhibázott. Ettől függetlenül a CIA és az NSA felügyelete alatt álló, területen kívüli státuszt élvező Pine Gap szupertitkos kommunikációs bázis létezik.

A bázis térségében több szemtanú látott már UFO-kat, amelyek közül legalább az egyik egy titkos földalatti hangár álcázott ajtaján keresztül távozott. A Moszkva—Washington tévéhíd során már 1980-as években utalások történtek az NSA szerepére a földönkívüliekkel kialakított kapcsolatban, kiemelve a SIGINT szerepét ebben.

A mai napig kutatják Pine Gap rejtélyét

Úgy tűnik tehát, hogy a szóbeszédnek lehet némi alapja. A mozaikokat összerakva nem véletlen, hogy az utóbbi években egyre több tévétársaság, UFO-kutató igyekszik megoldani Pine Gap rejtélyét, és munkájuk révén ma már legalább fotókkal rendelkezünk amelyek bizonyítják a bázis létezését, és azt, hogy a képeken látható hatalmas fehér gömbök alatt rádió- és parabola antennák tucatjai fordulnak az ég felé, hogy vegyék a SIGINT által sugárzott jeleket.

A kérdés most már csak az, hogy ezek a jelek valóban kódolt földönkívüli adások, és ha azok, akkor mikor és hol kerül sor az adó fizetők által pénzelt következő hivatalos találkozóra? 

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend