Arizona ex-kormányzója ma már úgy véli, 1997-ben földönkívüliek jelentek meg Phoenix egén

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

1997-ben az arizonai Phoenix éjszakai egén rejtélyes fényeket láttak, melynek következtében a városban eluralkodott az UFO-láz.

Akkor az állam kormányzója egyik tanácsadóját földönkívülinek öltöztetve próbálta kiparodizálni a szituációt, ma azonban azt állítja, a fények valóban egy idegen űrhajótól származtak. Fife Symington ex-kormányzó ma a sütőiparban rendelkezik érdekeltségekkel, emellett üzleti tanácsadóként dolgozgat.

„Pilóta vagyok és szinte minden gépet ismerek ami repül” – taglalta a riportereknek. „Nagyobb volt mint bármi, amit valaha láttam. Örök rejtély marad. Mások is látták, szavahihető emberek, nem tudom miért gúnyolódnak ezen.” 

Érdekes kijelentés ez, különösen az utolsó mondat. 1997-ben, kormányzósága idején a légierő egykori századosa ugyanis maga űzött tréfát az egész sztoriból egy sajtótájékoztatón, amikor az összesereglett újságíróknak azt nyilatkozta, hogy sikerült egy idegent foglyul ejteniük, majd bevezette személyzeti főnökét, Jay Heilert, aki az általános ábrázolásoknak megfelelő földönkívüli maskarába beöltözve vonult be a sajtószobába.

„Csak azt szerettem volna bebizonyítani, hogy önök ezt túlságosan komolyan veszik” – mondta akkor mosolyogva Symington.

Ugyanabban az évben a kormányzót sikkasztással vádolták meg csődbe ment ingatlan birodalma kapcsán. A vádat később elvetették és maga Bill Clinton, akkori amerikai elnök kért elnézést tőle a vádaskodások miatt, Symington karrierje azonban ezzel végleg leáldozott.

Hosszas hallgatás után a hajdani kormányzó egy UFO kutató dokumentum filmjében tűnt fel, ahol elmondta, hogy 1997-ben

a pánikkeltés elkerülése miatt hallgatta el saját találkozását.

A történetet azóta több média, köztük a CNN számára is leadta, melyben az állítólagos űrhajót elképesztően nagynak, túlviláginak titulálta.

A tanácsadó és ál-űrlény Heiler is megszólalt a témával kapcsolatban, mondván, nem lepődött meg azon hogy Symington, akit közeli barátjának tart, hisz az UFO-kban. Symington szeretett az űrutazásról beszélgetni és meggyőződése volt, hogy a földlakók még az ő életében eljutnak a távoli naprendszerekbe egy fénysebességnél gyorsabb közlekedési módszerrel. Heiler ezekben a beszélgetésekben általában a csendes, szkeptikus hallgatóságot képviselte.

phoenix-lights-1997

A fények V alakban jelentek meg 1997. március 13-án, átszelve az égboltot. A hivatalos magyarázat szerint egy katonai gyakorlórepülés zajlott, sokan azonban még ma is állítják, a kormány elhallgatta az igazságot. Van persze olyan is, aki egyetért a hivatalos állásponttal, ilyen a tucsoni csillagász, nyugalmazott vadászpilóta, James McGaha.

Azon az éjszakán pont az eget kémlelte és nagy magasságban két A-10-est látott kötelékben repülni. McGaha két különböző időpontban is látta a katonai gépeket, melyek világítórakétákat oldottak ki. McGaha szerint Symington nem képzett megfigyelő, ezért nézhette el a katonai gyakorlatot.

A lecsúszott kormányzó története elég bulvárosra sikeredett, azonban ne feledjük a Men in Black K ügynökének szavait, aki szerint

pont az ilyen történetekben található a legtöbb igazság.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend