Magyarország erőhelyei és a Pilis-rejtély

Spirituális szempontból erőhelynek nevezzük azokat a helyeket, ahol érezhető módon erősebb életenergiák vannak jelen. Ha tehetjük, keressük fel valamelyiket, mert itt szellemileg és lelkileg is feltöltődhetünk.

Ezekről a helyekről a régi öregek úgy tartották, hogy itt az Ég a Földdel összeér, az ezotéria pedig azt vallja, hogy ezeken a pontokon találkozhatunk a legtisztább és a legnagyobb, azaz az isteni energiákkal.

Erőhelyek sokfélesége

Az erőhelyek az úgynevezett szent tér kategóriájába tartoznak, hiszen ott magasabb rezgésű és erősebb energiák vannak jelen, mint máshol. Szentté azonban csak akkor válik, ha az ember ezt felismeri, és tudatosan arra használja, hogy ott kapcsolatba lépjen ezekkel a nagy energiákkal. A természetben rengeteg erőhely van, ahol különböző minőségű és erősségű energiákat észlelhetünk.

Általában az egyéni érzékenység dönti el, hogy kinek melyik a megfelelő, ki, mit él át ezeken a pontokon. Erőhely lehet egyébként a tengerpart, egy szikla, de akár egy szép kert is. A saját erőhelyünket úgy találjuk meg, ha megfigyeljük, hol érezzük magunkat jól, hol esik jól időzni, hol töltődik fel lelkünk, szellemünk, és hol enyhülnek testi bajaink.

Régi tapasztalat az is, hogy azokon a helyeken, ahova sokan járnak gyógyulást remélve, lágyabb, inkább az érzésekre, érzelmekre ható, finomabb energiák tapasztalhatók meg. A magasan fekvő, nehezen megközelíthető helyeken, ahová kevesen jutnak el, erősebb, tisztább, elsősorban a tudatra ható energiák működnek.

Az ősi tudás nyomában

Őseink – akik még sokkal szorosabb kapcsolatban voltak a természettel, mint a ma rohanó embere – könnyebben felismerték az ilyen helyeket. Megfigyelték, hogy az ilyen tájakon a növényzet dúsabb, egészségesebb, magasabb, az állatok nagyobbak, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, no és persze az ott élő emberek békésebbek, nyugodtabbak voltak.

Más esetben csodás jelek utaltak a hely különlegességére. Aradi Lajos Pilis-kutató szerint elterjedt volt az a hit is, mely szerint egy varázserejű állat egy egész nemzetet vezethet a csodálatos vidékre. Erre a magyar mondavilágban is akad példa, gondoljunk csak a turulmadár vagy a csodaszarvas legendájára.

A régebbi korok emberei a templomokat is olyan helyekre építették, ahol a legnagyobb pozitív energiák összpontosultak, hogy a hívők a szentélyben emelkedettebb lelkiállapotba kerüljenek. Ha manapság valaki fel szeretne töltődni vagy újra vissza szeretne találni a természetbe, nem kell mást tennie, mint felkeresnie egy magyarországi erőhelyet, és ott feltöltenie lemerült energiaraktárait.

A Pilis-rejtély

Ezoterikus körökben a legnagyobb energiájú helynek ma Magyarországon a Pilist tartják. Aradi Lajos – aki a pilisi energiák rejtélyét kutatja – véleménye szerint ennek az az oka, hogy az égbolton lévő Orion-csillagkép és a Pilisben elhelyezkedö három hegy között különleges kapcsolat van.

A Pilis-kutató több mint harminc évvel ezelőtt, az Orion-rejtély című könyvben találkozott először azzal az elmélettel, miszerint a Gizai-fennsíkon taláIható három világhíres piramis az Orion-csillagkép mintájára épült. Aztán nyolc év múlva kinyitotta a Pilis térképét, amelyek középpontjában feltűnt három hegy – Árpádvár, Rám-hegy és Magashegy -, amelyek ugyanúgy helyezkednek el, mint a piramisok.

Kutatómunkába fogott, műholdfotókat szerzett be, számitásokat végzett, még egyiptomi könyökben is mért, majd arra a következtetésre jutott, hogy a Pilisben egyes területek elhelyezkedése, a közöttük lévő távolságok nemcsak a piramisokkal, hanem az Orion-csillagképpel is hasonlóságot mutatnak. Ugyanis a három övcsillagon – az előbb említett, piramisokra emlékeztető három helyen – kivül megtalálta még a Pilisben azt a négy pontot is, amely megadja az Orion-csillagkép földi rajzolatát.

Aradi Lajos azt állitja, hogy az eröközpont a Pilis közepén, úgymond a „szívében” található, a három hegytől körbevéve. A mellette lévő helységek – Klastrompuszta, Ráró-hegy, Lepencefürdő, Pilisszentlászló – szintén az Orion csillagai helyzetének megfelelőek, és ezeket együtt vizsgálva, vonalakkal összekötve pontosan azt a rajzolatot kapjuk a Földön, ami az égbolton is látható. Feltételezhetően ez adja a helynek a hallatlanul nagy erőt, hiszen itt az energiák olyan tobzódása jön létre, mint a világon nagyon kevés helyen másutt.

Aradi Lajos

Más ezoterikus nézetek szerint az Orion-csillagképre emlékeztető hét pont a Pilisben az emberi test hetes csakrarendszerének felel meg. Ezeken a pontokon állitólag olyan energiákat találunk, amelyek a különböző szerveinkhez kapcsolódnak, és a különböző megbetegedések itt hatékonyabban gyógyulnak.

Még ennél is nagyobb népszerűségnek örvend a tápiószentmártoni Attila-domb, melyet tudósok is vizsgáltak. Olyan tulajdonságokkal rendelkező hely ez, ahol állitólag különböző villamos-mágneses erőterek együttesen gyógyitják meg az embert, az állatot vagy a növényeket. Az itt jelenlévő erőterek és sugárzások a levegőben részletes ionizaciót hoznak létre, és valószinűsithetően ennek köszönhető a hegy gyógyító ereje.

A tápiószentmártoni Attila-domb

A felkészülés fontos

Mielőtt elindulnánk ezekre az erőhelyekre kirándulni, az ezoterikus szakemberek azt tanácsolják, hogy szabaduljunk meg a negatív érzéseinktől, gondolatainktól, frusztrációinktól. Próbáljunk meg lazítani, ráhangolódni, és ne robbanásig feszült állapotban menjünk oda. Mert ugyan az erőhelyen megnyugszik majd a lelkünk, de ha már előtte ráhangolódunk a kirándulásra, intenzívebben tapasztalhatjuk meg ezeket a nem mindennapi energiákat, amelyekkel töltekezhetünk, és melyeknek köszönhetően jobban birjuk a hétköznapok stresszét.

Nagyenergiájúnak tartott helyek Magyarországon többek között: Andocs, Badacsonytomaj, Búcsúszentlászló, Bodajk, Budakeszi, Budapest -Gellérthegy, Csatka, Csobánka, Dobogókő, Dömös, Egerszalók, Esztergom, Fertőszentmiklós, Gencsapáti, Gyöngyös, Hédervár, Gyula, Kaposszerdaltely, Kékké, Mártaszentimre, Petőfiszállás, Röjtökmuzsáj, Sümeg, Szigetvár, Székesfehérvár, Varsád, Vác, Vértessomló, Visegrád, Zirc.

energia gyógyulás Magyarország Pilis

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: