Ma-Uri sámánmasszázs – A szakrális tudás ősi ajándéka

A masszázs olyan gyógyító érintés, melyre minden emberi szervezetnek szüksége van. Rengeteg fajtája létezik, a maoriktól származó sámánmasszázs azonban egy olyan rítus, mely segítségével elérheted belső erőforrásaid gazdag tárházát is.

A ma-uri masszázs sámánisztikus elveken alapuló, holisztikus gyógyítási rendszer, melyet a maori származású Hemi Fox öntött modern formába 1990-ben, és ezzel egy időben megalapította Dániában a Ma-uri Intézetet. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a ma-uri masszázs a szakrális tudás ajándéka az ősi forrástól a modern embernek.

Huna, a szellemi örökség

A maori eredetmítosz szerint a maorik csillagember ősöktől származnak, akik a Plejádokról érkeztek a fény ösvényén. A tőlük származó tudást elnevezték hunának, mely 5000 éve jelent meg a Földön. Hitük szerint szellemi őseik különleges erőkkel rendelkező fénylényként, emberi testben jelentek meg a Csendes-óceán partjain.

Lemúriában telepedtek le, és ott osztották meg tudásukat a maorikkal arról, hogyan lehet elérni a test-lélek-szellem harmóniáját a gondolat erejével. A Ma-Uri masszázs alapja ez a szakrális tudás. Célja, hogy lehetőséget adjon az embereknek sorsuk beteljesítéséhez és álmaik valóra váltásához.

A hunát a polinéz szigetek –Hawaii, Új-Zéland és Húsvéti szigetek-, lakói ősidők óta ismerik. A titkos tan pozitív gondolkodásról, önismeretről és a természettel való harmóniáról szól, és arra tanít, hogy képességeink fejlesztésével életünk minden területét irányíthatjuk. A huna kizárólag a beavatottak számára volt elérhető. Ők ismerték az emberi lélek rejtelmeit, és a természet törvényeit, így tudásuk segítségével csodás gyógyulásokat értek el.

Az átkelés rítusa

A világ sámán kultúrái közül azokat a beavatási rítusokat ismerjük, melyek az olyan átmeneti szakaszokat jelzik, mint a serdülő kori rítusok vagy azokat, melyek jelzik az átmenetet egy új felelősség- vagy hatalmi állapot felé. Az átkelés rítusnak az ősi polinéziai hagyományokban nagyon integráns része volt a masszázs. A tudatosság növelésére és fejlesztésére használták, illetve a fizikai, szellemi, érzelmi és lelki gátak áttörésére.

Masszázs maori táncmozdulatokkal

A módszer az érintés, a zene, és a tánc segítségével gyógyít. A Hawaii Lomi-Lomi Nui alaptáncának mozdulatait felhasználva segíti a test és az elme közötti energiaáramlást.

A mozgások, és a légzés erejét felerősíti az, hogy a maori fókusz a cselekvésre és hatékonyságra irányul. Új jelentést kölcsönözve a mozgásnak, nem csak a fizikai testen belül, hanem a hiedelmekben, emlékekben, érzelmekben is változásokat indít be.

A bő olajjal, bekent testen végzett masszázst stílusosan, lágy polinéz zene kíséri. A masszőr főleg alkarral dolgozik és hosszú, áramló mozdulatokkal masszírozz a vendég testét. A masszőr a zene ritmusát veszi fel, és ehhez hangolja a mozdulatokat és a lépéseket.

A masszázs megköveteli a talpak elhelyezésének, és a testtartásnak sajátos módjait. A kezelés során egy folyamatos energiaáramlás jön létre, mely beindítja a szervezetben az öngyógyító, regeneráló folyamatokat. A Ma-Uri masszázs azon kevés masszázsfajta közé tartozik, mely gyermekeken és kismamákon is alkalmazható, mivel nem okoz vérbőséget.

A Ma-Uri masszázs élettani hatásai

– Serkenti a nyirokkeringést, megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól.
– A bőrt feszesíti, fiatalabbá teszi.
– Feszültség és stressz oldó.
– Oldja a negatív érzelmi blokkokat.
– Növeli az önbizalmat és az önértékelést.
– Oldja az izmok feszültségét, lazítja a testet.
– Helyreállítja a szervezet energiaszintjét.
– Harmonizálja a jobb és bal agyfélteke működését.

forrás: Kis Virág – noiportal.hu

Legújabb cikkek

Ezek is érdekelhetnek

Az indigó gyerekek képességei

Az indigó gyerekek képességei

Az indigó gyerekek spirituális képességei szoros összefüggésben állnak feladatukkal, de sokkal inkább az egyes gyerekekre és egyéni életkörülményeikre szabottak. Míg…

A harmadik szem birodalma

A harmadik szem birodalma

Az okkultisták írásaikban gyakran hivatkoznak a legendás elsüllyedt kontinensre, Atlantiszra, mint a titkos tudományok és mágikus művészetek őshazájára.…

error:
Share via
Copy link