Ma-Uri sámánmasszázs – A szakrális tudás ősi ajándéka

A masszázs olyan gyógyító érintés, melyre minden emberi szervezetnek szüksége van. Rengeteg fajtája létezik, a maoriktól származó sámánmasszázs azonban egy olyan rítus, mely segítségével elérheted belső erőforrásaid gazdag tárházát is.

A ma-uri masszázs sámánisztikus elveken alapuló, holisztikus gyógyítási rendszer, melyet a maori származású Hemi Fox öntött modern formába 1990-ben, és ezzel egy időben megalapította Dániában a Ma-uri Intézetet. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a ma-uri masszázs a szakrális tudás ajándéka az ősi forrástól a modern embernek.

Huna, a szellemi örökség

A maori eredetmítosz szerint a maorik csillagember ősöktől származnak, akik a Plejádokról érkeztek a fény ösvényén. A tőlük származó tudást elnevezték hunának, mely 5000 éve jelent meg a Földön. Hitük szerint szellemi őseik különleges erőkkel rendelkező fénylényként, emberi testben jelentek meg a Csendes-óceán partjain.

Lemúriában telepedtek le, és ott osztották meg tudásukat a maorikkal arról, hogyan lehet elérni a test-lélek-szellem harmóniáját a gondolat erejével. A Ma-Uri masszázs alapja ez a szakrális tudás. Célja, hogy lehetőséget adjon az embereknek sorsuk beteljesítéséhez és álmaik valóra váltásához.

A hunát a polinéz szigetek –Hawaii, Új-Zéland és Húsvéti szigetek-, lakói ősidők óta ismerik. A titkos tan pozitív gondolkodásról, önismeretről és a természettel való harmóniáról szól, és arra tanít, hogy képességeink fejlesztésével életünk minden területét irányíthatjuk. A huna kizárólag a beavatottak számára volt elérhető. Ők ismerték az emberi lélek rejtelmeit, és a természet törvényeit, így tudásuk segítségével csodás gyógyulásokat értek el.

Az átkelés rítusa

A világ sámán kultúrái közül azokat a beavatási rítusokat ismerjük, melyek az olyan átmeneti szakaszokat jelzik, mint a serdülő kori rítusok vagy azokat, melyek jelzik az átmenetet egy új felelősség- vagy hatalmi állapot felé. Az átkelés rítusnak az ősi polinéziai hagyományokban nagyon integráns része volt a masszázs. A tudatosság növelésére és fejlesztésére használták, illetve a fizikai, szellemi, érzelmi és lelki gátak áttörésére.

Masszázs maori táncmozdulatokkal

A módszer az érintés, a zene, és a tánc segítségével gyógyít. A Hawaii Lomi-Lomi Nui alaptáncának mozdulatait felhasználva segíti a test és az elme közötti energiaáramlást.

A mozgások, és a légzés erejét felerősíti az, hogy a maori fókusz a cselekvésre és hatékonyságra irányul. Új jelentést kölcsönözve a mozgásnak, nem csak a fizikai testen belül, hanem a hiedelmekben, emlékekben, érzelmekben is változásokat indít be.

A bő olajjal, bekent testen végzett masszázst stílusosan, lágy polinéz zene kíséri. A masszőr főleg alkarral dolgozik és hosszú, áramló mozdulatokkal masszírozz a vendég testét. A masszőr a zene ritmusát veszi fel, és ehhez hangolja a mozdulatokat és a lépéseket.

A masszázs megköveteli a talpak elhelyezésének, és a testtartásnak sajátos módjait. A kezelés során egy folyamatos energiaáramlás jön létre, mely beindítja a szervezetben az öngyógyító, regeneráló folyamatokat. A Ma-Uri masszázs azon kevés masszázsfajta közé tartozik, mely gyermekeken és kismamákon is alkalmazható, mivel nem okoz vérbőséget.

A Ma-Uri masszázs élettani hatásai

– Serkenti a nyirokkeringést, megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól.
– A bőrt feszesíti, fiatalabbá teszi.
– Feszültség és stressz oldó.
– Oldja a negatív érzelmi blokkokat.
– Növeli az önbizalmat és az önértékelést.
– Oldja az izmok feszültségét, lazítja a testet.
– Helyreállítja a szervezet energiaszintjét.
– Harmonizálja a jobb és bal agyfélteke működését.

forrás: Kis Virág – noiportal.hu

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend