Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Különös hangokat hallanak az inuitok Kanada északi területén

Megmagyarázhatatlan eredetű csengő, néha búgó hangokat hallanak Kanada északi területén az inuit vadászok és halászok. Elmondásuk szerint a hangok mintha a sarki tengerfenékről jönnének.

A furcsa jelenség egész nyáron észlelhető volt, ráadásul olyan területeken, amelyek az inuitok vadászterületei.

inuit

Ezeken a helyeken általában tömegesen vonulnak át a tengeri emlősök. Idén azonban szinte egyáltalán nem jöttek, ami arra utal, hogy a különös hanghatás elijeszti őket. A hangot hajósok is hallották, és ők is úgy tippeltek, hogy az a tengerfenékről ered.

Természetesen több elmélet is napvilágot látott, egyesek nyersanyag-kitermelő vállalatok szonáros kutatását sejtik a háttérben, de vannak, akik szerint a Greenpeace környezetvédő szervezet rejtett el valamit a tengerben, hogy meghiúsítsa a vadászatot.

Ugyanakkor mind a gyanúba került cégek, mind a Greenpeace határozottan tagadják, hogy bármit is csinálnának a tengerben. A helyi hatóságok biztosan nem adtak engedélyt ilyen tevékenységre.

A szóbeszéd felkeltette a kanadai fegyveres erők figyelmét is, ezért egy CP-140 Aurora tengerészeti járőrgépet küldtek a helyszínre.

cp-140-aurora

A tengeralattjáró-vadászatra is alkalmas gép megvizsgálta a területet, de nem észlelte a hangot, sem másmilyen víz alatti anomáliát.

A katonai kutatás óta nem érkezett újabb jelentés a rejtélyes hangról.A kanadai védelmi minisztérium szerint nem kizárt, hogy tengeralattjárók okozzák a jelenséget, de ezt valószínűtlennek tartják.

Igaz ugyan, hogy az orosz katonai erődemonstrációk megsokasodtak az utóbbi években, de ez sem indokolná, hogy az alapvetően rejtőzésre tervezett búvárhajók hónapokon keresztül működtessék aktív szonárjukat. – forrás:hvg.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar