A kolozsvári Hója-erdő a világ öt legfélelmetesebbje között

A kolozsvári Hója-erdő a világ egyik leginkább kísértet járta, legfélelmetesebb helye a BBC szerint. A brit hírportál utazási rovatában gyűjtötték össze a világ öt legijesztőbb erdejét. 

“Az erdélyi Hója-erdő több mint fél évszázada van a nem kívánt figyelem középpontjában. A helyiek azt állítják, hogy az erdő – amelynek egy kör alakú tisztás van a közepén – egy kapu, és azok, akik átmennek rajta, lehet, hogy soha nem térnek már vissza.

A túlélők elbeszélése szerint erős hányingert és szorongást éreztek, amíg ott voltak. A beszámolók szerint a magas fák összecsavarodtak, csomózódtak” – írja ajánlójában a BBC.

A szerkesztők a Hója mellett a japán Aokigahara-erdőt, a németországi Fekete-erdőt, az angliai Whychwood-erdőt és a mexikói Isla de las Munecas-erdőt választották ki a legfélelmetesebbnek.

Az amerikai Travel+Leisure magazin tavaly ősszel egyébként a világ legijesztőbb, legfélelmetesebb erdejének választotta a Hóját. Az erdő hírnevét egyébként az itt dokumentált állítólagos parajelenségeknek köszönheti. 1968-ban például egy kolozsvári amatőr fényképész egy ufót örökített itt meg, amely a szakemberek véleménye szerint nem hamisítvány.

Forrás: Lluj.travel / transindex.ro /BBC

Megosztás
error: