Földönkívüliek figyelik az orosz-ukrán háborút?

Kijev égboltján hemzsegnek az azonosítatlan repülő objektumok. Ez derül ki az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Fő Csillagászati Obszervatóriumának új jelentéséből. Tudományos magyarázattal egyelőre még nem sikerült előállni senkinek sem.

Nem álhírről vagy drónokról van szó, hiszen valódi, komoly tudósok foglalkoznak a rejtélyes jelenséggel.

Hivatásos csillagászok egy csoportja Kijev és a környező települések feletti nappali égboltot vizsgálta, annak érdekében, hogy minél többet megtudjanak a különös repülő tárgyak eredetéről. A jelentés beszámol róla, hogy a kutatók több tucat UFO-t figyeltek meg két meteorológiai állomásuknál, Kijevben és a tőle 120 kilométerre délre fekvő Vinarivka faluban. A szakemberek munkáját speciálisan kalibrált kamerák segítették. – áll az ArXiv weboldalon közzétett tanulmányban.

„Az általunk ismert egyetlen természeti jelenséggel sem magyarázhatók ezek az objektumok” – idézi a LiveScience a megkérdezett szakértőket.

A jelentés készítői megerősítették, egyelőre semmit nem tudnak a megszaporodó UFO-król, viszont „mindenhol látják őket”.

A kormányzati szervek az ilyen jellegű objektumokat „azonosítatlan égi jelenségeknek” (UAP) nevezik.

Kozmikusok és fantomok

A kutatók az UAP-ok besorolására két csoportot határoztak meg: „kozmikusok” (cosmics) és „fantomok” (phantoms). A kozmikusok közé tartoznak azok a repülő tárgyak, melyek fényesebbek a háttérben lévő égboltnál. Ezek egyedül vagy csoportosan repülnek, és többnyire olyan madárnevekkel jelölik őket, mint pl sas, sólyom vagy fecske.

A másik csoportba tartozó fantomok teljesen feketék, és a legfontosabb jellemzőik, hogy nem bocsátanak ki semmilyen sugárzást és úgy tűnik, mintha elnyelnének minden rájuk eső fényt.

Hogy mik is lehetnek ezek a furcsa jelenségek, még nem tudni, a tanulmány szerzői viszont leszögezték, nem szeretnének találgatásokba bocsátkozni, mindössze megfigyeléseik eredményét és az ehhez szükséges módszertant ismertették.

Hivatalosan sem az amerikai Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI), sem az ukrán jelentések nem vetik fel a földönkívüli látogatók lehetőségét. Hivatalosan…

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend