Erich von Däniken: „Az elméletem a halálom után is tovább él majd”

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Erich von Dänikent senkinek sem kell bemutatni, hiszen egyike a világ legsikeresebb íróinak, könyvei több mint 53 millió példányban keltek el világszerte.

Ön szerint mi az oka annak, hogy napjainkban sokkal több ember érdeklődik az UFO-k és az idegenek iránt, mint az elmúlt évtizedek során bármikor?

Erich von Däniken: Az én elméletem szerint az emberi faj a földönkívüliek által előidézett genetikai mutáció végterméke. Ez a teória a hiedelmekkel ellentétben nem ellenkezik a darwini fejlődés-elmélettel, csupán néhány lépéssel továbbgondolja azt. Az iskolákban Darwin evolúciós elméletét tanítják, amit kötelességünk fenntartások nélkül elfogadni. Ez hatalmas ostobaság!

Az ősi csontokat és családfákat tanulmányozva kijelentették, hogy a majmoktól származunk. De a majmok semmit sem változtak, hozzánk képest elképesztően primitívek! Ők miért nem fejlődtek tovább? Azért, mert a földönkívüliek genetikai kísérletei csak a mi fajunk esetében produkáltak kielégítő eredményeket.

A.nagyon is hús-vér istenek saját képükre teremtettek minket, és génállományuk egy részét is megosztották velünk. A mag mindig is bennünk volt, és előbb-utóbb mindenképp ki kellett csíráznia. Idegen génjeink nem hagytak nyugodni, és arra késztettek bennünket, hogy egyre nagyobb odaadással kutassuk eredetünket.

Tehát bizonyos értelemben azért is szükségünk van az idegenekre, hogy végre rájöjjünk, hogy mindannyian egyek vagyunk, összetartozunk?

Erich von Däniken: Nem, ehhez nincs igazán szükségünk rájuk, de azért egy kicsit talán a segítségünkre lehetnek. Ha egy földönkívüli űrhajó ablakán keresztül a Földre tekinthetnénk, az már elég lenne ahhoz, hogy érezzük a közös sors súlyát. Rögtön rájönnénk, hogy semmi értelme a ka-tegorizálásnak, a skatulyáknak, mindannyian egy faj vagyunk. Így a háborúknak is könnyen véget lehetne vetni.

De ha az UFO-k je-lenléte ennyire pozitív hatással van ránk, miért nem történt eddig igazán egyetlen jelentős fordulat sem?

Erich von Däniken: Az emberi társadalom nagyon bonyolult felépítésű. A vallás és a tudomány egyaránt óriási befolyással bír a legfontosabb kérdéseket illetően. A két versenytárs csupán egy dologban ért egyet: abban, hogy minden, az UFO-kkal kapcsolatos pozitív információt veszélyesnek tekintenek.

Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a vallás és á tudomány az a két faktor, amely a leginkább megsínylené, ha végre egyértelműen lehetne bizonyítani egy idegen civilizáció létezését. Kétféle ember létezik: az elsőt tudományos, ha úgy tetszik darwinista szellemben nevelték. Feltétel nélkül hisz az evolúcióban, a mutációban(nem az általam emlegetett fajtában), a szelekcióban. Az ő evolúciós skálájának a végén azonban ő maga, az ember áll, akinél szerinte semmi sem lehet csodálatosabb.

erich von däniken

A másik fejét vallásos maszlaggal tömték tele. Ő azt hiszi, hogy a világot Isten teremtette öt nap alatt, majd a hatodikon idehelyezte Ádámot és Évát, az ő nagy elődeit, akiknek köszönhetően végül is a teremtés legfontosabb láncszemének érzi magát. Egyáltalán nem számít, hogy a dolgokat vallásos vagy tudományos oldalról szemléljük, az eredmény mindig ugyanaz: mi vagyunk a teremtés koronái, és az ehhez a címhez való jogunkat senki sem vitathatja el tőlünk. Nem szeretjük a földönkívülieket. Nem akarjuk őket, félünk tőlük. Ez valójában pszichológiai probléma: el kellene fogadnunk, hogy nem mi vagyunk a legfenségesebb teremtmények, de képtelenek vagyunk rá.

Gondolja, hogy megéri azt a napot, amikor az elméletének minden egyes apró részlete a helyére kerül, és egyben igaznak is bizonyul?

Erich von Däniken: Nem hiszem, hogy megérem azt a napot, túl öreg vagyok, Isten malmai pedig lassan őrölnek… Még ha valaki valóban találna is egy egyértelműen földönkívüli tárgyat, azt rögtön elkoboznák tőle, és mélyen hallgatnának a létezéséről, vagy egyszerűen nem hinnének az illetőnek… Úgy vélem, hogy a tevékenységemmel elindítottam egy folyamatot. Már nem vagyok egyedül, sokan járnak a nyomomban. Az elméletem a halálom után is tovább él majd, ezt biztosra veheti…

Erich von Däniken

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend