Cheiro, a jövendőmondás született géniusza

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Érdekes emberek, Parapszichológia

1891 vége felé történt, hogy egy 25 éves tenyérjós és jövendőmondó, aki magát Cheirónak vagy „Louis Hamon grófjának” nevezte, felettébb valószínűtlenül hangzó próféciát tett VII. Edward király másodszülött fiáról, az akkori walesi hercegről.

A másodszülött herceg – így a prófécia – lesz az Egyesült Királyság trónörököse.

Ez akkoriban meglehetősen hihetetlenül hangozhatott a legtöbb ember számára, hiszen György herceg csak harmadik volt az öröklési sorban, és idősebb bátyja, „Eddie”, Clarence hercege a legjobb egészségnek örvendett, jegyben járt Maria von Teck hercegnővel, így gyakorlatilag bizonyosra volt vehető, hogy pár éven belül maga is fíú- és lánygyermekek apja lesz.

Clarence herceg egészsége azonban közel sem volt olyan kifogástalan, mint azt általában hitték – számos utalás támasztja alá azt a gyanút, amely szerint jegyessége idején már gyógyíthatatlan stádiumban lévő szifiliszben szenvedett.

clarence herceg
Clarence herceg

A herceg 1892 januárjában halt meg, a Buckingham Palace kommünikéje szerint tüdőgyulladás következtében. Nem sokkal később György herceg jegyezte el Maria von Tecket, és V. György néven hamarosan elfoglalta a királyi trónt.

Tökéletesen világos próféciával van dolgunk, amely jóllehet rendkívül valószínűtlen eseményt vetített előre – Clarence herceg korai halálát és György trónra kerülését -, mégis beteljesült. Cheiro fényes bizonyítékát adta ezzel veleszületett zseniális adottságának, hogy képes volt előre látni eljövendő eseményeket.

A hitetlenkedők persze szívesen hagyják figyelmen kívül Cheirónak a leendő V. Györgyre vonatkozó próféciáját, az azonban minden kétségen felül áll, hogy Cheiro élete vége felé számos meglepő és igaznak bizonyuló jövendölést adott V. György legidősebb fiáról és annak fivéréről, az akkori yorki hercegről.

Az egyik, még 1930 előtt nyomtatásban megjelent próféciájában ezt írja Cheiro:

„A jelek, amelyek Anglia jólétét és a királyi család egészségét jelentik, nem állnak előnyösen, a yorki hercegé kivételével. Az ő esetében figyelemre méltó, hogy a Jupiter uralkodó jegye erősödik az évekkel, amint az… királyi atyja esetében is történt, mielőtt előállt volna annak a lehetősége, hogy a trónra lépjen.”

A királyi családdal kapcsolatban Cheirónak még egy megállapítását ismerjük, amely valószínűleg az idősebb fivérre, az akkori walesi hercegre vonatkozik, és olyan „nagy valószínűséggel bekövetkező” változásokra utal, amelyek az angol trón jövőjét érintik.

cheiro

Majd megjósolja az angol trón küszöbönálló válságát:

„Meghatározó csillagjegyeinek alapján ugyanis a walesi hercegnek, arra következtethetünk, hogy végzetes következményekkel járó szerelmi konfliktus áldozatává fog válni. Ha ez valóban bekövetkezik, akkor megjósolom, hogy a herceg inkább mindent felad majd, mintsem hogy elveszítse vonzalmának tárgyát.”

VIII. Edward és Wallis Simpson
Cheiro megjósolta VIII. Edward lemondását a trónról Wallis Simpson miatt

Pontosan ez történt. 1936-ban, atyja halála után VIII. Edwardként a walesi herceg következett a trónon, megkoronázására azonban sohasem került sor, mivel lemondott a trónról az akkorra már kétszer elvált Wallis Simpson kedvéért.

Cheiro próféciája idején még semmilyen kapcsolat nem lehetett Edward és Simpson asszony között, még csak meg sem ismerkedhetett a fent nevezett hölggyel.

Cheiro megjövendölte Izrael állam megalakulását, valamint, ahogy 1930-ban írta, egy világháború kitörését a következő tíz éven belül:

„Olaszország és Németország (amelyek szövetsége ez idő tájt még igen valószínűtlennek tűnt) háborút fognak indítani Franciaország ellen…Az USA Japán ellen indít háborút, és csak később fog beavatkozni az európai öldöklésbe.”

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend