Az volt a feladata, hogy megfejtse az UFO-k működését – Bob Lazar és az 51-es körzet titkai

Bob Lazar 1959-ben született Floridában, aki az Instiute of Technology egyetemére, majd elektronikai tanfolyamokra járt a Los Angeles-i Pierce kollégiumba.

Egyszóval értett a legmodernebb technológiákhoz és az elektromos fejlesztésekhez. Talán ezért is figyelt fel rá az amerikai kormány, amely felajánlotta neki, hogy a Los Alamos-i laboratóriumba dolgozzon.

Különböző dolgokon kísérleteztek, amik fizikával és meghajtásokkal voltak kapcsolatosak. A létesítmény kutatási területei a megújuló energia, a nanotechnológia, a nemzetbiztonság és az űrkutatás.

Lazar 1980-ban többször nyilatkozta azt a médiának, hogy sugárhajtóművel kísérleteztek, amit egy autóba tettek bele. Egy későbbi interjúban pedig azt mondta, hogy dolgozott a híres 51-es körzetben, ezen belül is az S-4 nevű épület komplexumban, ahol repülő csészealjakat teszteltek és mindez a Galileo project néven futott.

Lazar úgy vélte, hogy ezek pusztán titkos fekete projectek, tehát földi fejlesztések és eszközök, ami megannyi UFO-észlelésért voltak felelősek. Azonban amikor jobban beleásta magát a fejlesztésekbe és több dokumentum is a kezébe került, kiderült, hogy az egész dolog földönkívüli eredetű.

Lazarak ezeket a gépeket kellett fejlesztenie és megmondania, hogy mi is lehet a meghajtásuk. A férfi kiderítette, hogy az űrhajók meghajtása egy 115-ös névre keresztelt elem, ami még a mi periódusos táblázatunkban nem szerepel. Ez egy nukleáris üzemanyag, amivel a csészealjat meg kellett „tankolni” és így a levegőbe repülhetett.

És, hogy biztosan földönkívüli technológiával állunk szemben, megerősíti az, hogy Lazarnak és a többi ott dolgozónak is bevezető tájékoztatót adtak, amiben elmondták, hogy ezek a lények a tipikus kis szürke idegenek, akikről már annyit lehetett hallani az évek során.

A lények a Zeti Reticuli kettős csillagrendszer bolygóiról érkeznek és már több ezer éve látogatják Földünket. A sajtó felkapta Lazar nyilatkozatait és az UFO-kutatók, valamint rajongók azon nyomban felfigyeltek rá. Egy igazi híresség lett, de meglett ennek a hátulütője is: állítása szerint többször is meg akarták őt ölni, amiért beszélt ezeről a szigorúan titkos fejlesztésekről. Volt, hogy autóval akarták elgázolni és volt, hogy fegyverrel is rálőttek, de pár karcoláson kívül mindig megúszta a támadásokat.

Természetesen voltak szkeptikusok is, akik egyáltalán nem hitték el azt, amit Lazar állít. Dávid L. Morgan fizikus például úgy vélte, hogy ha figyelembe veszi ezeket az állításokat, akkor a jelenlegi fizikai elméleteteket sutba lehetne vágni.

Ám Lazar nem hátrált meg és hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, amiből többször is kiderült, hogy igazat mond. Idővel egyre több mindent árult el, mint például, hogy a repülő csészealjak olyan fejlettek voltak, hogy úgy tűntek, mintha egy darabból állnának, mert nem volt rajtuk sem hegesztés, sem illesztés, sem pedig csavar és olyan anyagból készültek, amik nem találhatók meg itt a Földön.

Az 51 -es körzet tudósai és katonái csak gyengébb másolatokat készítettek el, mert megpróbálták leutánozni az eredeti gépeket. Ennek ellenére a fejlesztések a mai napig is folynak és valószínűleg jó pár UFO tevékenységért is ezek a kísérletek a felelősek.

Többen is megközelítették már az 51 -es körzetet, de azon nyomban feltűnnek a fekete autók és fegyveresek, hogy elzavarják onnan az érdeklődőket. Többen inkább a környező domboldalakról és hegycsúcsokról nézelődnek pár kilométerre a körzettől és már olyan videó felvételek is napvilágot láttak az interneten, ahol jól látszanak az éjszaka repkedő fénygömbök és ismeretlen gépek a bázis felett.

Hogy pontosan melyik részen dolgozott Lazar, azt ő maga sem tudja, ugyanis egy elsötétített buszon vitték el a bázisra, így még a tájat sem látta.

Az évek során Lazar több interjút is adott, de mindig voltak olyanok, akik hiteltelenné akarták tenni. Többek között az iskolai és egyetemi végzettségét firtatták, hogy hazudott róla és semmilyen fizikusi vagy elektronikai szakképesítése sincs, azonban Lazar szerint mindezt a kormány tüntette el, hogy lejárassák.

Ennek ellenére több igen magas beosztású ember is hisz neki, mint például Robert Oeschsler NASA szakember, Edgar Mitchell űrhajós vagy James Goodall katonai pilóta.

Bob választ adott arra is, hogy miért fénylenek az UFO-k éjszaka: a szerkezeten olyan energia és fizikai hatások mennek végbe, amik ionizálják a levegőt. A csészealjak olyan manővereket tudtak megtenni, amire egyetlen egy csupaszárny gép sem volt képes: hirtelen megállni a levegőben, derékszögű kanyarokat tenni, vagy úgy lefelé ereszkedni cikkcakkban, mint valami hulló falevél. Persze ettől függetlenül nagyon sok teszt kudarccal is végződött és a gépek lezuhantak, majd darabokra törtek.

Lazart megkérdezték, hogy miért árulta el ezeket a titkokat, hisz így az életét is veszélyeztette és az állását is elvesztette. „Van, hogy azt kívánom, bárcsak visszamehetnék az időben és semmit nem árulnék el, így továbbra is az UFO-kon dolgozhatnék.

Kivételesnek éreztem magam, amiért ilyen izgalmas munkám lehet, különösen miután megszoktam a katonai biztonságot. Mindig is úgy voltam vele, hogy az UFO-k csak a képzelet szüleményei, de aztán megkaptam az egyértelmű bizonyítékot, mert egyen dolgozhattam is.” -mondta Lazar.

Évek teltek el és a férfinak csökkent a népszerűsége. A szkeptikusok nem hittek neki, az összeesküvés hívők azonban továbbra is kiálltak Lazar állításai mellett. 25 évvel később a férfi azonban újra megszólalt és továbbra is azt mondta, hogy amit akkoriban állított, az igaz volt, hiába próbálják lejáratni, de már az sem érdekli, ha nem hisznek neki.

Maga mögött akarta hagyni a múltat és már az UFO-kkal sem foglalkozik. Bombaként robbant a hír, amikor a kétezres években orosz tudósok felfedeztek még több kémiai elemet és ezek hivatalos megerősítést is nyertek. Ezek között volt a 113-as, a 117-es és a 118-as számú elem is, valamint a Bob Lazar által évekkel ezelőtt ismertetett 115-ös elem is, ami az idegen űrhajót hajtotta!

Az elem leírása viszont eltér attól, amit Lazar mondott, mivel a tudósok szerint nem lehet használni semmire sem a gyors lebomlása miatt.

2014-ben Lazar egy interjú során megemlítette, hogy ez semmit nem jelent, ugyanis a jövőre tekintve úgy vélte, hogy a kutatások alatt majd létrehozzák az elemnek egy olyan izotópját, ami meg fog egyezni azzal, amit ő is említett régebben.

A 115-ös elem és a többi újonnan felfedezett elem is radioaktívak és szupererősek. A 115-ös elem neve hivatalosan is Ununpentium lett. Vajon Bob Lazar többi állítása is megdönthetetlen tény lesz majd a későbbiekben?

Sajnos nem tudhatjuk, amíg az amerikai kormány továbbra is titkolózik az 51-es körzettel kapcsolatban. Vannak azonban olyan információk is, amik mára nyilvánossá váltak és a repülő csészealjakkal kapcsolatosak.

51-es körzet Bob Lazar

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend