Az anyajegyek jelentése a keleti kultúrákban

Indiában nagyon lényegesnek tartják azt, hogy milyen az ember személyes megjelenése, a testtartása, járásmódja, viselkedése és a beszédkészsége, mert ezek értékelése megszabja a jövőt.

A testen található kedvező jegyeket a szerencse előjeleként értelmezik, a hiányukból viszont baljóslatú történésekre, problémákra, nehézségekre következtetnek.

Az ember testén fellelhető anyajegyek helyéből, méretéből és számából következtetnek az ember szerencsés vagy szerencsétlen voltára. Úgy tartják, hogy egy kerék formájú anyajegy, bárhol is legyen a testen, nagyon kedvező jel.

A test jobb oldalát minden esetben kedvezőbbnek tekintik, mint a balt. Az a nő, akinek anyajegy, forrázás vagy égés sebhely van az arcán, boldogtalanságra és szegénységre számíthat.

Hiába rendelkezik nagy becsvággyal, képtelen azt realizálni, és a társa sem segíti. Aki születése óta sebhelyet visel a testén, a Mars bolygó uralkodása alatt született.

A vállon található anyajegy, intelligens, de babonás személyre utal; a bal mellen lévő anyajegy rossz ómen, férfinak, nőnek egyaránt hivatali problémát, és/vagy elszegényedést jelent. Anyajegy a lábon, férfinál bátorság, nőnél szerénység; a térden jólét és erkölcsösség; a hát közepén, jómód; a férfiak bal lapockáján, népszerűség a nők körében kiváló egészség.

anyajegy

Anyajegy a halántékon: szerencsés és gazdag házasság, bár később elromolhat; az orron vagy az orr közelében, mindenben sikeres ember bármibe is belefogjon. Anyajegy valamelyik szem közelében becsületes, csendes természetű ember, de borzalmas halállal vár rá; a szem alatt intrikus, veszekedős ember, akinek balesetveszélyre kell ügyelnie.

Anyajegy a homlokon, férfinál szorgalom, nőnél termékenység; a homlok jobb oldalán, az illető legdrágább kívánságában lesz megakadályozva; a jobb oldali arc és az áll között, hosszú életet, megbecsülést jelent.

A nő állán lévő anyajegy arról tájékoztat, hogy szeret pletykálkodni. Anyajegy a felső ajkon, remek kapcsolatokat, sikeres utazást; a nyak baloldalán, a férfit valamilyen baleset, a nőt vízbefulladás veszélyezteti; a szív fölött véres halált jelez.

A kínaiak ugyancsak jó vagy rossz előjeleket kerestek az anyajegyekben, így például, akinek a lábán fekete, teknőspáncél alakú anyajegy található, nyugodt lehet afelől, hogy sokra viszi a hivatali ranglétrán.

Ha egy nő ajkán visel anyajegyet, a szemlélő szinte biztosra veheti, hogy az anyajegy párja a nő nemi szervén található. Az általános vélekedés szerint az arcon látható anyajegyek megfelelői a melleken lelhetők fel.

Tibetben a dalai láma utódjának megtalálásánál és kiválasztásában nagy szerepet játszik az a négy anyajegy, amely a zodiákus jegyének alapján a leghatékonyabban irányítja híveit.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend