Amit az amerikaiak által lelőtt azonosítatlan repülő tárgyakról eddig tudni lehet

Továbbra is rejtély, azoknak az azonosítatlan repülő tárgyaknak az eredete, melyeket az utóbbi napokban lőtt le az Egyesült Államok légiereje. Roncsot ugyan még nem találtak egyelőre, de a Pentagon most már azt sem zárja ki teljesen, hogy földön kívüli eszközökkel van

Ezek a tények

Február 4-én az USA légiereje lelőtt egy nagy fehér léggömböt, melyről már akkor sejteni lehetett, hogy a kínaiakhoz tartozik. A tárgy felbocsátásának okáról, céljáról viszont nem sok minden derült ki. Érthető, hogy az incidens óta a légierő a legmagasabb készültségben van, így nem volt nehéz dolguk, mikor pár nappal később, előbb Alaszka, majd Kanada, később pedig a Huron-tó felett kellett kiszúrniuk az újabb azonosítatlan tárgyakat.

A kínai léggömbhöz hasonlóan ezeket is rendre leszedték a légierő vadászgépei, a probléma azonban ekkor kezdődött, ugyanis a Pentagonnak fogalma sincs, hogy pontosan miket lőttek le, mivel roncsokat eddig nem találtak.

Az akcióban résztvevő pilóták nagyjából hatszögletűnek írták le az objektumokat, illetve megfigyelték, hogy azokból valamiféle „drótok” lógtak ki. Ezeknél viszont nem látszott, hogy bármi is hozzájuk lenne illesztve, nem igazán hasonlítottak a kínai léggömbre.

A legutóbbi repülő tárgyat vasárnap észlelték a Huron-tó felett. Körülbelül 6100 méteres magasságban repülhetett, amikor a légierő F-16-os vadászgépei befogták, és egy rakétával megsemmisítették.

Glen VanHerck tábornok, az  észak-amerikai légvédelmi parancsnokság (NORAD) egyik vezetője a BBC-nek elmondta, az ismeretlen objektumokat nem lehet ballonként azonosítani, ezért hivatkoznak rájuk azonosítatlan repülő tárgyként.

A tábornok arra a kérdésre, hogy a tárgyak lehetnek-e földön kívüli eredetűek, így válaszolt:

Ezt sem zárhatjuk ki egyelőre.

Az esettel kapcsolatban jelenleg nincsenek válaszok, csak a számtalan kérdés, többek között, hogy miként lehetséges, hogy Észak-Amerika légterébe azonosítatlan repülő tárgyak léphettek? A Pentagon szerint ezeket a tárgyakat nagyon nehéz észrevenni, mivel minimális jelet bocsátanak ki a radarok felé.

Snowden szerint szó sincs földönkívüliekről

Az NSA egykori munkatársa, a jelenleg Oroszországban élő Edward Snowden úgy véli, a kialakult szituáció egyetlen célja csupán, hogy elterelje a nyilvánosság figyelmét az Északi Áramlat gázvezetékek szabotázsának kivizsgálásáról.

A szivárogtató-informátor Twitter-bejegyzésében így fogalmazott:

Bárcsak földönkívüliek lennének, de nem földönkívüliek.

Edward Snowden repülőgép

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend