A gízai nagy piramisnál is hatalmasabb föld alatti építményt rejt Alaszka vadonja? – A Sötét piramis rejtélye

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Rejtélyek

Az összes alaszkai legenda közül az a szóbeszéd a legkülönösebb, amely egy ismeretlen eredetű óriási föld alatti piramisról szól, melynek létezéséről csak egy maréknyi kiválasztott tud.

A történet az ohiói Daytonban kezdődik, Alaszkától 3000 km-re, a légierő kutatóközpontjában. Itt dolgozott az egykori katonatiszt, Doug Mutschler, aki 15 évet a kémelhárításnál szolgált.

1989-ben Doug-ot az alaszkai Anchorage-ben található Fort Richardson bázisra vezényelték. Ekkor még nem is sejtette, hogy milyen bizarr élményekben lesz része.

„1989 szeptemberében érkeztem Alaszkába. Elsőnek tanulmányozni akartam a munkakörnyezetet, ezért szereztem néhány térképet. Amint kiterítettem őket, feltűnt, hogy egy terület üresen állt, és az volt ráírva, hogy „még nincs felderítve.” – idézte fel emlékeit.

Doug Mutschler

„Alaszka elég nagy terület, mégis ez volt az egyetlen hely, ami még felderítésre várt. Kémelhárító tisztként rögtön arra gondoltam, hogy itt rejtegetnek valamit, de mivel nem tartozott rám, így nem foglalkoztam vele.”

Doug megszokta, hogy csak annyit közölnek vele, amennyit tudnia kell. Ám évekkel később egy esemény felerősítette a gyanúját.

„Pár évvel később, 1992-ben a tiszti szálláson néztem a tévét, amikor a helyi híradóban bemondták, hogy Kína atomkísérletet hajtott végre. A riportban elhengzott, hogy a geológusok a robbanásnak köszönhetően új információkhoz jutottak a földkéregről.”

A riport szerint a robbanás akkora volt, hogy a lökéshullámai messzire elterjedtek a földben és a 6000 km-re lévő alaszkai szeizmológiai intézetek is észlelték őket.

A hullámok elemzésével megállapították, hogy azok milyen sűrűségű talajon hatoltak keresztül, és arra jutottak, hogy a föld alatt egy hatalmas piramis formájú tárgy van.

„Egy a gízainál is nagyobb piramist találtak Alaszkában.”

– mondta Doug.

A Gízában található Nagy piramis közel 150 m magas és az emberi történelem egyik legnagyszerűbb építménye. A riport pedig még egy ennél is nagyobb piramisról beszélt Alaszka alatt.

„A híradókban bemondták, hogy ez a piramis nagyjából hol található. Kiderült, hogy azon a területen, ami a 1989-es térképen ki volt fehérítve. Gondoltam, atyaég…hát ezt rejtegetik..” – döbbent meg Doug.

Andrew Gough író, történész megvizsgálta Doug állításait:

„Nagyon érdekes! 1992 május 22-én a kínaiak valóban föld alatti atomkísérletet hajtottak végre, méghozzá egy akkora töltettel, amely 70-szer nagyobb volt a hiroshimai bombáénál. Amerika és a Szovjetunió egyezményben korlátozta a teszteket, de a kínaiak ezt nem írták alá. Arra azonban hogy a lökéshullám valóban egy föld allatti piramist mutatott ki, sajnos nincs közvetlen bizonyíték, se feljegyzés.”

Andrew Gough

„Doug Mutschler azonban kitüntetett kémelhárító tisztként miért állna elő egy ilyen mesével?” – teszi fel a kérdést Gough.

A pontos helyszínt nem ismerjük, de valahol a Mount Denali hegy közelében lehet.

Doug beállította a videót, hogy felvegye a késő esti híradót, amelyben újból be kellett számolniuk a piramis felfedezéséről, de legnagyobb döbbenetére, abban egy szó sem esett arról.

„Miért maradt ki a hírekből? Felhívtam az apámat – aki minden híradót megnéz reggel, délben meg este – és ő sem halotta, hogy az esti adásban foglalkoztak volna a korábban említett piramissal.” – tanakodott Doug.

De Doug nem érte be ennyivel, mert pontosan tudta, hogy mit hallott aznap a híradóban. Másnap elment a helyi tévéstúdióba, hogy megnézhesse a riport felvételeit. A stúdió vezetője közölte vele, hogy

sosem adtak le ilyen jellegű riportot műsorukban.

Ám mielőtt a csalódott Doug elhagyta volna a tévé épületét, egy fiatal alkalmazott szólt neki, hogy tud valami fontosat. Kiderült, hogy két soha nem látott személy járt itt korábban, akik elvitték a Doug által látott híradó felvételeit.

Doug megtudta egy alkalmazottól, hogy előtte már mások is jártak itt (illusztráció)

Ebből csak egy következtetést lehetett levonni, mégpedig azt, hogy

el akarják tusolni az ügyet.

Doug története nagyon felcsigázó, adva van egy hiányos térkép és híradós riport, amelyben elhangzik, hogy felfedeztek egy piramist a föld alatt, amely azon a bizonyos feltérképezetlen területen van. Ám mielőtt pontosan azonosíthatná a helyét, a felvétel eltűnik és a riport többet nem kerül adásba.

Egy évvel később, 1993-ban Doug-ot átvezényelték a Maryland-i Fort Meade-be. Tudta, hogy a bázis nagy levéltárral rendelkezik, ezért bebocsátást kért oda.

„Gondoltam, miért ne kérdeznék rá? Hátha megvannak az archeológiai jelentések. A levéltáros azt felelte, hogy menjek fel az emeletre, és keressem meg ezt és azt az irattárolót. Odamentem és találtam egy Alaszka feliratú mappát, és anélkül, hogy kinyitottam volna, leültem az egyik asztalhoz. Nem telt bele néhány perc, amikor két fickó megjelent és közölték, hogy nincs jogosultságom ezen akták megtekintéséhez. Kérdeztem, miért? Ezek csak régészeti adatok. Az volt a válaszuk, hogy „nem kell tudnia” és „ne üsse bele az orrát, mert semmi köze hozzá”.

A fekete ruhások figyelmeztették Doug-ot, hogy „ne üsse bele az orrát.” (illusztráció)

Doug nem értette, hogy mi ez a nagy titkolózás, s bár beletörődött de nem felejtette el az esetet. Teltek az évek, s végül 2012-ben segítséget kért Linda Moulton Howe oknyomozó újságírótól, aki elkezdett „körbetelefonálni”, és mindenkit felhívott, aki bármit is tudhatott az 1992-es kínai atomkísérlet kapcsán felfedezett piramisról.

Nem sokkal később egy névtelen telefonáló megerősítette az információt:

„Felhívott egy úr a keleti partról, hogy Alaszka alatt egy ismeretlen korszakból származó óriási méretű piramis található.” – meséli Howe.

Linda a mai napig nem tudja ki hívta fel, de annyi bizonyos, hogy az illető bennfentes információkkal bírt a hatalmas építményről, és a „Sötét piramis”-ként hivatkozott rá.

Linda Moulton Howe

„Azt mondta, hogy tömör fekete kőből épült, ezért nevezik sötét piramisnak. Azt állította, hogy a talpától a csúcsáig 181 méter magas.”

Howe nem sejthette, hogy hamarosan első kézből kap bizonyítékokat, és hogy a karrierje legfurcsább sztorija hullik az ölébe.

2013-ban e-mailt kapott, Bruce Pearson rádiós műsorvezető és újságírótól, és mint kiderült, neki is volt egy különös története.

Bruce Pearson

„Először 1978-ban hallottam a Sötét piramisról. Új-Mexikóban éltem, és amikor lediplomáztam, felhívott az apám, aki Észak-Alaszkában tanított.” – mondja Pearson.

Apja hangjából arra következtetett, hogy valami nagyon furcsa dolog történt vele.

„Azt mondta, hogy muszáj mesélnie az élményéről. Leszállt náluk egy helikopter és a személyzet tagjai azt mesélték, hogy high-tech eszközöket szállítanak egy titkos bázisra, mely a Mount Denali hegy közelében található.”

A több mint 6000 méteres Mount Denali Észak-Amerika legmagasabb hegye, és mintegy 2.4 millió hektárnyi erdő veszi körül.

Ezen az óriási területen kevesebb ember lakik, mint egyetlen háztömbben New Yorkban.

A Mount Denali Észak-Amerika legmagasabb hegye

Mivel Bruce apja maga is katona volt, a helikopter személyzete megkérdezte tőle, nem akar-e velük menni a titkos bázisra.

Az órákig tartó repülés után a helikopter elérte az úti célját. Egy zöld pusztaságban landoltak, ott aztán fekete ruhás egységjelzés nélküli katonák lepakolták a rakományt, de olyan sebesen, hogy még a motort se állítatták le.

Lee Pearson, Bruce édesapja

Amíg ott volt, Bruce apja fültanúja volt a pilóta és az egyik fekete ruhás beszélgetésének. Arról volt szó, hogy valami piramisszerű létesítmény van a föld alatt, és azt vizsgálják. Nem tudni, hogy ki építette vagy mi az, de kezeljék bizalmasan.

A pontos helyszínt még mindig nem ismerte, de Howe-nak már két nevesített szemtanúja is volt a piramissal kapcsolatban. Ki építette és milyen céllal? Úgy tűnt, ezt a hadsereg sem tudja.

Aztán 2017-ben Howe egy elképesztően különös tartalmú e-mailt kapott.

„Egy nő írt nekem, aki ragaszkodott a névtelenséghez. Azt mondta, hogy furcsa látomásai voltak. Arról mesélt, hogy úgy érzi, éjjelente kilép a tudata a testéből és valami módon Alaszkába kerül, ahol olyan dolgokat látott, amelynek köze lehet a Sötét piramis-nyomozáshoz.”

A nő olyan dolgokról számolt be, amelyre még Howe sem volt felkészülve.

„Nem ő lenne az első személy, aki arról számolt be, hogy kilépett a testéből és olyasmit látott, amiket más akart mutatni neki.” – mondta Howe.

A távolbalátás egy olyan jelenség, amelynek során a tudat egy bizonyos helyre utazik és azt látja ami akkor éppen ott van.

Hugh Newman brit kutató alaposabban megvizsgálta Howe névtelen szemtanújának az állításait.

„A nő élménye, miszerint testen kívüli látomása volt, és lejutott a föld alá és látta ezt a hatalmas piramist, egy olyan módszer eredménye, amit a CIA évtizedeken át alkalmazott, méghozzá sikerrel.”

Hugh Newman brit kutató

Howe szemtanúja olyan pontosan emlékezett az átéltekre, hogy komputer diagramokkal is képes volt ábrázolni az élményeit. Az első élménykép egy kis épületet ábrázol, amelybe bevitték.

A következő képen egy hosszú, lefelé vezető lépcsősor és egy csapat ember jelenik meg.

Ezután egy lifthez ért, amivel még lejjebb ment, legalább 50 méterrel a felszín alá. Itt egy helyiségbe került, amely katonai labornak tűnt, és az ablak felé fordulva észrevett egy fekete, ferde kőlapot, amely a piramis egyik oldala volt.

illusztráció

Howe névtelen informátora pontosan ugyanarról számolt be, mint amiről Doug Mutschler és Bruce Pearson beszélt. Szerinte a piramist barlangok és termek egész rendszere veszi körül.

Ám a legnagyobb meglepetés csak ezután következett.

Az egész vallomásnak amelyben a nő tudata meglátogatta a piramist, az volt a legdrámaibb része, hogy az illető, aki levitte a csoportot a piramishoz,

nem ember volt! Emberszerűnek tűnt, de biztos volt benne, hogy nem lehetett Homo Sapiens.

A részletek kezdtek a helyükre rázódni. Megvolt a földönkívüli kapcsolat. A Sötét piramis talán egy fejlett idegen szerkezet, amelynek működtetésében emberek is részt vesznek?

Az utolsó kép a legérdekesebb…olyan, mintha a piramis belsejéből tiszta energia áramlana fel a csúcs felé. Ez magyarázattal szolgálhat a piramis céljára. A nő szerint a piramis egy energiaforrás, amelynek konkrét feladata van.

Azért van itt, hogy energiával töltsön fel idegen járműveket, amikor azok berepülnek a piramist rejtő „kút” fölé. Mondhatni egy UFO-feltöltő állomás.

Az egész rendszer tehát egy energiatermelő generátor, amely a földből vagy a kozmoszból merített erővel tölti újra azoknak a földönkívüli lényeknek a járműveit, amelyek ki-be járkálnak a bolygónkra.

Ha az idegen járművek az alaszkai vadon közepére jönnek „tankolni”, akkor ez magyarázatul szolgálhat az UFO-észlelésekre. Alaszkából eddig 6500-nál is több ilyen esetet jelentettek. Az egyik leghíresebbre 1986-ban került sor, amikor egy japán utasszállító legénysége döbbenten nézte a gépük körül cirkáló UFO-kat. 2003-ban az Alaszkai-háromszög egy lakatlan része fölött egész rajnyi ismeretlen járművet láttak.

Howe névtelen tanúja talán egy idegen feltöltő állomáson járt, amelyből ez lehet az egyetlen a földön, vagy akár a kozmosz ezen szegletében?

A távolbalátó nő lehet, hogy véletlenül rátalált a válaszra egy nagyon régi kérdésre, hogy milyen célból épültek az ókori piramisok?

Jonny Enoch író-kutató is hallott Linda Howe nyomozásáról. Azon túl, hogy hipnoterapeuta, Jonny az ősi módszerek és technológiák szakértője. Azonnal látta, hogyan illik bele a Sötét piramis a kutatásaiba.

Jonny Enoch

„A sötét piramis híre felvillanyozott, mert kapcsolatot véltem felfedezni közte és más helyszínek között. Világszerte tanulmányozom a piramisokat, amelyek ott vannak az óceán mindkét oldalán, nemcsak Egyiptomban, Kínában és Indonéziában, hanem a világon mindenhol.”

Jonny szerint minden piramis konkrét céllal épült, hogy hozzáférjen a föld természetes energiájához.

„A bolygónkat egy energiaháló borítja, a rendszert Ley-vonalaknak hívjuk és természetes képződmények. Az ősök azért építették a piramisokat és az obeliszkeket, hogy különböző célokból fókuszálják nekik ezt az energiát.”

Az elmélet szerint a piramisok ősi erőművek, tehát a föld alatti piramis is az. Jonny Enoch úgy véli:

„A Sötét piramis egy olyan ősi civilizáció technológiai eszköze, amely jóval előttünk élt.”

Hugh Newman szerint a látomásaiban a nő egy másik kor eseményeit látta.

„A testen kívüli élményeket nem kötik a tér és az idő szabályai, az utazó járhat a múltban, a jelenben vagy a jövőben. A piramis tehát több ezer éves is lehet.”

Andrew Gough úgy gondolja

a piramis technológiát talán az idegenek hozták magukkal a saját bolygójukról, és a Sötét piramis is az ő terveik alapján épült.

Ha a Sötét piramis valóban egy idegen energia ellátó szerkezet, akkor az sok kérdést felvet.

Ki építette? Hogy építette? És hogy működik?

Miután Linda Moulton Howe újabb felhívást tett közzé weboldalán, úgy tűnt végre megütötte a főnyereményt. Egy nyugalmazott tengerésztiszt fotókat és olyan térképeket küldött neki, amelyen az a hely volt megjelölve, ahol szerinte a föld alatti piramis található.

Ezzel az információval felvértezve, Bruce Pearson elhatározta, hogy felkeresi a térképen megjelölt helyet. Ehhez Eric Rowie alaszkai pilóta segítségét kérte, aki vállalta, hogy repülővel megnézik, mit is rejt az alaszkai vadon ezen része.

Bruce Pearson és Eric Rowie alaszkai pilóta

Kamerákat rögzítettek a gépre, hogy mindent megörökíthessenek, amit szabad szemmel esetleg nem látnának.

Két órába telt, mire elérték a kérdéses területet. Fölé érve megjegyezték, hogy egy ekkora helyen igazán nem nehéz elrejteni valamit, megtalálni viszont már annál inkább.

Nemsokára Eric kiszúrt a magasból egy hatalmas tisztást, és mikor közelebb repültek, jól láthatták, hogy túlságosan is szabályos formájú ahhoz, hogy természetes képződmény legyen. Mintha egykor emberi tevékenység zajlott volna itt.

A tisztás volt az első bizonyíték, hogy egykor emberi tevékenység zajlott a területen

Az első felfedezést hamarosan egy újabb követte, amikor egy régi út tűnt fel előttük. Ez igen furcsa volt számukra, mivel a térképek szerint erre sosem vezetett semmilyen út, a legközelebbi is 160 km-re volt.

A következő nyom azonban mindent vitt: egy régi, növényzettel benőtt leszállópálya. Erről még Eric sem tudott, pedig már közel 20 éve járta repülővel Alaszkát.

Bruce és Eric az emberi jelenlét és tevékenység olyan nyomaira bukkantak, amit utazásuk kezdetén nem is gondoltak volna. A bizonyítékok azt mutatták, hogy egykor jelentős aktivitás zajlott ezen a területen, ráadásul pontosan ott, ahol Howe informátora szerint a Sötét piramis rejtőzik.

Ezek kifejezetten olyan nyomok, amik egy titkos bázis felszámolása után maradnak. Bár sok új kérdést vetnek fel, de egyben azt is jelzik, hogy valami fontos dolog történt itt.

A Sötét piramis története megdöbbentő és elgondolkodtató. Szemtanúk, kormányzati titkolózás, testen kívüli beszámolók és titkos tevékenység nyomai Alaszka egyik legelhagyatottabb részén.

Az igazság azonban még az Alaszka-háromszög mélyén rejtőzik.

piramis

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend