A CIA telepátiával is kísérletezett az 1970-es években

A közelmúltban a CIA több millió oldalnyi újraminősített iratot hozott nyilvánosságra. A fájlok közt akadnak igen érdekesek is, például azok, melyek az amerikai hadsereg agykontroll-technológia kutatására utalnak.

A Csillagkapu nevű program 1978-ban indult meg és két évtizedig működött. A csoport a lelki jelenségeket kutatta, így azzal is kísérleteztek, miként lehet a pszichikai képességeket a hírszerzésben is felhasználni.

A Csillagkapu fájljai a közelmúltban váltak elérhetővé a CIA Records Search Tool (CREST) adatbázisában, amely összesen nagyjából 930 ezer újraminősített dokumentumot tartalmaz, megközelítőleg 12 millió oldalon.

A program egyik iratát, egy küldetésnyilatkozatot “idegen nemzeteknek nem kiadható” pecséttel látták el. A dokumentum a Csillagkapu célját a következőképp foglalja össze:

egy program létrehozása pszichoenergetika felhasználásával, hírszerzési alkalmazásra.

cia-kez-logo

A különös kifejezést, a “pszichoenergetikát” hiába keressük tudományos szótárakban, mivel a fogalom kutatásával mára inkább az ezotéria, semmint a tudomány művelői foglalkoznak. A William A. Tiller Pszichoenergetikai Tudományos Intézet – és itt most a tudományost erősen idézőjelben kell értelmezni – szerint a kifejezés a tudattal irányított energiacserét jelöli. Az intézet névadója egykor a Stanford Egyetemen tanított, nyugdíjazása után azonban érdekes változások álltak be módszereiben.

Hogy felmérjék a jelenség működését, illetve azt, hogy miként alkalmazhatná a hírszerzés a pszichoenergetikát, a Csillagkapu-projekttel számtalan dokumentum született. A program vezetői többek közt azt figyelték meg, hogyan lehet a pszichoenergetikát tárgyak mozgatására és gondolatolvasásra használni.

A dokumentumok közt több jelentés is olvasható oroszországi és mexikói szellemi gyógyítókról, görögországi tűzjárókról, különböző szellemekről, valamint gondolattal meghajlított fémekről.

A programban saját teszteket is végrehajtottak, hogy megvizsgálják, ellenőrzött körülmények közt is megfigyelhetőek-e hasonló jelenségek. A kutatásokban többek közt Uri Geller is közreműködött, aki 1973 augusztusában nyolc napon át segítette a szakértők munkáját.

A kísérletben Uri Gellert elzárták egy ablaktalan, hangszigetelt és elektronikusan árnyékolt terembe, majd megkérték, hogy rajzolja le azt, amit egy másik teremben lévő személy alkotott – Geller természetesen nem volt fizikai kapcsolatban az alannyal. A résztvevőnek véletlenszerűen mondtak egy szót, a “csomót”, majd az illető nekilátott egy szőlőfürt megrajzolásának.

uri-geller-cia
Uri Geller

Ezután az elszigetelt szobában ücsörgő Geller következett. A férfi először azt állította, vízcseppeket lát, majd lila körökről kezdett el beszélni. Végül maga is rajzolt egy fürt szőlőt, melyen 24 szem volt látható – épp annyi, amennyi az eredeti képen.

Egy tanulmányban a CIA szakemberei azt írták, ezen és az ehhez hasonló kíséretek meggyőző bizonyítékokat szolgáltattak arra, hogy Geller elképesztő pszichikai képességek birtokában van.

Ezzel igencsak ellentmondásos, hogy a Csillagkapu projektet 1998-ban lezárták, miután 20 év sem volt elegendő ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű adatot szolgáltasson, és ezzel alátámassza a pszichoenergetika létezését.

Azóta a jelenséggel szakmailag elismert tudósok már nem is foglalkoznak.

forrás: 24.hu, Live Science

Legújabb cikkek

Ezek is érdekelhetnek

Kerüld az auragyilkosokat!

Kerüld az auragyilkosokat!

Érezted már úgy, hogy bizonyos emberek elszívják az energiádat, vagy szabályosan rosszul vagy tőlük? Fáradtan ébredsz reggelente? Mindannyiunkat…

A gyógyító kézrátétel

A gyógyító kézrátétel

A legősibb korokban is létezett már ez a gyógymód. A természeti népeknél ma is általános szokás, a mai…

error:
Share via
Copy link