Parapszichológia

8 figyelmeztető jel, mely arra utalhat, hogy gonosz szellem tartózkodik a házadban

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Bár a legtöbb ember nem hisz a szellemekben és a poltergeist jelenségekben, egy-egy megrázó vagy traumatikus élmény hatására hamar sutba vághatják szkepticizmusukat. A spiritiszták szerint elég szembetűnő jelei vannak az otthonunkban jelen lévő negatív entitásoknak, az alábbiakban ezeket fogjuk górcső alá venni.

1. Szokatlan bűz vagy más erőteljes szagok

Az első figyelmeztető jel lehet az addig nem tapasztalt orrfacsaró bűz és egyéb ismeretlen eredetű szagok megjelenése lakásunkban. Több poltergeist beszámoló szerint a a túlvilági vendégek gyakran kén- és záptojásszagúak, de a fém- és rozsdaszagot is megemlítik.

2. Az otthonos légkör megváltozása

Az ártó szellemek jelenlétére utalhat, házunk megszokott, békés hangulatának megváltozása is. Ahogy a szagok esetében, itt is hirtelen történnek a változások. Otthonunk, mely ez idáig a csend és béke szigete volt, nyomasztó és félelmetes hellyé válik, olyanná, ahonnan legszívesebben fejvesztve menekülnénk.

3. Furcsa zajok és hangok

Nem evilági látogatókra figyelmeztethetnek bennünket a szokatlan hangok is, mint például a kopogás, recsegés, suttogás vagy a csoszogás. Ezek hangereje változó lehet, az alig hallhatótól a fülsértőig.

Olyan hanghatásokról van szó, melyeket addig soha nem hallottunk, forrásukat képtelenek vagyunk beazonosítani. Egy 2012-es esetben, egy Portsmouthban élő asszony például arról számolt be, hogy miután családjával nyugovóra tért, padlásukról erőteljes, ütemes dübögések hallatszottak, de hiába ellenőrizték többször is a tetőtéri helyiséget, ott semmit nem találtak, ami magyarázatot adott volna a jelenségre.

4. Gyakori és különös rémálmok

Mindannyian álmodunk, és természetesen rémálmok is előfordulhatnak. Azonban ha utóbbiak napi szinten, és olyan intenzitással történnek velünk, hogy ágyunkból is kiugrunk ijedtünkben, az szintén jelezheti hogy otthonunkban valami nem stimmel. Ezen rémálmok szereplői lehetnek számunkra idegen személyek, fenyegető árnylények vagy arctalan látogatók is.

5. Hideg jelenléte

A szellemekkel kapcsolatos beszámolók többségében szintén gyakori motívum, a dermesztő hideg érzékelése, amit sokan évszaktól függetlenül is megtapasztalnak otthonaikban. Nem a rosszul záródó nyilászárókról van szó, hiszen számtalan esetben, akár nyári kánikulában is érezni vélték a váratlanul jött hideget. Nem általános viszont, hogy ez a hűvös érzet az egész házban jelen legyen, van hogy kimondottan egy adott helyiségre, például egy szobára korlátozódik.

6. Mozgó vagy eltűnő tárgyak

Ezek a jelek a mozifilmekből is ismerősek lehetnek, hozzátéve, hogy amit sokan csak a képzelet szüleményének gondolnak, olykor a valóságban is megtörténik. De miről is van szó? Otthonunk tárgyainak megmagyarázhatatlan viselkedéséről. Például egyik nap egy váza esik le „magától” – úgy, hogy addig az stabilan állt a polcon, s a közelében sem járt senki – másnap egy elektronikai berendezés indul el magától. (Utóbbi esetekben kizárták a műszaki meghibásodásokat és az elektromos hálózatban fellépő anomáliákat is.)

A házban előforduló tárgyaink gyakori eltűnése vagy szokatlan helyváltoztatása is árulkodhat túlvilági látogatókról.

7. Elszáradó szobanövények

A lista hetedik helyén az elszáradó szobanövények találhatók. Lelkiismeretesen gondozzuk őket évek óta, megkapják a szükséges vizet, fényt és tápoldatot, aztán egyik napról a másikra rohamos gyorsasággal elkezdenek hervadni, barnulni, megbetegedni, és nem értjük, hogy miért történik mindez.

Nos, a spiritiszták szerint, zöld barátaink így reagálnak a házunkban megjelenő negatív szellemi lényekre.

8. A háziállatok szokatlan viselkedése

Ahogy a növények, úgy az állatok is érzékelik a másvilági jelenlétet, főként, ha az ártó szándékkal tartózodik otthonunkban. Ilyenkor szokatlanul feszültek vagy félénkek, bebujhatnak az ágy alá, illetve pánikszerű reakciókat tanusíthatnak egy-egy „problémás” helyiségbe lépve. A nem szokványos viselkedést nemcsak kutyáknál és macskáknál, hanem más, háziállatként tartott állatfajnál is megfigyelték.

szellem
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend