Parapszichológia

Az Ouija-tábla – Segítség vagy átok?

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

A szellemvilággal kapcsolatban talán az egyik legveszélyesebb, legmisztikusabb eszköz. Sokan meglepő dolgokat tapasztaltak a használata során, pedig csak egyszerű válaszokat kerestek.

A táblának számos neve van: beszélő táblának, vagy szellemtáblának is hívják, az angolszász elnevezése után a quija vagy ouija tábla vált népszerűvé. Lényegében arra használjuk, hogy kapcsolatba lépjünk a szellemekkel.

A tábla maga körülbelül 30 x 45 centis, általában körívben helyezkednek el rajta az abc betűi, a számok egytől tízig, az “igen” és a “nem” szó, valamint legtöbbször egy elköszönés is.

Tartozik hozzá egy kis lap (planchette), erre kell helyeznünk a kezünket, és ez mutatja meg a választ. Amikor felteszünk egy kérdést, a kezünket finoman a planchette-re helyezve mintha öntudatlanul mozgatnánk, így betűről betűre összeáll a válasz.

Ha eldöntendő kérdést teszünk fel, a tábla igennel vagy nemmel fog válaszolni, és néha egyáltalán nem hajlandó foglalkozni velünk – ilyenkor a “viszontlátásra” feliraton (már ha van ilyen a táblánkon) áll meg a planchette.

Sokat vitáznak azon, vajon hogyan, mitől működik, de az biztos, hogy akik kipróbálták, mind nagyon intenzív élménynek élték meg.

Egyes nézetek szerint a saját tudatalattinkból merítünk ilyenkor, és a válaszok azért is lehetnek meglepőek, mert ezzel a résszel tudatos állapotban nem vagyunk kapcsolatban.

Mások a felettes énnel való kapcsolatnak tulajdonítják a működést, ami jól hangzik, de nem magyarázza azokat az igen ijesztő történeteket, amikről sokan beszámoltak a tábla használata után. Aki hisz a szellemvilágban, az meg van győződve róla, hogy az quija tábla segítségével kapcsolatba tud velük lépni.

A táblának számos neve van: beszélő táblának, vagy szellemtáblának is hívják, az angolszász elnevezése után a quija vagy ouija tábla vált népszerűvé. Lényegében arra használjuk, hogy kapcsolatba lépjünk a szellemekkel, vagy megjósoljuk segítségével a jövőt.

A Quija táblát általában társasjátékként árulják a boltok, de néhány boszorkánysággal foglalkozó üzletben is kapható, legfeljebb más-más néven. Aki kreatív egy kicsit önmagának is készíthet egyet – s ha a szellemvilággal akar kapcsolatba kerülni, még jobban is fog működni, hiszen készítés közben átjárják a saját rezgései.

Használható a tábla fontos döntések előtt, de figyeljen oda, hogy ne alakítson ki függőséget, ne helyettesítse a saját, felelősségteljes döntését a tábla válaszaival.

Aki a halottakkal lép kapcsolatba a tábla segítségével – ez különösen akkor fontos és hasznos, ha valami lezáratlan maradt közöttük, és az illető helyre szeretné hozni – annak nagyon óvatosnak kell lennie!

A szellemidézés veszélyes dolog. Számos olyan történet kering, ami arról szól, hogy valaki öngyilkos lett néhány héttel a tábla használata után, mert megőrült a megidézett és itt maradt szellemek társaságától.

Akadt olyan is, aki az iskolaudvaron ájult el a tábla használata közben, majd kómába esett és ott is maradt. Van, akit állítólag üldöznek a szellemek, miután használta a beszélő táblát. Egyik történetben sem lehetünk biztosak, ám tény, hogy ennyi riasztó és óvatosságra intő véleményt semmilyen, a szellemvilággal vagy jóslással kapcsolatos más eszközről nem hallani.

Ouija tábla

Fontos tudnivalók:

Soha ne használd a táblát egyedül, a planchette két ember rezgésétől könnyebben beindul.

Nemcsak az a fontos, hogy mindkettőtök ujja érintse a kérdező lapocskát, fontos, hogy a testetek (térd vagy kar) is összeérjen. Legjobb, ha a quija tábla sem asztalon áll, hanem az öletekben fekszik.

Induláskor érdemes a planchettet szándékosan mozgatni, mert akkor gyorsabban átveszi a test rezgését, és hamarabb elindul “magától”.

Meg kell kérdezni a szellem nevét, illetve néhány rá vonatkozó kérdést érdemes feltenni. A kezdők olyat kérdezzenek, amire igen vagy nem lehet a válasz, hogy minél jobban begyakorolják, megszokják a szellemmel való együttműködést. De az igen-nem módszer a gyakorlottabbak esetén is követhető, mert a bemelegítést segíti. (illetve kiderülhet, hogy most kár faggatózni, mert úgysem jön válasz).

Egy kérdést csak egyszer szabad feltenni!

A szeánsz idején lehet bekapcsolva magnó, de még videokamera is (lehet, hogy visszahallgatáskor, visszanézéskor a megjelenő szellemet is fel lehet fedezni a felvételen)

Ne kérdezz Istenről, ne kérdezd meg, mikor fogsz meghalni.

Ne használd fel a szellemet ártó szándékkal, és ne élj vissza a kapott információkkal.

Lehet, hogy a válasz betűi nem sorrendben érkeznek, azt utólag kell értelmes szavakká összerendezni.

Legjobb, ha este fordulsz a táblához kérdéseddel, amikor már elcsendesül a világ. Érdemes a ráhangolódás kedvéért gyertyát és füstölőt gyújtani, illetve halk, meditációs zenét hallgatni.

Ne használd a táblát, amikor beteg vagy, vagy amikor nagyon lehangolt vagy, mert könnyebben megszállhatnak a szellemek.

Ha egy szellemmel lépsz kapcsolatba, mindig köszönd meg a válaszait és köszönj el tőle, különben megharagszik, és kísérteni fog.

Érdemes egy tiszta ezüst érmét helyezni a táblára, mert akkor a gonosz szellemek nem tudnak megjelenni.

Sose hagyd a planchette-t a táblán olyankor, ha nem használod.

Sokan kíváncsiak, és sokan tennének fel olyan kérdésekre, melyekre más “helyről” valószínűleg nem kapnának választ.

A beszélő tábla alkalmazása igen veszélyes, nem is szeretnénk senkit erre buzdítani, de aki kíváncsi, kérje inkább profi jós vagy látó segítségét, aki gyakorlott már az ilyenben és tudja kezelni a helyzetet.

szellem
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend