6 misztikus és egyben baljós festmény, aminek a titka máig megoldatlan

Biztos éreztél már ilyet te is! Ránéztél egy képre és különös, megmagyarázhatatlan érzések fogtak el. Esetleg még ok nélküli félelmet is éreztél, mintha valami nem lenne rendbe azzal a képpel. Talán az lenne a magyarázat, hogy a művész a lelke egy darabját is belefesti a képbe, és minél nagyobb a zseni, annál erősebb a hatás? Megmutatjuk melyik az 6 legmisztikusabb és egyben baljós festmény, aminek a titkát máig rejtély övezi.

Isleworth-i Mona Lisa

A Louvre látogatóinak többsége csak a legendás Mona Lisát szeretné látni. Még mindig számos megoldatlan titok övezi ezt a festményt, arról nem is beszélve, hogy Stendhal-szindrómát okozhat, ha túl sokáig nézik. Ilyenkor az emberek úgy érzik, mintha a képen belül lennének, ami agresszióhoz, sőt öngyilkossághoz vezethet, annyira megzavarja az elméjüket.

Ez úgy mond az eredeti, a „korábbi” Mona Lisa, – ami 10 évvel korábban született, mint a Louvre-ban található  társa – ugyanis van neki egy később változata is, a sokak által ismert „La Gioconda – Mona Lisa”. Azt remélik a tudósok, hogy megfejtik a két kép közötti kapcsolatot és egyáltalán a Mona Lisa „üzenetét”. Elvégre még az is vita tárgya, hogy egyáltalán ki szerepel a képen…

A szekér

A Laura P. művész James Kidd fényképe alapján készítette ezt a festményt – és a fotós állítja, hogy a szekér bal oldalán senki nem volt a fénykép készítés időpontjában. Azután jelent meg rajta, hogy előhívták a képet. Nem mellesleg az illető… fejetlen.

A festményt utána kísértetjártának ítélték ugyanis mindig függőlegesen lógott, és természetellenes zavarokat, furcsa, megmagyarázhatatlan eseményeket okozott különböző helyeken. Végül el kellett égetni.

A síró kisfiú

Az olasz művész, Bruno Amadio 65 portrét készített síró árvákról, amit a második világháború után a turistáknak adott el. A leghíresebb képe ez a Síró Kisfiú, amelyet hivatalosan „átkozottnak” ismertek el Angliában.

A legenda szerint a művész  egy gyufát gyújtott a fiú szeme előtt, hogy sírni kezdjen. Majd a festményből készült másolatok is megmagyarázhatatlan tűzeseteket okoztak szerte egész Nagy-Britanniában.

Az eső nő

Az eső nő, amelyet Svetlana Telets ukrán művész festett, egy másik igen furcsa kép. A művész azt mondja, hogy mindössze öt óra alatt csinálta, és egész idő alatt úgy tűnt, hogy valaki irányítja a kezét. Minden vásárló visszaküldte a képet azzal, hogy álmatlanságot, szorongást okoz és olyan érzetük van, mintha valaki figyelné őket…

A spanyol Bernardo de Gálvez generális portréja

A Galvez Hotel Galvestonban bizony szellemjárta. Ott függ a spanyol Bernardo de Gálvez generális portréja és a vendégek azt mondják, hogy egyenesen nézi őket, még akkor is, amikor elindulnak.

Az „ellenálló kezek”

Bill Stoneham, a kép alkotója azt állítja, hogy saját gyermekkori fotóján alapszik a kép. A baba az ajtót őrzi ami az álomvilág felé vezet, de vajon milyen álmok lehetnek ott? Ha jobban megnézzük az ablak mögötti kezeket…

Sokak szerint a festmény átkozott vagy kísértetjárta, mert a gyerekek félnek a kép közelében, sírnak, álmatlanok, a tulajdonosok meg fejfájásra és szorongásra panaszkodtak.

forrás: noiportal.hu

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend