A kutyák nem variálják túl az életet: ha szeretnek valakit kimutatják érzéseiket, komolyan veszik a játékot és megbecsülik a barátaikat. És ez csak néhány azon tulajdonságaik közül, melyeket érdemes megtanulnod tőlük.

Koncentrálj egy valamire!

Ha a kutyáknak valamilyen fontos teendőjük akad, összes figyelmüket annak szentelik. Ezt a tudást érdemes ellesned tőlük, hiszen ma már kutatások is bizonyítják, hogy rossz hatással van az emlékezőtehetségre, ha egyszerre több feladatot is el akarsz végezni, ráadásul sokkal lassabban haladsz, mintha csak egy valamire koncentrálnál és csak utána fognál bele valami másba.

Sétálj minden nap!

Akár két, akár négy lábon halad valaki a séta a legjobb és legbiztonságosabb módja, hogy kalóriát égess és növeld a szíved egészségét. A rendszeres séta továbbá segít:
– megküzdeni a depresszióval
– fogyni
– csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét
– megerősiteni a csontokat
– élesen tartani az elmét

Becsüld meg a barátságokat!

A barátságok létfontosságúak. Ezt már kutatások is bizonyítják. Kiderült ugyanis, hogy azok akiknek vannak barátaik, később halnak meg, minta magányos emberek.

Élj a mának!

A pillanatnak élni – talán ez a legfontosabb lecke, amit kis kedvenceidtől megtanulhatsz. Ha olyan tevékenységet végzel, amelyhez az összes koncentrációkészségedre szükség van, mint mondjuk a testedzés, az írás, festés, vagy ha valamilyen hangszeren játszol, agyad nem kalandozik el, nem rágódsz a múlton és nem aggódsz a jövő miatt. Ez a boldogság igazi forrása.

Bocsáss meg!

Úgy élhetsz leginkább a pillanatnak, ha megtanulsz fátylat bocsátani a múltra. Bocsáss meg és engedd el a haragodat, szó szerint fellélegezhetsz. Kutatások bebizonyították ugyanis, hogy a haragtartó emberek tüdőkapacitása kisebb, mint azoké, akik képesek a megbocsátásra. Ez utóbbi emberek koleszterinszintje is alacsonyabb és sokkal magasabb az önbecsülésük is.

Maradj kíváncsi!

Bár egy mondás szerint, aki kíváncsi hamar megöregszik, ez egyáltalán nem igaz. Kutatások is bebizonyították, hogy az érdeklődő emberek fizikailag és lelkileg is egészségesebbek, mert azzal, hogy tudásukat bővítik nagyobb esélyük van arra, hogy a számukra fontos információkat megszerezzék.

Bolondozz!

Egy kis őrültség még senkinek nem ártott meg. Sőt! Kardiológusok szerint a fejlett humorérzékkel rendelkező embereknek egészségesebb a szívük és ritkábban kapnak szívrohamot, mint a depresszióra hajlamos emberek. Ez tehát megmagyarázza azt a szólást, miszerint a nevetés a legjobb gyógyszer!

borítókép forrása: pickpik.com

forrás: astronet.hu

Kövess minket a Facebookon!

error:
Send this to a friend