Virágesszenciák – a virágok szelleme a vízben

A XX. század harmincas éveiben egy angol orvos, Edward Bach felfedezte, hogyan lehet könnyedén hozzájutni egy növény „lényegéhez”, vagyis a benne rejlő gyógyító információhoz, és megalkotta az úgynevezett „Bach-virágesszenciákat”.

Ezek az esszenciák Nap-módszerrel készülnek: az ember vesz egy nagy üvegtálat, megtölti tiszta forrásvízzel, s arra a helyre állítja, ahol az adott növény nő.

A növényről leszakítja a virágokat, a víz felszínére helyezi őket, hogy a Nap átsüssön rajtuk. Így a napfény átviszi a virágok információját a vízre.

Edward Bach az egyes lelki és fizikai problémákhoz hozzárendelte a megfelelő növényeket. Könyve (Blüte, die durch die Seele heilen, A lélek által gyógyító virágok) találóan írja le elméletét, amely szerint a pszichén keresztül a teljes embert – jobban mondva a teljes élőlényt – kell gyógyítani.

A Bach-esszenciákat azóta már az állatok és a növények kezelésére, gyógyítására is használják.

Már Bach is úgy vélte, hogy az általa felfedezett 38-féle esszencia még nem a fejlődés vége, s a kínálatot további  növények fogják bővíteni.

Ugyanezzel a módszerrel valóban készültek újabb virágesszenciák. A legismertebbek talán a Findhorn-esszenciák; Masaru Emoto készített néhányukról lenyűgöző kristályfotográfiákat. Azt írja:

Ezek a kristályok varázslatosak. Már a puszta látványuk is meggyógyítja a testet és a lelket.

masaru-emoto-viz
Masaru Emoto

Bea Mark müncheni természetgyógyász, egy Bach-virágterápiáról szóló könyv szerzője így fogalmazott:

„A régi és a mai virágesszenciák között az a különbség, hogy mi a napfényt használjuk közvetítőnek, míg Paracelsus és Hildegard von Bingen még harmatcseppeket gyűjtöttek. Ezek is virágesszenciák voltak, csak ezeknél a holdfény közvetítette az információt.”

Az olyan gyártók, mint Bea Mark, még egy lépést tettek a pusztán információs orvoslás felé. Ők ugyanis kristálymódszerrel készítik a virágesszenciákat. Ennél az eljárásnál az információt tartalmazó anyag és a víz már nem is kerül közvetlen kapcsolatba egymással. A virágokat nem szakítják le; az információ közvetlenül az eleven növénytől származik.

A folyamat leegyszerűsítve a következő: egy kristálydrúzát (vagyis egy kerek kőtálkát, amelynek az üregében kvarckristályok nőttek) megtöltenek forrásvízzel, és egy növény alá tartják.

A napfény a virágokon át a kristályok csúcsára esik, s a vízben tükröződik. Így energiaáramlás kezdődik a virágok,a  kristály és a víz között. Az ilyen esszenciák hatásmódja az anyagelvűség alapján meg nem magyarázható – mégis gyorsan és mélyen hatnak.

Emlékezzünk: az információ az, ami gyógyít. A növény rezgése átterjed a vízre, a víz pedig felveszi, tárolja és kisugározza azt. Energiatestünk gyorsan reagál az ilyen információkra, s a rezgésre ráhangolódva mintegy „kijavítja” magát.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend