Angliában már 1801-ben is láttak UFO-t

Földönkívüli-észlelésre utaló forrásokat keresett egy brit kutató. A legkorábbi beszámolók egy hatalmas holdról tudósítanak.

A történelem első dokumentált UFO-észlelésére bukkanhatott rá egy brit kutató – számol be a Mirror. Az észlelés 1801. június 19-én történt, az angliai Hull környékén. A beszámoló szerint egy kékes fényű, hatalmas, holdszerű gömb jelent meg az égen éjfél és egy óra között.

A jelenségre utaló feljegyzésekre egy helyi történész talált rá 1801. júliusi újságokban. A férfi azért kezdett kutatni, mert az UFO- irodalomban korábban olvasott egy XIX. század elején dokumentált észlelésre. Ezek szerint a jelenségre valahol Észak-Kelet Angliában lettek figyelmesek az 1800-as évek elején. A férfi bízott abban, hogy a szóban forgó esemény saját városában történhetett.

A nyomok végül valóban Hull városához vezettek, amely a korszakban egy 27 000 fős kikötőváros volt. A Northampton Mercury 1801. július 11-ei száma egy szemtanúról számol be, aki egy hatalmas holdat látott, közepén egy fekete sávval, amely a Humber-folyótorkolatnál tűnt fel. A jelenség később hét kisebb, tüzes gömbbé vált szét. A gömbök később újra egyesültek, majd szétválva még egyszer megvilágították az eget, mielőtt elhalványultak volna.

A Chester Chronicle 1801. július 17-ei  cikke szerint az objektum halvány kék fénye úgy világította meg a jelenség környezetét, akár egy fáklya. A fények eltűnése után az éjszakai ég olyan világos volt, mint egy nyári reggelen.

A kutató, Mike Covell szerint ez a jelenség sokban különbözött az 1947-es Roswell-i incidens utáni észlelésektől. Az 1801-ben leírt test leginkább a Halálcsillaghoz hasonlíthatott.

A várost megvilágító fénytől valószínűleg mindenki megdöbbent. A korszakban még nem volt elterjedt a földönkívüli-elmélet, ezért mindenki találgatásba kezdett. Bár a Bibliától kezdve számos utalásra találhatunk, amely az égen repülő objektumokról számol be, Covell szerint ezek valószínűleg elvont jelentésű leírások. A kutató úgy gondolja, az 1801-es esemény a legkorábban dokumentált UFO-észlelés.

A legelső UFO-fotó szintén a XIX. században készült, 1870-ben, az amerikai New Hamphshire-ben. Korábbi elképzelések szerint ez lehetett az egyik legelső dokumentált UFO-észlelés, igaz, az ősi asztronauta-elmélet hívői ős- és ókori forrásokon már felfedezték az idegenek állítólagos látogatásának ábrázolását.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend