Túlvilági látogatók – kommunikáció a szellemvilággal

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Parapszichológia

Számos ókori mű számol be szellemidézésekről, transzcendens jelenségekről. Az okkultizmus a későbbi évszázadokban is nagy érdeklődésnek örvendett, bár időnként betiltották és szigorúan büntették gyakorlását.

Igazán népszerű a felvilágosodás korában volt. Ebben az időben már nemcsak az anyag titkait sikerült megfejteniük a tudósoknak, hanem a transzcendentális, az értelemmel fel nem fogható világ rejtelmeibe próbáltak behatolni. Nem kevesebbről volt szó, mint tudományos bizonyságot szerezni arról, létezik-e túlvilág, és ha igen, akkor hogyan léphetnek kapcsolatba az ott található szellemekkel.

Kísértetház

A 19. században New York mellett, Hydesville faluban egy düledező házacska megmagyarázhatatlan és félelmetes jelenségek színhelyévé változott. Recsegés, kopogás dúlta fel az ott élő Fox család, később pedig az egész környék nyugalmát.

Hatalmas felhajtással és publicitással kezdődött az eset tudományos feltérképezése. A családtagok médiumi képességeit egy öttagú bizottság vizsgálta a nyilvánosság előtt, miközben a nézőtéren százak figyelték árgus szemmel a színpadon zajló eseményeket.

A bizottság és a megfigyelők minden igyekezetük ellenére sem tudták bebizonyítani, hogy a Fox család tagjai trükkel és csalással hívták volna fel magukra a figyelmet. A tengerentúli hírek és maga a spiritizmus gyorsan eljutott Angliába, ahol rövid idő alatt számos tudós társaság alakult az okkult jelenségek elfogulatlan tanulmányozására.

Ezután Európa más területein, így Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés vette körül a szellemekkel való kapcsolatteremtés lehetőségét. Számtalan módszert alkalmaztak, hogy szóra bírják a túlvilágiakat. Nézzünk néhányat közülük!

Megidézés

Sokan az asztal köré ülnek, tenyerüket lefektetik úgy, hogy az ujjaik összeérjenek. Így adnak energiát a túloldalon várakozó lénynek. Általában egy előre felrajzolt ábécét helyeznek középre. Ennek használatát szóban egyeztetik a szellemmel. Hasonló módszer, ha az ábécére egy lefordított poharat tesznek, és az ujjaikkal ketten megérintik a tetejét. Ezután a pohár elkezd magától haladni, és már csak azokat a betűket kell összeolvasni, amelyek felett megáll.

Mások ingával próbálkoznak, esetleg transzállapotban lévő médiumot hallgatnak, aki átengedte testét egy túlvilági lénynek.

Bemutatkozásuknak nem szabad hinni, mivel többnyire azt mondják, amit a megidéző hallani szeretne. A beszélgetés alatt energiát vonhatnak el az embertől, amelyre nekik szükségük van. Viszont súlyos betegséget, pszichikai zavart is okozhatnak vele.

Találkozás az elhunytakkal

Ezeket az erőltetett módszereket sosem szabad kipróbálni alapos felkészülés és tapasztalat nélkül. A különleges képességekkel rendelkező emberek, akik spiritizmussal is foglalkoznak, ismerik a biztonságos kapcsolatteremtés módjait, és távol tudják tartani az ártó lényeket. Az elhunytak ugyanis csak ilyen körülmények között tudnak kommunikálni szeretteikkel.

Viszont ők is aggódhatnak, ha tudomást szereznek az élők felelőtlen és kockázatos akcióiról. Ha azonban elalvás előtt az ember szeretettel gondol azokra, akikkel már nincs lehetősége beszélgetni, az álmok dimenziójában találkozhat velük. Ott elmondhatja neki, amire életükben már nem volt alkalma.

forrás: astronet.hu

szellem

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend