Túlvilági élményeiről mesélt a tinédzser fiú

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Parapszichológia

Találkozott meg nem született nővérével, és időzött a mennyországban is – állítja az a 14 éves fiú, aki évekkel ezelőtt egy vakbélgyulladás miatt került kritikus állapotba.

Colton Burpo első ránézésre éppen olyan, mint egy átlagos amerikai tinédzser: mosolygós, huncut, tele van tervekkel. Röviden összefoglalva: nincs rajta semmi különleges. Csakhogy a most 14 éves Colton mindennek ellenére nagyon is különleges, 10 évvel ezelőtt ugyanis valami olyasmit élt át, amit rajta kívül csak kevesen: a túlvilágon járt, sőt, vissza is tért onnan, hogy elmondja milyen volt.

Azon a bizonyos napon Colton kétségbeesett szülei lélekszakadva rohantak kórházba gyermekükkel, miután a kisfiú kínzó hasfájása nem hogy nem múlt el, hanem egyre rosszabb lett. A gyors vizsgálat után kiderült, még éppen időben érkeztek: Coltont vakbélgyulladás miatt azonnal műteni kellett. Csakhogy az operáció közben a kisfiú vakbele perforált, a rutinműtétből pedig életmentő operáció lett.

Az orvosok sokáig küzdöttek Colton életéért, ám a kicsi ennek ellenére kritikus állapotba került, így a szüleit is felkészítették a legrosszabbra. A kétségbeesett apa a hír hallatán bezárkózott egy szobába és hangosan vitatkozott az égiekkel, miért engedik, hogy ez történjen.

17 nap múlva hazavihették

Colton nem halt meg. Sőt, mi több, olyan gyorsan gyógyult, hogy 17 nap múlva már haza is mehetett. Néhány nappal ezután váratlanul mesélni kezdett arról, mi történt vele, mialatt az orvosok az életéért küzdöttek. „A mennyország létezik” – mondta Colton, majd elmondta, a műtét napján „hirtelen kívülről kezdte magát látni”: látta ahogy apja a szobába zárkózva szitkozódik és zokog, az orvosokat, ahogy mindent megtesznek, hogy megmentsék az életét.

colton-burpo

A kisfiú azt is részletesen elmesélte, hogy a mennyországba érve angyalkórus köszöntötte őt, és hogy ült Jézus ölében.

„Csak fantáziált…”

Amikor a szülők ismerősi körüknek elmesélték fiúk élményeit, sok helyről hallották azt, fiúk csak hallucinált, képzelődött és hogy a szerinte valóságos mennyországot csak a fantáziája hozta létre. A szülőket azonban ezek a vélemények nem győzték meg, már csak azért sem, mert Colton elmesélte, hogy ebben a bizonyos mennyországban találkozott, sőt beszélgetett a dédnagyapjával, és soha meg nem született nővérével is.

A dédnagypapáról, aki 30 évvel azelőtt Colton születése előtt meghalt, részletes leírás adott, éppúgy testvéréről, aki még magzat korában halt meg, és akinek létezéséről szülei sosem meséltek Coltonnak. A meglehetősen hátborzongató történetből egyébként az édesapa, Todd Burpo írt könyvet, ami akkora siker lett, hogy hetekig vezette az eladási listákat, sőt Randall Wallace rendezésével 2014-ben film is készült Colton történetéből.

„A mennyország létezik”

Egyébként nem Colton volt az első és az egyetlen, aki egy halálközeli élmény után túlvilági élményekről számolt be. A most 61 éves idegsebész, Eben Alexander 2008-ban kapott súlyos agyhártyagyulladást, aminek következtében hosszú időre kómába esett. Orvosai sem hitték volna, hogy valaha is felépül, ám nem sokkal később a sebész magához tért, és miután újra tudott beszélni, elárulta, a mennyországban járt.

Alexander élményeiről 2012-ben szintén megjelentetett egy könyvet, melyben leírja, korábban ő maga is úgy vélte, a halálközeli élmények látomások csupán, az agy játékai, nem valós élmények. Csakhogy miután ő maga is megtapasztalt egy ilyen élményt, megváltozott a véleménye, és most arra tette fel az életét, hogy bebizonyítsa, a mennyország tényleg létezik.

halálközeli élmények testen kívüli élmények túlvilág

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend