Tömegek állnak sorba, hogy találkozhassanak Argentína népszerű gyógyítójával

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Argentínában a „Rosario gyógyítója”-ként elhíresült Leda Bergonzi. – írja a The Washington Post.

A 44 éves, ötgyermekes anyuka nemcsak a lakosság de az argentin katolikus egyház figyelmét is felkeltette.

Argentína történelmében nem ritkák a vallási gyógyítók, ám egyiküknek sem sikerült olyan ismeretségre szert tenni, mint Ledának.

Az egykor varrónőként dolgozó Bergonzi felismerte, hogy kivételes képességet kapott Istentől, s megfogadta, hogy ezt az ajándékot honfitársai megsegítésére fogja használni.

A szülővárosában tevékenykedő Leda gyógyító tevékenysége mellett laza öltözködésével is felhívta magára a figyelmet, egyházi öltözék helyett ugyanis többnyire pólót, szűk farmernadráot és magasszárú tornacipőt visel.

Leda Bergonzi

Az ország minden részéről érkeznek hozzá a gyógyulni vágyók, s hetente mintegy húszezer ember gyűlik össze Rosarióban, hogy részesüljön Leda áldásában. Népszerűségét jól mutatja, hogy előadásainak helyszíne előtt gyakran mérföldnyi hosszú sorok alakulnak ki, a hozzá érkezők pedig akár 12 órát is képesek várakozni csakhogy találkozhassanak vele.

A hatalmas tömegeket vonzó zenés összejövetelek leginkább az evangelizációs istentiszteletekhez hasonlítanak, ám azok, akik részt vettek Leda Bergonzi szertartásain, állítják, látványos showműsornál jóval többről van szó.

Az emberek mellett az egyház is támogatja Leda munkáját, a több száz gyógyult ember tanúvallomása pedig nemcsak a mélyen vallásos embereket vonzza a régióba, hanem azokat is, akik valamilyen oknál fogva eltávolodtak a hittől.

A szertartások során Leda – sokak szerint – gyógyító hatású dalokat énekel, majd megérintve a beteg homlokát, titokzatos szavakat suttog a fülébe. Az erre adott reakciók igen változatosak, vannak akik csodálatos belső békéről számolnak be, mások kontrolálhatatlan sírógörcsöt kapnak és a földre rogyva zokognak. Az ájulásos esetek sem ritkák, ezért Leda segítői folyamatos készenlétben állnak, hogy elkaphassák az elalélt személyeket.

„Hittemmel felvértezve azt mondtam magamnak, megyek és megpróbálom” – mondta az 56 éves Jorge Fernandez, aki egy 2019-es közlekedési baleset következményeként vesztette el látását. Az egykor kőművesként dolgozó férfi immár hatodik alkalommal kereste fel Rosarió gyógyítóját, s mint állítja szeme világát is neki köszönheti.

„Hála Istennek és Leda érintésének, újra látni kezdtem” – mondta Fernandez.

Leda Bergonzi tevékenysége újabban már Argentína határait is túllépte, így egyre gyakrabban hívják Dél-Amerika más országaiba is, hogy gyógyító szertartásokat tartson.

Hatalmas népszerűsége ellenére Leda nem él nagyvilági életet. Pénzével takarékosan bánik, és rengeteg élelmiszert adományoz a rászorulóknak. Tevékenységével kapcsolatban azt vallja, egyszerűen csak az Úr hívását követi.

Bergonzi megítélése változó, egyesek valóságos megváltóként tekintenek rá, mások úgy vélik, hatására emberek milliói léphetnek a hit útjára. Leda kritikusai viszont attól tartanak, hogy a rendezvényeken megtapasztalt állítólagos csodák árthatnak az egyház tekintélyének.

Argentína gyógyulás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend