Több ezer ember agyába tervezik beültetni Elon Musk agyimplantátumait

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Hírek, Tudomány és technika

A Bloomberg szerint már több ezer jelentkező van.

2023 májusában Elon Musk neurotechnológiai vállalata, a Neuralink engedélyt kapott az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól (FDA) hogy technológiáját embereken is tesztelhesse.

Így, hogy Musk zöld lámpát kapott, a következő hónapokban megkezdődhetnek azoknak az orvosi eljárásoknak az előkészületei, melyek során az önkéntesek agyába implantátumokat ültetnek. A a tervek szerint a miniatűr eszközök még évekig az alanyok agyában maradnának.

A beültetett chip beolvassa és elemezi az alany agyi tevékenységét, majd az így kapott információkat egy vezeték nélküli technológia segítségével egy közeli laptopra, vagy táblagépre továbbítja.

A Neuralink szeptemberben már lehetővé is tette a jelentkezést egy beültethető, vezeték nélküli számítógép interfész (BCI) kipróbálására.

A cég nyaki gerincvelő-sérülés vagy amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) miatt quadriplegiában (kar- és lábbénulásban) szenvedő betegeket keres.

A cél egy olyan eszköz létrehozása, amely lehetővé tenné a lebénult emberek számára, hogy újra tudjanak kommunikálni.

A Neuralink ezidáig még nem végzett ilyen jellegű beültetéseket embereken, jövőre azonban 11, 2030-ig pedig már több mint 22 ezer emberbe tervezik a chipek beültetését.

A Bloomberg információi szerint az érdeklődők valós száma ennél jóval magasabb is lehet.

forrás

agy chip Elon Musk

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend