Több évtizednyi UFO-aktát tett elérhetővé a CIA

A CIA – vagyis a Központi Hírszerző Ügynökség – a napokban elérhetővé tette az összes UFO-kkal kapcsolatos dokumentációját, számol be róla a Vice.

Sokan úgy vélik az Ügynökség lépése, az amerikai kormány nemrég elfogadott törvényjavaslatával hozható összefüggésbe, melyben az USA hírszerző szolgálatai 180 napot kaptak arra, hogy bemutassák az általuk vizsgált UFO-jelenségeket a szenátus hírszerző bizottságának. A jelentésekben szerepelniük kell az UFO-esetek adatainak, illetve azok részletes elemzéseinek is.

Ezen a linken a 80-as évekig visszamenőleg az összes UFO-dokumentum elérhető. Az aktákat feltöltő Black Vault szerint ez az összes elérhető információ, melyet a CIA az utóbbi évtizedekben az UFO-tevékenységekkel kapcsolatban összegyűjtött.

A weboldal alapítója, John Greenwald Jr. elmondta, kb 10 ezer közérdekű adatigényléssel fordult a kormány felé, mire végül hozzájutott a dokumentumokhoz, melyeket egyébként ő maga szkennelt be kézzel.

Greenwald azt is elárulta, hogy 20 évvel ezelőtt próbált először hozzájutni a mostani dokumentumokhoz, és végül több ezer oldalnyi anyagot kapott egy dobozba csomagolva.

Az UFO-kutatók közül többen szkeptikusan fogadták a hírt, úgy gondolják, ez csupán a szokásos „gumicsont” a CIA részéről, mivel a legfontosabb titkaikat továbbra sem szeretnék megosztani a nyilvánossággal.

CIA

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend